De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bolivia is het armste land in Zuid Amerika. 80% van de bevolking leeft hier onder de armoedegrens.

Voorpret

Met dit filmpje krijg je een goede indruk van de cultuur en bevolking in Bolivia.

Cultuur Bolivia

Cultuur Bolivia

Bolivia is een van de meest authentieke landen van Zuid Amerika. Hier reis je nog ver weg van de massa en maak je  kennis met een rijke Inca geschiedenis.

Op deze pagina tref je veel informatie over de cultuur en de bevolking van Bolivia. Ben je op zoek naar informatie voor een vakantie in Bolivia? Lees dan ook de Bolivia reisinformatie.

Bevolking en cultuur Bolivia

Bolivia is het meest ‘indiaanse' land van Zuid-Amerika. Indianen maken meer dan de helft van de bevolking uit. De Aymara en Quechua zijn de grootste stammen (van 32 indianenstammen in totaal). De vaak nog traditionele levenswijze en kleurrijke cultuur van de indianen maken van Bolivia een unieke bestemming.

Gebruiken in Bolivia

Op reis zie je overal de typische dracht van kleurrijke handgeweven kleding en hoed. Hoeden zijn er in alle soorten en maten; de bolhoed is een van de favorieten.

In de cultuur spelen festivals en muziek (o.a. panfluit) een grote rol. Ook het kauwen van coca bladeren is een eeuwenoude traditie en helpt tegen hoogteziekte.

De rijke geschiedenis van Bolivia

Net als Peru heeft Bolivia een rijke Inca geschiedenis en kun je op veel plekken tempelruïnes bezoeken. Ook de Spaanse overheersing (1545-1825) heeft veel sporen achtergelaten, zoals in de architectuur van gebouwen en kerken. Ook is ca. 10 procent van de inwoners van Bolivia van Spaanse afkomst en ca. een derde van de inwoners van gemengde afkomst (Spaans/indiaans).

Grondlegger Bolivia > Simon Bolivar

Bolivia is vernoemd naar de vrijheidsstrijder Simon Bolivar (1783-1830), die Bolivia en andere Zuidamerikaanse landen aanvoerde in de strijd tegen de Spaanse overheersing.

Het land heeft een woelige geschiedenis van oorlogen met buurlanden en staatsgrepen. Het is nog een van de armste landen van Zuid-Amerika. Eind 2005 koos het volk de vakbondsleider en coca boer Evo Morales als president. Hij is de eerste tot president verkozen indiaan in de geschiedenis!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews