De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Machu Picchu betekend Oudeman Hoogte en refereert naar de ligging van de stad op 2.350 meter hoog.

Voorpret

Lees alvast alles over de stad Cuzco bij Machu Picchu.

Machu Picchu

In de schitterende Incastad Machu Picchu in Peru kan je nog veel terugvinden van de oude Inca beschaving. Vroeger moest je hier een klim over een steil bergpad voor maken, meestal een voettocht over de Inca trail die meerdere dagen duurde. Maar vandaag de dag reizen de meeste toeristen per bus of trein naar Machu Picchu.

Machu Picchu Peru

De schitterende Incastad Machu Picchu, ook bekend als de verborgen stad der Inca's, is algemeen erkend als wereldwonder en een belangrijke toeristische bestemming in Peru. Het 40 ha grote tempelcomplex ligt in een heilig dal tussen de twee indrukwekkende bergpieken Machu Picchu en de Huayna Picchu, op ongeveer 100 kilometer van Cuzco.

Openingstijden Om het wonder van Machu Picchu te beschermen heeft de overheid recent besloten dat er niet meer teveel bezoekers tegelijk in het tempelcomplex mogen komen en alleen nog op vaste tijden. De eerste groep kan van 06:00 uur tot 12:00 uur in de beroemde Inca-stad terecht en een tweede groep tussen 12:00 uur tot 17:30 uur.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Reizen naar Machu Picchu

Als je naar Macchu Picchu wilt reizen is de stad Cuzco ook wel Cusco genoemd het meest logische startpunt. Echte avonturiers nemen hier de 103 km lange Inca trail naar Machu Picchu (zie onder) maar je kunt ook prima per trein naar Aguas Calientes reizen, een mooi dorpje dat aan de voet van Machu Picchu ligt.

Rondreizen door Peru zijn in de regel onnodig duur. Beter is het meestal om gewoon zelf een vlucht te boeken en lokaal hotels te zoeken. Tip: Nino in Cuzco v.a. 22,- met Nederlandse eigenaresse. Ter plaatste kan je los een begeleide Machu Picchu excursie boeken. Voor vliegtickets naar Cuzco raden wij je aan de acties hierboven te raadplegen, voor de beste actuele deals. Wil je pas gaan als de tickets in de aanbieding zijn? Maak dan een flight alert voor Cuzco aan op www.vliegennaar.nl. Handig!

De Inca trail naar Machu Picchu

Wie de tijd wil nemen om te genieten van het prachtige landschap en over een goede conditie beschikt kan naar de Poort van de Zon bij Machu Picchu wandelen via de beroemde Inca trail.

Deze trektocht via de door de Inca's aangelegde bergpaden  is circa 56 kilometer lang en duurt ongeveer 4 a 5 dagen.  De trail door het adembenemend mooie Urubambadal, geeft een fantastisch uitzicht over besneeuwde bergtoppen, langs weelderig regenwoud en over twee passen waarvan de hoogste maar liefst 4100 meter meet!

Overal langs de trail duiken ruïnes op en de wandeltocht brengt je langs mooie, kleurrijke dorpen. Een wandeling langs de Inca trail is een ervaring die je een leven lang bij blijft!

Geschiedenis van de Incastad Machu Picchu

Machu Picchu kijkt uit over de Uramba kloof en als je de geisoleerde ligging in aanmerking neemt is het geen wonder dat deze stad lange tijd voor de wereld verborgen was.

De stad is tond 1440 gebouwd door Inca vorst Pachacuti en omvat naast schitterende tempels ook diverse huizen. Aangenomen wordt dat ze een belangrijk toevluchtsoord was voor de Inca adel en dat ze ooit een 750 inwoners telde.

De stad is waarschijnlijk rond 1530 verlaten door de Inca's en daarna door het oerwoud overwoekerd. De rijke archeoloog Bingham ontdekte Machu Picchu in 1911 met hulp van een tienjarig jongetje. Twee jaar later bestede de National Geograpic een compleet nummer aan de verborgen Incastad en dat maakte haar ineens wereldberoemd.

Pas vanaf 1983 staat Machu Picchu ook op de Unesco werelderfgoedlijst en vandaag de dag trekt de stad circa 400.000 bezoekers per jaar. In 2007 werd Machu Picchu ook tot een van de zeven wereldwonderen gekozen.

Machu Picchu & Peru ontdekken? Meer tips!

Naast Machu Picchu heeft Peru nog veel meer unieke wonderen die er om vragen om ontdekt te worden! Alles over de mystieke Nazca lijnen en nog veel meer tips lees je in onze Reisgids Peru.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cuzco

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews