De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Peru

Peru is het land van spectaculaire gebergtes, betoverende meren, de oude Inca beschaving, Spaans koloniale stadjes en kleurrijke indianenbevolking. De Machu Picchu, Cuzco, het Titicacameer, de mysterieuze Nazca lijnen, het Andes gebergte, het Amazone woud. De schatten van Peru zijn haast ontelbaar!

Op reis in Peru ontdek je een zeer divers landschap. Peru is een van de meest geliefde bestemmingen voor een rondreis in Zuid-Amerika vanwege de combinatie van de rijke cultuur en geschiedenis en de gevarieerde natuur: witbesneeuwde bergtoppen, duizelingwekkende canyons, woestijnvlaktes en ongerept regenwoud.

Een absolute 'must see' op alle reizen door Peru is het wonder van Machu Picchu. Maar er is is nog veel meer te ontdekken tijdens rondreis door Peru! In deze reisgids vind je veel info en tips voor vakantie in prachtig Peru!

Vakantie Peru, rondreis Lima, kust & de Nazca

In de metropool Lima ontdek je topmusea, prachtige oud koloniale architectuur, karaktervolle wijken en mega shopping malls. Het is een hectische stad die bijna het jaar rond in mist en smog is gehuld.

Het traditionele hart van de stad is het Plaza de Armas, een prachtig voorbeeld van Spaans koloniale architectuur. Het uitgaanscentrum van Lima heeft zich verplaatst naar de populaire, elegante wijken Miraflores en San Isidro, waar je de beste restaurants en hotels vindt.

De kuststreek ten zuiden van Lima heeft verrassend genoeg een woestijnklimaat! Je vindt eilandjes voor de kust vol zeeleeuwen en pinguins, woestijnduinen en tropische palmoases. Verder naar het zuiden ontdek je de mysterieuze Nazca lijnen, nog steeds een van de grootste mysteries ter wereld, en de kroon op je reis!

Hier lees je meer over Lima en de zuidkust van Peru of over de fascinerende Nazca lijnen.

Wil je op een positieve manier je steentje bijdragen in Peru? Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika info & tips.

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Machu Picchu & Cuzco Peru

Cuzco is voor veel reizigers de toegangspoort tot het wonder van Machu Picchu en de Heilige Vallei. Maar het dankt zijn populariteit zeker niet alleen daaraan. Nergens in het land vind je zoveel sporen van de oude Inca beschaving en het omringende Andes gebergte vormt een prachtig decor. Prachtige natuur, cultuur en het goede uitgaansleven maken Cuzco tot de meest geliefde stad van Peru!

Cuzco ligt op ruim 3.300 m hoogte en de zon schijnt bijna altijd. 's Nachts is het wel flink koud. In de maand juni zijn er allerlei festiviteiten in de stad, met als hoogtepunt op 24 juni Inti Raymi, het Inca festival. Ten tijde van de Spaanse verovering was Cuzco het kloppend hart van het Inca rijk. Je vindt nog steeds fantastische staaltjes Inca architectuur in stadsmuren, poorten en straten. Meer informatie over Cuzco vind je op onze Cuzco reisgids pagina.

Jungle trekkings in Peru

In Peru kun je ook fantastische trips maken in de jungle. Vanuit Cuzco kun je over land of per vliegtuig naar het Manu Biosphere Reserve reizen. Op je tochten over Amazone rivieren, vol piranha's, zie je kaaimannen, reuzenotters, apen en vogels in de meest uitbundige kleuren.

Je kunt vanuit Cuzco ook vliegen naar Puerto Maldonado en daar een jungletocht maken. In het ongerepte oerwoud zoek je de salt-licks op (zoutplekken), waar alle dieren op af komen. Je ziet reuze miereneters en met een beetje geluk jaguars!

Magisch meer op de grens van Peru en Bolivia

Op de grens van Bolivia en Peru ligt het grootste meer van Zuid-Amerika en het hoogstbevaarbare meer ter wereld. Op deze hoogte (3.820 m) heeft het licht een magisch effect en schittert het meer in alle schakeringen blauw. Het is een van de mooiste bestemmingen in Peru en Bolivia!

Maak hier kennis met de traditionele levenswijze van de Uros indianen, die leven op eilandjes van riet, fascinerend!

De meeste reizigers kiezen voor Puno, een klein havenstadje aan het meer, om te overnachten. Als je doorreist naar Bolivia, maak dan een stop in het idyllische plaatsje Copacabana aan de Boliviaanse kant van het meer en bezoek de geboorteplaats van de eerste Inca koning: Isla del Sol. Lees meer over het Titicacameer.

Arequipa Peru & de Colca Canyon

Arequipa is een van de mooiste, oud koloniale steden van Peru en het economisch centrum van het zuiden (de grootste stad na Lima). Behalve prachtige architectuur, zie je hier (in het Museo Santuarios Andinos) Juanita, het 500 jaar oude Inca meisje oud dat hoog in de bergen bevroren in het ijs gevonden is.

Arequipa is ook de uitvalsplek voor de Colca Canyon. Deze canyon is nog vele malen dieper dan de Gran Canyon in Amerika! Het uitzichtpunt Cruz del Condor is de plek om condors te zien, de nationale vogel van Peru. Je kunt hier spectaculaire wandeltochten maken, raften, mountainbiken of met een jeep de canyon verkennen.

Huaraz & Cordillera Blanca Peru

De stad Huaraz ligt op 3.090 meter hoogte midden tussen de spectaculaire bergtoppen van de Cordillera Blanca. Meer dan vijftig wit besneeuwde pieken bepalen het landschap. In de Cordillera Blanca vind je de hoogste berg van Peru, de Huascaran (6.768 meter). Het is het mekka voor bergbeklimmers en voor iedereen die van een uitdagende wandeltocht houdt!

In combinatie met Huaraz kun je de kuststrook en de binnenlanden in het noorden van Peru verkennen. Hier vind je tal van indrukwekkende archeologische sites. Strandliefhebbers halen hun hart op bij Mancora (dicht bij de grens met Ecuador), een surfparadijs. Je kunt hier ook walvissen spotten! Meer informatie over Huaraz en het noorden van Peru lees je hier.

Beste reistijd Peru

Naar Peru op vakantie kan het hele jaar door. De meeste reizigers kiezen voor het droge seizoen, dat loopt van mei-oktober. In de regentijd, november-april, is met name het Amazonewoud minder goed bereikbaar.

Ook voor wandel- en klimtochten is het droge seizoen het meest geschikt. Juni-september is het hoogseizoen voor klimmers en wandelaars. Wel zijn accommodaties dan vaak duurder en is reserveren aanbevolen.

Reizen in Peru

Peru is een groot land met heel gevarieerde bestemmingen. Over land reizen is tijdsintensief. Je kunt het beste voor een regio kiezen of enkele binnenlandse vluchten maken. Je kunt vliegen tussen de meeste grote plaatsen, zoals Lima, Cuzco, Arequipa, Puerto Maldonado, Trujillo, Tumbes (op de grens met Ecuador). De kuststreek kun je prima per bus bereizen. Ook naar Huaraz is een goede busverbinding. Vanwege de lange afstanden raden we je aan per toeristenbus (service klasse bus) te reizen.

Een aantal trajecten kun je per trein afleggen. Cuzco-Machu Picchu is een prachtige treinreis. Ook kun je Cuzco-Puno (Titicacameer) per trein reizen. Vanuit Lima gaan er ook treinen naar enkele grotere plaatsen in de binnenlanden (Huancayo).

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews