De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het goudmuseum in Lima zijn de belangrijkste schatten van Peru verzameld.

Voorpret

Krijg alvast een beeld van de stad Lima in dit filmpje.

Lima Peru

In de metropool Lima, de hoofdstad van Peru, ontdek je topmusea, prachtige koloniale architectuur en het bruisende nachtleven. De kuststreek ten zuiden van Lima heeft een woestijnklimaat en je vindt hier eilandjes vol zeeleeuwen en pinguins, woestijnduinen en tropische palmoases. Verder naar het zuiden ontdek je de mysterieuze Nazca lijnen, de kroon op je reis!

Lima Peru: Hotels, reizen in en vliegen naar

De stadsbussen in Lima zijn prima om overdag de stad mee te verkennen. Laat 's avonds het beste vanuit je hotel of restaurant een taxi bellen of neem een gele taxi, die het beste bekend staan.

Vliegen naar Lima duurt ongeveer 15 uur. Vanaf Amsterdam en Brussel zijn er meerdere mogelijkheden om naar Lima te vliegen waaronder met KLM / Air France en partner Alitalia.

Als je de tarieven voor vliegtickets van alle maatschappijen wilt vergelijken, dan zijn vliegtickets specialisten als VliegenNaar.nl en Tix.nl een goed startpunt. Deze hebben niet alleen veel scherpe aanbiedingen, je hebt ook meteen een overzicht van alle voor jou relevante airlines. 

Tip: De website Trivago heeft een ruime keuze van hotels in Lima en andere plaatsen in Peru. Volgens ons maak je hier de meeste kans op de goedkoopste hotel aanbieding!

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Lima Peru

Lima is met 8 miljoen inwoners (een derde van de totale bevolking van Peru) een metropool van wereldformaat!. Het is een hectische, lawaaierige stad, die het grootste deel van het jaar in mist en smog is gehuld. Maar je ontdekt hier wel een aantal topmusea, prachtige oud koloniale architectuur, karaktervolle wijken en mega shopping malls.


Tot het begin van de 19e eeuw was Lima de Spaanse koloniale hoofdstad van Zuid-Amerika. Een grote aardbeving in 1746 heeft de stad grotendeels verwoest, maar de rijke koloniale geschiedenis is nog steeds in de stad te zien.


Tip: in het weekend vertrekt tussen 10.00 uur en 20.00 uur elk half uur een stadstoer, door oude volkswijken, naar Cerro San Cristobal, waar je het beste uitzicht hebt over de stad. Vertrekpunt: klooster Santo Domingo.

De mooiste musea van Lima

De beste musea van de stad zijn het Museo de la Nacion, Museo del Oro (Goudmuseum) en Museo Larco. Dit laatste museum heeft een reuze collectie precolumbiaans keramiek, waarvan vooral de afdeling erotisch aardewerk de grote publiekstrekker is.


In het goudmuseum zijn de schatten van Peru verzameld. Het Museon de Nacion biedt een historisch overzicht van Peru en inzicht in alle archeologische sites die het land rijk is.

De Plaza de Armas het hart van Lima

Het traditionele hart van de stad is het Plaza de Armas (ook wel Plaza Mayor genoemd) en ligt net ten zuiden van de rivier Rimac die de stad doorkruist. Het oude centrum is door Unesco tot Werelderfgoed verklaard.


Het Plaza de Armas is een prachtig voorbeeld van Spaans koloniale architectuur: een groot plein met in het midden een indrukwekkende fontein en rond het plein de kathedraal, paleisgebouwen en galerijen. In de omgeving van het plein ontdek je rijk gedecoreerde kerken en kloostervertrekken. Het 16e eeuwse klooster Santo Domingo is zeker een bezoek waard.


Ten noorden van het plein, aan de andere kant van de Rio Rimac, kom je bij het stadion voor stierengevechten Plaza de Acho en het Museo Taurino (met schilderijen van Goya). De stierengevechten worden nog steeds gehouden, van oktober tot de eerste week van december en elke zondag in juli.

Uitgaan in San Isidro en Miraflores, Lima

Het uitgaanscentrum van Lima heeft zich verplaatst naar de populaire, elegante wijken Miraflores en San Isidro (de duurste en hipste clubs van de stad). In deze wijken vind je de beste restaurants en hotels.


Bij het Parque Kennedy in Miraflores vind je Larcomar, een mega shopping mall Amerikaanse stijl met hippe cafés, restaurants en disco's. In de nabijgelegen wijk Barranco (rond het Parque Municipal) is het nachtleven goedkoper, met jonger publiek, en minstens zo uitbundig!

De mooie zuidkust onder Lima

Van het bijna altijd mistige en klamme Lima kom je ten zuiden van de stad in pampa en woestijngebied! Op 3 uur rijden van de hoofdstad liggen Pisco en de Peninsula Paracas.


Vanuit Pisco kun je een tour boeken om naar de eilandjes, Islas Balletas, voor de kust te varen. Een absolute aanrader! Je vindt hier een van de grootste koloniën zeeleeuwen ter wereld, pinguins, dolfijnen, leguanen en prachtige zeevogels zoals pelikanen en flamingo's.


Op 2 uur reizen vanuit Pisco (of 4,5 uur rechtstreeks vanuit Lima) kom je bij Ica in een heerlijk klimaat terecht en kun je ontspannen aan de laguna in de palmoase Huacachina. De gigantische duinen zijn prachtig en je kunt er zelfs zandsurfen!


Verder naar het zuiden liggen de mysterieuze Nazca lijnen. Een vlucht over deze wereldwonderen spant de kroon op je reis!


Lees meer over reizen in Peru.
 

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews