De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de Peninsula Valdez in Argentinie kan je in januari en februari orka's op jacht naar jonge zeehonden zien!

Voorpret

Luister naar 'Don't cry for me Argentinie' of bekijk de film Evita.

Argentinie

Argentinie

Argentinie is een fantastisch veelzijdig land. Van het swingende Buenos Aires, naar de tropische Iguazu falls op de grens met Brazilie. Van de zonnige wijnstreek en de vrolijke stad Mendoza tot walvissen spotten bij Peninsula Valdes aan de Atlantische kust! Naar deze fantastisch vakantiebestemming? Hier vind je goedkope vliegtickets Argentinie.

Je kunt in Argentinie boottochten maken over ijsblauwe meren en gletsjers beklimmen in Patagonie op de grens met Chili. Of naar het Einde van de Wereld reizen, op Vuureiland, waar je in de voetsporen loopt van Darwin en andere beroemde ontdekkingsreizigers!

Reizen Argentinie? Tango in Buenos Aires!

Buenos Aires, de naam alleen al klinkt als muziek. Niet voor niets is Buenos Aires dan ook de bakermat van de tango. De tango traditie is volop levend. In deze melancholieke en stijlvolle dans ligt veel van het karakter van de porteños (de inwoners van Buenos Aires) besloten. Tegelijkertijd chic en hip, en onverbeterlijke liefhebbers van het nachtleven!

Argentinie is een verbazingwekkend goedkoop land en Buenos Aires een echt winkelparadijs! Ook staat Buenos Aires, de stad van Maxima, Evita en Maradona, bekend als de culturele hoofdstad van Latijns-Amerika. Lees onze Buenos Aires tips om je vakantie te plannen.

Wil je als vrijwilliger aan de slag in Argentinie? In onze Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika reisgids vind je onder andere informatie over vrijwilligerswerk in Argentinie. 

Reis Argentinie - praktische tips

Zelf je reis door Argentinie plannen - Hiervoor zijn mega searchers als Expedia ideaal. Je kunt hier goedkoop tickets met een hotel voor de eerste dagen combineren of vluchten met lokale autohuur (vaak met extra korting).

Vliegreizen Argentinie 
Vanaf Nederland kan je o.a KLM naar Argentinie vliegen. Check echter om alle tarieven te vergelijken zeker ook even de budget specialisten als Vliegtickets.nl & World Ticket Center. Die hebben soms erg gunstige deals. Wil je grote afstanden afleggen in Argentinie, dan kan het soms gunstig zijn om combinatie tickets met meerdere stops in Argentinie te boeken.

Met kinderen naar Argentinie reizen - Argentinie is zeker met grotere kids een geweldig land voor een rondreis. Op hun interesse afgestemde trips met o.a. de highlights van Buenos Aires, wildlife en watervallen tref je bij Travelnauts.

Culturele rondreizen Argentinie - Specialist in bijzondere (groeps)rondreizen door Argentinie is NRV Holiday. Deze reizen kosten wat, maar dan heb je ook wat: 15/17/18 of 20-daagse rondreizen voeren je door heel bijzonder Argentinie en haar hoogtepunten. Bijzonder aan NRV is dat je hier ook zelf je rondreis Argentinie bij elkaar kunt combineren. Kijk op de website rechtsonder bij 'Samenstellen' en combineer naar keuze goedkope vliegtickets Argentinie met hotels, excursies, binnenlandse vluchten etc.!

Vakantie Argentinie? De wijnstreek & Mendoza!

Mendoza vormt het hart van de zonnige Argentijnse wijnstreek. Deze mooie, levendige stad is de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen en wijn te proeven in de talloze bodega´s. Met als decor op de achtergrond altijd de witbesneeuwde toppen van de Andes.

Mendoza is een aantrekkelijke stad met brede lanen, veel groen, mooie pleinen en parken. In de omgeving kun je naast wijnproeven, prachtige wandelingen maken, dorpjes bezoeken, fietsen en raften op de Rio Mendoza.

Lees meer over reizen in Mendoza

Reizen naar Argentinie tip: de Iguazu waterfalls

De machtige Iguazu waterfalls in Argentina behoren tot de mooiste watervallen ter wereld. Ze liggen midden in het uitgestrekte tropische oerwoud op de grens met Brazilie en Paraguay. De watermassa’s van de Iguazu falls denderen naar beneden in een landschap van tropische bloemen, varens en palmen.

De Iguazu waterfalls strekken zich uit over een lengte van meer dan twee kilometer. Er zijn wel 275 grotere en kleinere watervallen. Je kunt overnachten in het oerwoud of in het stadje Puerto Iguazu dat aan de Iguazu Rivier ligt. Meer info: Iguazu falls.

Wildlife spotten tijdens je Argentinie reis

Peninsula Valdes, in Patagonie aan de Atlantische kust, is de plek om walvissen te spotten! Maar ook orka´s, dolfijnen en grote koloniën zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguins en bijzondere zeevogels vind je op dit bijzondere schiereiland.

De vriendelijke havenplaats Puerto Madryn is voor velen de uitvalsplek om de Peninsula Valdes te bezoeken. Je kunt hier goed overnachten en er zijn leuke restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten.

Lees meer over reizen in de Peninsula Valdes

Reisdocumenten en visum Argentinie

Voor reizen naar Argentie heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na aankomst. Voor vakantie is geen visum maar je hebt wel een visum nodig als je lang in Argentinie wilt blijven, er wilt werken en in sommige gevallen ook voor zakenreizen. Meer informatie bij de ambassade van Argentinie.

Reis naar het einde van de wereld

Ushuaia op Vuurland is het meest zuidelijke stadje ter wereld! Volg de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Darwin en ontdek de machtige landschappen, gletsjers, dichte bossen, ijsblauwe meren, kanalen en eilanden van Tierra del Fuego (Vuurland).

Het is echt het einde van de wereld, maar het stadje Ushuaia is verassend levendig. Rondom Ushuaia kun je prachtig wandelen, trektochten maken in de bergen, gletsjers beklimmen of bijzondere boottochten maken in het kanaal.

Meer informatie over reizen naar Vuurland.

Nationale Park Los Glaciares en gletsjer Perito Moreno

In het Nationale Park Los Glaciares, in Patagonie, vind je de meest fantastische landschappen van tijdloze bergen, gletsjers en ijsblauwe meren. Hier kun je ook de beroemde gletsjer Perito Moreno beklimmen, een van de meest actieve gletsjers ter wereld.

Bijna de helft van dit immense natuurpark is overdekt met ijs! Er zijn 13 gletsjers, twee grote meren en sprookjesachtige oerbossen. Een reis naar dit park kun je goed combineren met Torres del Paine in Chili.

Meer informatie over reizen naar Los Glaciares.

Budget deals

Top Tips Per Type