De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Inca's die van 1430 tot 1532 de dienst uitmaakten in Peru waren zo machtig dat hun rijk zich uitstrekte van Peru tot Argentinie en  Colombia!

Voorpret

Lees alvast meer over de mystieke Nazca lijnen in Peru!

Arequipa Peru

Arequipa na Lima de tweede stad, is een van de mooiste, oud koloniale steden van Peru. In deze stad vind je ook Juanita, het Inca meisje (500 jaar oud) dat hoog in de bergen bevroren in het ijs gevonden is.

Prachtig Arequipa is ook de uitvalsplek voor reizen naar de Colca Canyon. Deze canyon is wel twee maal zo diep (4.900 meter) als de Grand Canyon in Amerika! Het uitzichtpunt Cruz del Condor is de plek in Peru om condors te zien.

Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de El Misti vulkaan (5.800 m hoog) omringd door hooggebergten. Het heeft een fantastisch zonnig klimaat, het regent er maar zelden.

Arequipa Peru

Arequipa is een van de mooiste, oud koloniale steden van Peru. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het hart van de stad is het Plaza de Armas, met een immense kathedraal. Tijdens een wandeling door het centrum van Arequipa zie je prachtige kerken en paleisgebouwen.

Midden in Arequipa vind je het kloostercomplex Santa Catalina met prachtige vertrekken en binnentuinen. Het is een oase van rust, een mini-stadje in de stad. De nonnen die hier leefden kwamen nooit buiten de kloostermuren.

Het belangrijkste museum van de stad is het Museo Santuarios Andinos. Hier vind je Juanita, een Inca meisje dat hoog in de bergen bevroren in het ijs gevonden is. Volgens onderzoek werd zij 500 jaar geleden door haar volk geofferd om de berggoden tevreden te stellen.

Arequipa is niet alleen cultureel en historisch interessant, het is ook het economisch centrum van het zuiden (na Lima is Arequipa de grootste stad in Peru). De Avenida Dolores en omgeving is de leukste uitgaansbuurt. Gezellige restaurantjes zijn er genoeg en er is ook een ruime keus aan hotels in Arequipa. Van hotelletjes als La Maison d'Elise waar je voordelig kunt overnachten en waar het ook nog eens heerlijk vertoeven is in de grote tuin met zwembad, tot luxe 5* sterren hotels waar het je aan niets zal ontbreken. 

Tip: een rondrit met de Vallecito stadsbus (1,5 uur) is goedkoop en je ziet alle belangrijke straten.

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Arequipa: Colca Canyon tour

Een mooie combinatie is Arequipa met een wandeltocht door de Colca Canyon. De reis per bus of huurauto naar dit schitterende natuurgebied kost je ca. 5 uur maar is zeer de moeite waard!

Maar je kunt ook vanuit Arequipa een georganiseerde wandeltocht door de imposante Canyon maken. Meer info: Colca Canyon wandeltocht vanuit Arequipa

Reizen naar en van Arequipa

De weg van Arequipa naat Puno bij het mooie Titicacameer is geasfalteerd en prima per bus of huurauto te bereizen. De reis duurt ongeveer 5 uur. Ook kun je vanuit Arequipa per bus naar Nazca reizen (ca. 9 uur), om de beroemde Nazca lijnen met eigen ogen te aanschouwen. Of je kunt vanuit Arequipa vliegen naar Lima of andere grote plaatsen in Peru.

Meer over reizen in Peru!

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews