De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bolivia

Bolivia

Bolivia is een prachtig ongerept land dat nog maar nauwelijks door toeristen is ontdekt. Het is geen land voor een luxe vakantie. Maar als je houdt van een actieve vakantie, spectaculaire natuur en oorspronkelijke cultuur dan is reizen door Bolivia onvergetelijk!

In deze online Bolivia reisgids tref je veel info & tips voor het plannen van je reizen naar Bolivia, alsmede een overzicht van sites waar je aanbiedingen van Bolivia reizen treft!

Bolivia: reizen door ruige landschappen

Bolivia ligt midden in Zuid-Amerika. Het wordt omringd door vijf landen: Peru en Chili in het westen, Brazilie in het noordoosten, Argentinie en Paraguay in het zuiden. Bolivia ligt in het hart van het Andes gebergte dat door heel Zuid-Amerika loopt. Bolivia staat bekend om haar ruige landschappen, kleurrijke indianencultuur en de vele lama's. Spaans koloniale steden liggen op grote hoogte, omsloten door de Andes bergen.

Vanaf het Titicaca meer op de grens met Peru strekt zich een hoogvlakte uit, de Altiplano. Deze hoogvlakte (4000 meter) wordt begrensd door twee Andes bergketens, met toppen van meer dan 6500 meter. In het zuiden van Bolivia, bij Uyuni, liggen oogverblindende zoutvlaktes en woestijnen. In het noordenoosten, richting de grens met Brazilie, begint het tropisch Amazone regenwoud. Hier beleef je een heel ander Bolivia.

Veel reizigers combineren op hun Bolivia reis met Peru. Maar je kunt je reis ook combineren met delen van Chili (bijvoorbeeld de Atacama woestijn), Brazilie (bijvoorbeeld het Pantanal natuurgebied) of het noorden van Argentinie. Let wel: de afstanden zijn vaak veel groter dan je denkt.

La Paz Bolivia

De ligging van La Paz is spectaculair. De stad ligt deels in een canyon die door de hoge toppen van de Andes wordt omringd. La Paz ligt op 3600 meter hoogte (waar je wel even aan moet wennen).

In de levendige straatjes proef je de unieke sfeer van deze vooral indiaanse stad. Op de Heksenmarkt worden kruiden en lama foetussen verkocht die worden gebruikt in Aymara rituelen. In het Coca Museum kom je alles te weten over de tradities en de grote invloed van de coca verbouw in Bolivia.

Dichtbij La Paz (ca. 3 uur rijden) ligt op slechts 1500 meter hoogte het plaatsje Coroico, een populaire bestemming voor een korte trip. Het ligt in een prachtig subtropisch gebied met watervallen en valleien. Je kunt er wandelen, paardrijden en fietsen.

Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld

In het zuiden van Bolivia liggen oogverblindende zoutvlaktes, rood en groen gekleurde meren vol flamingo's en woestijngebieden met metershoge cactussen. Vanuit Uyuni trek je met een 4WD jeep door deze fantastische landschappen. Je waant je in het decor van een science fiction film. Terwijl je ontspant in een van de heetwaterbronnen, zie je in de verte de vulkanen en toppen van de Andes.

De zilvermijnen van Potosi

Potosi is de hoogstgelegen stad ter wereld (4090 meter). Hoog in de bergen van Bolivia ontdekten de Spanjaarden zilver en goud. Aan de voet van de Cerro Rico (Rijke Heuvel) stichtten zij de stad Potosi. En Potosi groeide al snel uit tot de rijkste stad van het continent.

Van de rijkdom is nauwelijks iets overgebleven nadat de mijnen grotendeels waren opgedroogd. Maar de mijn vormt nog steeds het centrum van het dagelijks leven.

Een bezoek aan de mijn en kennismaking met het harde bestaan van de mijnwerkers zul je niet snel vergeten. In het historische centrum (Werelderfgoed Unesco) vind je nog prachtige gebouwen en kerken.

De elegante hoofdstad Sucre Bolivia

Sucre is een bolwerk van Spaans koloniale architectuur. Het ligt op 2800 meter hoogte. Het is een vriendelijke, zonnige stad. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Je kunt hier interessante musea en prachtige kerken en kloosters bezoeken. In de omgeving zijn sporen van dinosauriërs te bezichtigen. Ga op zondag naar de grote authentieke plattelandsmarkt van Tarabuco.

Het vriendelijke Santa Cruz Bolivia

Een aantrekkelijke optie om rustig je reis te beginnen (of eindigen) is Santa Cruz, de tweede stad van Bolivia en de rijkste stad van het land.

Santa Cruz ligt in het oosten van het land, op slechts 500 meter hoogte. Het heeft een aangenaam, subtropisch klimaat. Santa Cruz is een mooie, vriendelijke stad.

Niet ver van Santa Cruz kun je Inca tempels bezoeken, natuurparken verkennen of een wandeltocht maken in de voetsporen van Che Guevara.

Titicaca meer

Op de grens van Bolivia en Peru, op 3.820 meter hoogte, ligt het grootste meer van Zuid-Amerika, het Titicacameer. Op deze hoogte heeft het licht een magisch effect. Het meer schittert in alle schakeringen blauw.

Het heeft een rijke geschiedenis en de traditionele levenswijze van de Uros indianen is fascinerend. Meer over het Titicaca meer en de Uros indianen.

De Boliviaanse Amazone

In het noordoosten van Bolivia, richting de grens met Brazilie, begint het Amazone regenwoud. Hier ontdek je fantastische natuurparken, zoals het nationale park Madidi, waar indianenstammen nog leven zoals ze altijd geleefd hebben. Het kleine stadje Rurrenabaque is een goede uitvalsplaats voor tochten over junglerivieren.

Klimaat en beste reistijd Bolivia

Bolivia heeft verschillende klimaatzones. In de bergen en op de Altiplano is het overdag fris en zonnig; 's avonds koelt het sterk af en kan het zelfs vriezen. In de lager gelegen valleien is het klimaat gematigd. In de woestijngebieden is het overdag heet en 's avonds koud.

De beste reistijd is de droge tijd (winter), van mei tot september. In de regentijd (zomer) is het vaak bewolkt en regenachtig. Het is altijd warm en vochtig in het Amazone gebied in het noordoosten.

Reizen in Bolivia

Bolivia is een groot land. Om lange afstanden te overbruggen kun je binnenlandse vluchten nemen tussen de grote steden. Ook rijden er comfortabele bussen tussen alle belangrijke bestemmingen in Bolivia en omringende landen. Alle hoofdroutes zijn geasfalteerd.

De reistijd van La Paz naar Potosi in het zuiden is per bus ca. 10 uur, naar Sucre ca. 12 uur en naar Santa Cruz in het oosten ca. 18 uur. Van Potosi reis je in ca. 7 uur verder naar Uyuni. Van Sucre naar Santa Cruz is ca. 20 uur reizen. Van La Paz naar Rurrenabaque in het noorden (Amazone gebied) is ca. 16 uur per bus (alleen in de droge tijd).

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews