De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cuzco Peru

Cuzco Peru is voor veel reizigers de toegangspoort tot Machu Picchu en de Heilige Vallei. Maar Cuzco of Cusco zoals het lokaal heet, dankt zijn populariteit zeker niet alleen daaraan!

Nergens in Peru vind je zoveel sporen van de oude Inca beschaving als hier en het omringende Andes gebergte vormt een prachtig decor. Prachtige natuur, cultuur en het goede uitgaansleven maken Cuzco tot de meest geliefde stad van Peru.

In deze Peru reisgids tref je de nodige informatie over Cuzco, Machu Picchu en reizen naar Peru, alsmede tips en een overzicht van aanbieders voor een hotel in Cuzco, vliegtickets of reizen naar Peru.

Vakantie in Cuzco Peru

Ten tijde van de Spaanse verovering was Cuzco of Cusco het kloppend hart van het Inca rijk. Je vindt nog steeds fantastische staaltjes Inca architectuur in stadsmuren, poorten en straten. Al wordt het straatbeeld nu vooral bepaald door Spaans koloniale gebouwen en kerken. Zo is het grote klooster Santo Domingo gebouwd op de resten van en met stenen van de Inca Zonnetempel.

In verschillende straten, zoals de Callejon Loreto, kun je nog grote delen van oude Inca muren zien met de typische manier van stenen in elkaar passen. In de Hatunrumiyoc straat vind je een buitengewone steen met wel 12-zijden, die deel uitmaakt van een oude Inca paleismuur.

Tip: Combineer vakantie in Cuzco met vrijwilligerswerk en Spaanse les!
Wil je de cultuur van Peru echt leren kennen? Je kunt al voor 3 weken een combinatiereis maken waarbij je Spaanse les krijgt, de omgeving van Cuzco bezoekt en een week parttime vrijwilligerswerk doet in Cuzco met kinderen. Meer over deze en andere trips met vrijwilligerswerk in onze vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika rapportage.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Beste reistijd voor Cuzco

Cuzco ligt op ruim 3.300 m hoogte en de zon schijnt bijna altijd. 's Nachts is het wel flink koud. In de maand juni zijn er allerlei festiviteiten in de stad, met als hoogtepunt op 24 juni Inti Raymi, het Inca festival. Dat maakt juni extra speciaal voor reizen naar Cuzco!

De musea en het centrum van Cuzco

Het hart van de stad is het Plaza de Armas, waar naast de enorme kathedraal, nog drie kerken staan, die ook zijn gebouwd op resten van Inca tempels en paleizen. Wandelend door het centrum van Cuzco zie je talloze kerken en oude gebouwen.

Het mooiste museum is het Museo Inka (in het Palacio Almirante) over de culturele ontwikkeling van de regio, van pre-Inca tijden tot heden. Ook het Museo de Arte Precolombino (Plaza de las Nazarenas) is zeker een bezoek waard.

Tip: koop een Boleto Turistico General die toegang geeft tot bijna alle kerken, musea en archeologische sites en 10 dagen geldig is.

Uitgaan in Cuzco

Cuzco is een heel geliefde uitgaansstad: er is volop keus en je zal geen moeite hebben om leuke plekjes te vinden. In het centrum zijn El Encuentro en Kusikuy populair. Hier eet je uitstekend tegen een prima prijs. Los Perros Bar is een favoriete ontmoetingsplek vanwege de relaxte muziek en swingen kun je daarna in Mama Africa.

De Inca ruines bij Cuzco

Op 30 minuten lopen vanaf het centrum ligt op een heuvel het oude Inca ceremoniële centrum. Sacsayhuaman. De muren zijn opgetrokken uit enorme massieve stenen die perfect in elkaar gepast zijn. Verder richting de marktplaats Pisac liggen nog meer ruines, zoals het amfitheater Qenqo.

Tip: bezoek samen met een gids de sites buiten de stad en trek er zeker een halve dag voor uit om van de wandeling in de prachtige omgeving te genieten.

Reizen naar Cuzco

Veel reizigers kiezen voor de trein om reizen naar Cuzco met de Machu Picchu en de Heilige Vallei te combineren. Een prachtige reis! Er is ook een goede treinverbinding van Cuzco naar Puno aan het schitterende Titicacameer. Kijk voor informatie over de dagen en tijden op www.perurail.com. De weg Cuzco Puno is inmiddels geasfalteerd en is ook prima per bus of huurauto te bereizen. 

Je naar Cuzco vliegen vanuit Lima, Arequipa, Puerto Maldonado of La Paz in Bolivia, maar natuurlijk ook direct vanuit Amsterdam. Tip: aanbiedingen van vliegtickets naar Cuzco vergelijk je makkelijk op vliegen naar Cuzco.

Bijzonder hotel in Cuzco

Overnacht in een van de twee Ninos Hotels, waar de service uitstekend is (www.ninoshotel.com) en steun daarmee hun dagelijkse goede werk voor 500 straatkinderen!

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews