De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Titicacameer ligt op zo'n grote hoogte dat het licht een magisch effect heeft. Het meer schittert prachtig, in alle schakeringen blauw!

Voorpret

De Peru wildlife guide van Ecotravellers is genieten voor iedereen die natuur en wildlife in Peru wil ontdekken!

Uros & het Titicacameer

Op de grens van Bolivia en Peru, op 3.820 meter hoogte, ligt het grootste meer van Zuid-Amerika, het Titicacameer waarin de Uros eilanden liggen. Een van de mooiste bestemmingen in Peru en Bolivia! De rijke geschiedenis en de traditionele levenswijze van de Uros indianen is fascinerend.

De Uros eilandjes in het Titicacameer

De Uros indianen bouwen kleine drijvende eilandjes van riet waarop ze wonen. Niet alleen de eilandjes zijn van riet, maar ook hun huizen, boten, de kerk en de school!

De tradities van de Uros indianen zijn nog volop levend. Nu komt echter een groot deel van hun inkomsten uit de verkoop van (rieten) souvenirs aan toeristen. Maar zo kunnen ze tenminste in hun onderhoud voorzien en hun tradities bewaren.

Een van de grote eilanden is Taquile. Op deze geïsoleerde plek verloopt het leven nog net als eeuwen geleden. Er zijn pre-Inca terrassenakkers en ruines te bezichtigen. Ook kun je bij een familie overnachten. Zorg dan wel voor een slaapzak, zaklamp en neem eigen drinkwater mee.

Tip: vertrek 's ochtends vroeg, dan zijn het meer en uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Bolivia adembenemend mooi!

Een absolute droomlocatie is de Posada del Inca Lodge op Zon eiland. Dit hotel is op Sun Island, heeft een fantastisch uitzicht op het Titicacameer. Boten brengen de gasten naar het eiland en de wandeling naar het hotel duurt ongeveer een half uur. Er zijn 4 ruïnes op het eiland en allemaal bevinden ze zich op loopafstand van dit hotel.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Overnachten in Puno

De meeste reizigers kiezen voor Puno, een klein havenstadje aan het meer, om te overnachten. Er zijn niet veel reisorganisaties met hotels in Puno, maar wij vonden bij Trivago toch een aantal fijne hotelletjes.

Het is een karaktervol stadje met veel lokale drukte in smalle steegjes. Het wordt hier ook flink koud 's nachts. Voor een goed ontbijt ga je naar het café van Ricos Pan, absoluut de beste bakker van de stad.

's Ochtends vaar je in ca. 2 uur met de boot naar de eilandjes op het Titicacameer. Let wel, je vaart dan op het hoogst bevaarbare meer ter wereld!

Reizen naar Uros Peru

Er is een treinverbinding van Puno naar Cuzco. Kijk voor informatie over de dagen en tijden waarop de treinen rijden op www.perurail.com. De weg van Puno naar Cuzco is volledig geasfalteerd en de rit is ook prima per bus te doen (ca. 6 uur). Ook de weg naar Arequipa is goed per bus te doen (ca. 5 uur).

Combineer reizen in Peru en Bolivia

Er is een goede busverbinding tussen Puno bij de Uros eilandjes in Peru en La Paz, de hoofdstad van Bolivia (6 tot 8 uur rijden). Je kunt de reis opbreken door te overnachten in het rustige, mooie plaatsje Copacabana aan de Boliviaanse kant van het meer.

Bezoek vanuit Copacabana per boot het idyllische eilandje dat de geboorteplaats is van de eerste Inca koning: Isla del Sol. Vanwege de rijke historie is het een pelgrimsoord voor de traditionele bevolking in de regio.

Voor rondreizen ga je naar Kras. Zij bieden bijzondere reizen aan naar Bolivia en Peru. Bijvoorbeeld een 17-daagse rondreis "Mystiek Peru" inclusief een boottocht over het Titicameer.

Bekijk ook deze tips om voordelige tickets te vinden.

Meer informatie over reizen naar Bolivia. 

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews