De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De naam Vuurland komt van de vreugdevuren die de inwoners vroeger aan de kust ontstoken.

Voorpret

Lees Voyage of de Beagle over de reis van Charles Darwin naar Zuid Amerika.

Vuurland en Ushuaia

Vuurland en Ushuaia

Ushuaia op Vuurland is het zuidelijkste stadje ter wereld! Volg de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Darwin en ontdek de machtige landschappen met gletsjers, dichte bossen en ijsblauwe meren van Tierra del Fuego of Vuurland.

Hier tref je informatie voor een vlucht Buenos Aires Ushuaia of reizen naar Vuurland per bus en tips voor een hotel in Ushuaia en de absolute must sees op prachtig Vuurland!

Vuurland & Ushuaia - Argentinie aan het einde v/d wereld

Waar ligt Vuurland? Vuurland is echt het einde van de wereld, maar het stadje Ushuaia is verrassend levendig. Ushuaia en het zuidoosten van Vuurland zijn deel van Argentinie. Het grootste deel van Vuurland (dat eigenlijk een eilandengroep is) hoort bij Chili. Toch is het makkelijk om naar Buenos Aires te vliegen.

Activiteiten in en rondom Ushuaia - in de omgeving van Ushuaia kun je prachtig wandelen, trekkings maken in de bergen, gletsjers beklimmen of bijzondere boottochten maken in het kanaal. In de wintermaanden kan je hier ook skiën in diverse ski-resorts, die steeds populairder worden of een tocht maken met een hondenslee!

Ushuaia is overigens ook het vertrekpunt voor (luxe) cruises naar Antarctica. Let wel, voor een tocht van vijf dagen betaal je al snel 2.500 euro.

Het stadje Ushuaia

Het stadje Ushuaia is verrassend levendig, kleurrijk en in ontwikkeling. Er zijn allerlei restaurantjes (met vis specialiteiten) en barretjes en zelfs een disco. In het stadje zijn een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo (Het Einde van de Wereld) over de historie van de streek.

Ushuaia ligt aan het indrukwekkende Beagle Kanaal. Een boottocht in het kanaal hier is een must! Je vaart langs eilanden met zeeleeuwen en pinguïnkolonies (pinguins van oktober tot eind maart). Bereid je voor op een koude, winderige, maar onvergetelijke tocht.

Hotel Ushuaia tips

Je kunt in Ushuaia overnachten in leuke hotels, hostels of op B&B basis bij een familie. Een erg sfeervol en bovendien betaalbaar hotel in Ushuaia is Hosteria Bella Vista (v.a circa 75,- per kamer / 37,50 p.p). Zoek je iets echt bijzonders en heb je wat meer te besteden? Kies dan voor het prachtige kasteel hotel Las Hayas (kamerprijs v.a 160,- / 80,- p.p.p.n.). Beide hotels zijn in Nederland boekbaar via Trivago.

Ticket Buenos Aires Ushuaia of bus Buenos Aires Ushuaia

Per auto of bus van Buenos Aires naar Ushuaia - De afstand van Buenos Aires naar Ushuaia is maar liefst 3048 km. Per auto over route 3 is dit een rit van 30 uur. Klein budget en veel tijd? Per bus reis je eerst naar Punta Arenas in Chili. Reken vanaf daar op een reistijd van circa 12 uur naar Ushuaia.

Vlucht Ushuaia Buneos Aires - Je kunt naar Ushuaia vliegen vanaf o.a. Buenos Aires, El Calafate of Trelew (Peninsula Valdes). In veel gevallen is het gunstig combinatie tickets Amsterdam of Brussel - Buenos Aires - Buenos Aires - Ushuai te boeken. Deze speciale combinatie vliegtickets kan je ook voordelig uitbreiden met extra stops in bijvoorbeeld El Calafate of Mendoza.

Amsterdam naar Ushuaia - Vanaf Schiphol zijn er diverse airlines die naar Argentinie vliegen waaronder KLM. Er zijn echter geen directe vluchten Amsterdam Ushuaia je hebt eigenlijk altijd een stop in Buenos Aires. Wil je direct door vliegen naar Ushuaia, kijk dan voor het vergelijken van de tarieven ook bij  Vliegtickets.nl Deze laat je alternatieve routes met hier lokaal minder bekende airlines zien.

Nationale park Tierra del Fuego

In dit prachtige park kun je verschillende wandeltochten maken. Bij het informatiecentrum ontvang je een kaart met drie routes langs baaien, rivieren en door de bossen. Onderweg kan je allerlei bijzondere vogels, bevers en vossen zien. De uitzichten zijn vaak spectaculair.

Er gaan dagelijkse busjes naar het park die je in Ushuaia kunt boeken. Ook de meren Lago Escondido en Lago Fagnano zijn zeker een excursie waard.

Beste reistijd voor bezoek Ushuaia Argentinie

In het hoogseizoen, januari en februari, is tijdig reserveren van vlucht en accommodatie nodig. Ook in december en maart kunnen hotels en vluchten snel volgeboekt zijn.

In het laagseizoen op Vuureiland, van april tot oktober, de koude maanden, liggen de prijzen beduidend lager. Het ski-seizoen loopt van juni tot september.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews