De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Peninsula Valdes valt onder de door de 'Unesco Worldheritage' beschermde natuurgebieden in Argentinie.

Voorpret

Bekijk hier prachtige foto´s van de Peninsula Valdes omgeving.

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes is de plek om walvissen te spotten! Maar ook orka´s, dolfijnen en grote koloniën zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguins en bijzondere zeevogels vind je hier.

In het midden van Argentinie, in Patagonie, vind je aan de Atlantische kust aan een grote baai de Peninsula Valdes. Dit schiereiland is beroemd vanwege de fantastische wildlife die je er kan zien en moet je beslit bezoeken tijdens een rondreis door Argentinie!

Rondreis Argentinie tip > Walvissen spotten

Het beste seizoen om walvissen te spotten is van juli tot half december. Vanaf oktober kun je ze zelfs vanaf de stranden voorbij zien zwemmen. Het mooist is om met een boottour de zee op te gaan. Trek wel warme kleding aan en een goed jack. En denk aan je verrekijker!

Je kent de beelden wel van orka´s die het strand opstuiven om jonge zeehonden te pakken. Die beelden komen hiervandaan. Wil je dit meemaken, kom dan in de maanden februari/ maart.

Penisula Valdes > overnachten in Puerto Madryn

De vriendelijke havenplaats Puerto Madryn is voor velen de uitvalsplek om de Peninsula Valdes te bezoeken. Je kunt hier goed overnachten en er zijn leuke restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten.

Tip: bezoek in Puerto Madryn het EcoCentro, waar je veel informatie vindt over het maritieme leven en in het cafe een boek kunt lezen. Je hebt hier ook fantastisch uitzicht over de hele baai.

De Peninsula Valdes is een natuurgebied waar je entree voor betaald. In Puerto Madryn kun je een dagtour boeken. Dan bezoek je de beste plekken om de zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten te zien, die er het hele jaar door zijn. Ook rij je langs de zoutvlakten. Vanuit Puerto Madryn is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Peninsula Valdes.

Overnachten op Peninsula Valdes

Je kunt ook overnachten op Peninsula Valdes zelf in het kleine plaatsje Puerto Piramide. Er zijn een paar hotels (reserveer het beste van te voren) aan de kust. Hiervandaan vertrekken in het seizoen de boottrips om walvissen te spotten. ’s Nachts hoor je de walvissen brullen!

Rondreis Australie > Pinguins in Punta Tombo bezoeken

Het natuurpark Punta Tombo is de plek om de grootste pinguinkolonie van Zuid-Amerika te zien. Niets vrolijker dan deze dieren over het strand te zien waggelen en van de rotsen in zee te zien glijden. Het park is geopend van september tot eind maart. Je kunt een trip boeken vanuit Puerto Madryn of Trelew (dat dichterbij ligt).

Rondreis Argentinie > reizen naar Peninsula Valdes

Je kunt vanaf Buenos Aires vliegen naar Puerto Madryn of Trelew. Vanaf Trelew zijn er meerdere vluchten, zoals naar El Calafate, Bariloche of Ushuaia. Met de (luxe) bus bereik je Peninsula Valdes vanaf Buenos Aires in circa 18 uur.

Er vliegen meerdere maatschappijen van Schiphol naar Argentinie waaronder de KLM. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken, kijk dan ook even bij een vliegtickets specialist als Tix.nl.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews