De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Van de thermische baden bij de Colca Canyon zegt men dat ze een therapeutische werking hebben. Of het waar is of niet..hier een paar uurtjes dobberen is in ieder geval heerlijk!

Voorpret

Een leuke compilatie met prachtige beelden van de mooiste plekjes in Peru.

Colca Canyon

De Colca Canyon in Peru is wel twee maal zo diep (4.900 meter) als de Grand Canyon in Amerika!

De Colca Canyon is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers, want je kan hier schitterende wandelingen maken, maar ook raften, kayakken en mountainbiken. Na een dag vol sportieve inspanning bieden de warmwaterbronnen bij de Canyon een heerlijke ontspanning!

De Colca Canyon Peru

De Colca Canyon is wel twee maal zo diep met zijn 4.900 meter als de Grand Canyon in de Verenigde Staten van Amerika! Het uitzichtpunt Cruz del Condor is bovendien de plek om condors te zien. De condor is de nationale vogel van Peru.

In de Colca Canyon kan je spectaculaire meerdaagse wandeltochten maken, raften, mountainbiken of met een jeep de canyon verkennen. Je ziet de meest fantastische vergezichten en oude Inca terrasakkers.

De bevolking in de Canyon leeft nog volgens de oude tradities en regelmatig kruisen lama's je pad. Je regelt een excursie naar Colca Canyon makkelijk in Peru vanuit Arequipa. Meer informatie over raften en kayakken vind je op www.cusipata.com.

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Chivay, warmwaterbronnen en de Colca Lodge

Het marktplaatsje en regionale centrum Chivay is de uitvalsplaats voor tochten door de canyons. Na een dag trekking kun je stoom afblazen in de warmwaterbronnen van La Calera (4 km van Chivay, met lokale bus bereikbaar).

De Colca Lodge (www.colca-lodge.com) is ook een fantastische plek om te overnachten. Het ligt in het hart van de vallei naast de Colca rivier, midden tussen de oude Inca terrassen. In de warmwaterbronnen bij het hotel kom je weer helemaal bij van alle activiteiten!

Reizen en de beste reistijd Colca Canyon

De beste reistijd voor een bezoek aan Colca Canyon en om deze machtige, indrukwekkende vogels te zien is van mei tot december.

Ook zijn er in Nederland enkele touroperators die rondreizen naar Peru inclusief een bezoek aan de Colca Canyon in hun assortiment hebben.

Als je in 16 tot 20 dagen tijd de highlights van Peru wilt zien, en in ieder geval Machu Picchu, de Colca Canyon en Cuzco wilt bezoeken dan is deze rondreis van Kras reizen erg gunstig. Inclusief tickets naar Lima, hotels, binnenlandse vluchten en ander vervoer in Peru boek je een dergelijke reis al v.a 1.699,-.

Liever op eigen gelegenheid door Peru reizen? Je kunt hier ook kiezen voor een voordelig startpakket met alleen je eerste overnachtingen in Lima en vliegtickets vanaf Amsterdam.

Actuele ticket aanbiedingen voor Lima

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix € 29,50
VliegWinkel.nl € 29,90
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 januari 2023

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews