De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Sommige mensen denken oprecht dat de mysterieuze Nazca lijnen door ruimtewezens zijn gemaakt!

Voorpret

Breng ook een bezoek aan Lima. Je leest hier meer over de bruisende hoofdstad Lima in Peru.

Nazca lijnen Peru

Nazca lijnen Peru
Op de uitgestrekte woestijnvlaktes langs de zuidkust van Peru, op nog geen 6 uur van Lima, vind je de wereldberoemde Nazca lijnen. De Nazca lijnen zijn nog steeds een van de grootste mysteries ter wereld. Je vliegt met een vliegtuigje over deze immens fascinerende figuren voor ca. 50 US dollar!

Nazca Peru > lijnen van een verre beschaving

In 1939 ontdekten piloten die voor het eerst over dit gebied vlogen, de mysterieuze Nazca lijnen. Vanuit de lucht zie je kilometerslange geometrische figuren en dierenfiguren. Onderzoekers denken dat het gaat om een astronomische kalender van een hoogontwikkelde beschaving van ver voor de Inca's. Maar er zijn allerlei andere theorieën, waar onder andere ruimteschepen bij te pas komen!

De Nazca lijnen beginnen 22 km ten noorden van het plaatsje Nazca (waar je kunt overnachten). Op het vliegveld ter plaatse kun je een vlucht regelen van 30 minuten met een klein vliegtuigje voor ca. 50 US dollar (of minder in het laagseizoen). Ook kun je bij het Hotel Alegria in het plaatsje Nazca een vlucht of tour boeken . Dit is ook een prima plek om te overnachten!

In het plaatsje Nazca is het een drukte van jewelste, vooral bij het busstation waar iedereen de toeristen een vlucht, toer of hotel wil verkopen.

Als je liever niet wilt vliegen (niet iedereen kijkt uit naar een spannende vlucht in een klein vliegtuigje), dan kun je ook met een taxi of bus naar de Mirador gaan, het uitzichtpunt waar vanaf je drie figuren kunt zien.

Reizen naar de Nazca lijnen

Nazca ligt op 6 uur rijden van Lima en op 3 uur rijden van Pisco. Vanuit Nazca is het 9 uur rijden met de bus naar Arequipa. Je kunt ook vanuit of naar Lima vliegen.

Combineer je reis naar Nazca met het bezoeken van de andere wereldwonderen in Peru:

Machu Pichhu

Uros eilandjes

De Colca Canyon

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews