De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Rio de Janeiro betekent 'rivier van januari' en dankt zijn naam aan een Portugese ontdekker die in de maand januari de baai van Guanabara ontdekte (en deze voor de monding van een rivier aanzag).

Voorpret

Bekijk de video 'discover Rio de Janeiro'. Deze film geeft een goed beeld van de prachtige stad en haar omgeving!

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro is een wereldstad met een uniek karakter, net zoals steden als New York of Parijs. Het is een van de mooiste steden op aarde, met zijn spectaculaire ligging tussen heuveltoppen, idyllische stranden en tropische stadscultuur.

Zien en gezien worden, dat is Rio ten top. Het zwoele klimaat, de stranden waar een groot deel van het leven zich afspeelt, de muziek en dans, samba, capoeira. Rio de Janeiro is hot!

Vakantie Rio de Janeiro: vliegtickets & reizen

Voordelige reisaanbiedingen naar Rio de Janeiro 
Wij vinden BRS Reizen, ofwel Braziliereisspecialist.nl, de beste aanbieder op het gebied van reizen naar Brazilie. Het is een Nederlandse organisatie met Braziliaanse roots dat gerund wordt door echte ervaringsdeskundigen. Je vind er werkelijk alles; van strandvakanties tot themareizen op gebied van surfen / carnaval, maar ook losse accommodaties, landarrangementen en excursies!

Voordelig vliegen naar Rio
 Ben je alleen op zoek naar een goedkoop vliegticket? Het is dan verstandig om te beginnen met zoeken bij een ticket deal spotter als Vliegennaar.nl. Hier vind je vaak leuke aanbiedingen voor vliegtickets naar Brazilie en met behulp van de Flight Alert van VliegenNaar scoor je makkelijk een goedkoop ticket Rio de Janeiro.

Vliegtickets met doordeweeks vertrek naar Rio de Janeiro, en dan met name vluchten op dinsdag, woensdag en donderdag, zijn vaak goedkoper dan vliegtickets met vertrek in het weekend.

Rio de Janeiro Brazil

Op vakantie naar Rio? Rio de Janeiro is verdeeld in een Zona Norte en Zona Sul. Het Centro ligt tussen deze zones in. In Zona Norte liggen de arbeiderswijken van Rio. Centro en Zona Sul zijn voor bezoekers het meest interessant.

Als je vanaf het Centro langs de kust naar het zuiden gaat, kom je achtereenvolgens door de wijken Lapa, Gloria, Catete, Flamengo, Botafogo, Urca (Pão de Açucar), Leme, Copacabana, Ipanema en Leblon. Santa Theresa ligt zuidwest van Lapa.

Het toerismebureau Riotur (o.a. Av. Princesa Isabel, Copacabana) heeft goede stadskaarten en informatie over de stad. Bij busstations vind je TurisRio informatiepunten.

Veiligheid in Rio de Janeiro

In de stad liggen favelas, sloppenwijken. Vanwege de hoge criminaliteit in deze wijken, wordt het toeristen sterk afgeraden om deze in te gaan.

In Rio de Janeiro is verder dezelfde voorzichtigheid geboden als in grote steden zoals New York. Neem 's avonds altijd een taxi. Houd op drukke plaatsen (zoals in de bus, maar ook op het strand) je bezittingen goed in de gaten en laat waardevolle spullen in je hotel(kluis) achter.

Rio de Janeiro Top 10 bezienswaardigheden

Op de wereldberoemde stranden van Copacabana en Ipanema leer je de kunst van het strandleven. Vanuit de hele stad zie je het reuze beeld van Cristo Redentor over Rio de Janeiro waken. Vanaf de hoge rotsheuvel Pão de Açucar heb je fantastisch uitzicht over de hele baai. In het centrum vind je prachtige koloniale gebouwen, maar ook hypermoderne wolkenkrabbers. Kunstenaarswijken, natuurparken, het voetbalstadion, sambascholen...

Lees meer over de leukste en mooiste plekken in onze Rio de Janeiro Top 10 Bezienswaardigheden.

Actief in Rio de Janeiro

Rio is een perfecte stad voor actievelingen en sportliefhebbers. Het strand biedt alle ruimte voor sport en spel en daar wordt intensief gebruik van gemaakt!

Voetbal is natuurlijk favoriet nr.1. In de baai worden alle mogelijke watersporten beoefend (surfen, zeilen, sportvissen, duiken). Vanaf de heuveltoppen bij San Conrado kun je hang-gliden en para-penten. Op Pão de Açucar zijn klimroutes uitgezet. In de heuvels en natuurparken kun je fantastische wandelingen maken (ga naar de riohikingsite). Rond het meer Lago Rodrigo de Freitas wordt gesport en op het meer geroeid. Ook kun je door delen van de stad mooie fietstochten maken.

Het beroemde Copacabana in Rio de Janeiro

Copacabana is één van de dichtstbevolkte wijken ter wereld met een smeltkroes van culturen en sociale klassen. Het is een wijk van tegenstellingen met de meest luxueuze gebouwen en de sloppenwijken op de achtergrond tegen de heuvels. Daarnaast is het natuurlijk bekend van het strand, waar regelmatig concerten worden gehouden.

Copacabana Beach: het meest beroemde strand van Brazilië
Het strand van Copacabana is het gehele jaar door een samenkomst van mensen. Je kan hier voetballen, volleyballen, de promenade aflopen en een drankje nemen in een van de vele barretjes aan de Avenida Atlantica. Op zondag is de straat afgesloten voor de zondagmarkt met allemaal kraampjes met diverse snuisterijen! Op het strand van Copacabana worden meerdere malen per jaar concerten gegeven en als je met de jaarwisseling iets anders wilt doen, is Oud & Nieuw op het strand van Copacabana een hele ervaring.

Overnachten in een luxueus hotel in Rio de Janeiro
Het Copacabana Palace Hotel is een van de meest luxueuze hotels in Brazilie. Het gebouw ademt een Mediterrane sfeer uit en dat is niet vreemd met de Franse ontwerper die zich heeft laten inspireren door een hotel in Nice en Cannes. De kamerprijzen zijn flink, maar je moet zeker even een kijkje nemen en een drankje drinken of een lunch nuttigen.

Wil je een nachtje (of 2,3,4) in dit hotel slapen? Zoek dan bij Trivago, naar hotels in Rio de Janeiro. Ze hebben vaak geweldige aanbiedingen van het Copacabana Palace hotel! 

Kijk voor meer bezienswaardigheden bij de Rio de Janeiro bezienswaardigheden top 10.

Uitgaan in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de carnavalsstad van Brazilie, maar ook buiten deze periode bevind je je in een swingend Latijns Amerikaanse stad. In deze stad vind je muzikanten, dansende mensen, bars en vele restaurants waar je sfeervol kan eten. Rio de Janeiro heeft een bruisend uitgaansleven!

Wij maakten met de redactie van surprisetickets.nl een top 5 van onze favoriete (uitgaans)plekken in Rio de Janeiro. Bekijk hieronder welke plekken het geworden zijn!

1. De eindeloze boulevards langs de stranden: Vol leven, muziek, bars en restaurantjes. Met name de boulevards van Copacabana en Ipanema-Leblon zijn geliefd. Hou er rekening mee dat Copacabana later op de avond niet meer de beste plek is om uit te gaan. Het wordt dan namelijk schimmig.
2. De oude wijk Lapa: Geliefd bij muzikanten en kunstenaars. Tegenwoordig dé plek waar muziek wordt gemaakt en gedanst. De hotspots vind je op Avenida Mem de Sa.
3. Het oude plein Largo do Guimaraes in Santa Theresa: Heel goede plek om 's avonds te eten en van muziek te genieten.
4. Halverwege de top van de Pão de Açucar, bij Morra da Urca: Leuke restaurants met geweldig uitzicht. 's Avonds worden hier wel openluchtconcerten gehouden.
5. Het levendige plein Praça Floriano en de Rio Branco in Centro: Vol terrassen, bars en restaurants waar je goed en in levendig gezelschap kunt eten en drinken.

Speciale tips voor een bijzondere avond
Naast onze top 5 hebben we nog een aantal insiderstips, dit vinden wij de allerleukste en beste clubs voor een avondje echt Rio de Janeiro!

  • Cafe do Gol: de club van topvoetballer Romario in Barra da Tijuca; Vinicius.
  • Piano Bar: in Ipanema voor een avond jazz en bossa nova.
  • Bar Brasil en Café Musical Carioca da Gema: voor onvervalste samba in Lapa. Met oud en nieuw is er het megafeest Reveillon op het strand van Copacabana.

Kijk in de uitgaanskranten voor samba, rock en MPB (Braziliaanse pop) concerten op de stranden en in de parken. In het park Attero da Flamengo worden regelmatig klassieke openluchtconcerten gehouden.

Vakantie Rio de Janeiro > fruitsappen en koffie!
Overdag drink je in Rio koffie en fruitsappen. In de hele stad vind je sappenbars voor heerlijke fruitshakes. Koffiedrinken is hier een cultuur. Met name Ipanema heeft talloze koffiezaakjes.

Naar de cinema
Grote bioscooptheaters zijn Cinemateco do MAM (Attero do Flamengo), Centro Cultural do Banco do Brasil (Centro) en Cinemark (Barra da Tijuca). Ook vind je bioscoopzalen op de bovenste verdieping van bijna alle grote shopping malls, zoals Rio Sul (Botafogo), Cassino (Copacabana) en Barra (Barra da Tijuca).

Uitgaan tijdens carnaval
Als je in februari naar Rio de Janeiro gaat, val je met je neus in de boter! De hele stad staat dan namelijk op zijn kop door carnaval. Overal zijn optochten, bands, zingende en dansende mensen.Ben je van plan tijdens carnaval naar Rio de Janeiro te gaan? Lees dan onze tips over carnaval in Rio de Janeiro!

Openbaar vervoer in Rio de Janeiro

De verschillende wijken van Rio de Janeiro worden verbonden door drukke hoofdwegen en tunnels. Van het centrum naar Copacabana in het zuiden van de stad ben je ongeveer 20 minuten onderweg per stadsbus. De stadsbussen verbinden alle wijken met elkaar. Ze zijn vaak afgeladen en het is niet erg comfortabel reizen. In het centrum is een metrolijn met verschillende verbindingen naar het zuiden. De metro is over het algemeen schoon en snel.

Reizen vanuit Rio de Janeiro

Vanuit Rio de Janeiro kun je per luxe bus naar alle hoeken van het land reizen. Let wel: de afstanden zijn meestal veel groter dan je denkt! Van Rio naar Fortaleza is bijvoorbeeld twee volle dagen reizen (ca. 48 uur) en naar de hoofdstad Brasilia een dag (ca. 20 uur). Van Rio naar Sao Paulo is ca. 6 uur met de bus en naar Belo Horizonte (Ouro Preto) ca. 7 uur.

Voor de langere afstanden kun je het beste binnenlandse vluchten boeken met een van de nationale luchtvaartmaatschappijen zoals VASP, Varig of TAM.

Beste reistijd voor een vakantie Rio de Janeiro

Rio de Janeiro kun je het jaar rond bezoeken. Het heeft een tropische klimaat dat wordt getemperd door een constante bries vanaf de Atlantische Oceaan.

In mei-september (de wintermaanden) ligt de temperatuur tussen de 22 en 32 graden Celsius. In oktober-maart (de zomermaanden) valt de meeste regen.

December-maart is de heetste periode: rond het middaguur wel 35 tot 42 graden Celsius. Carnaval valt in deze hete, natte periode.

Rio de Janeiro Brazil > praktische info en tips

Praktische informatie voor reizen naar Rio de Janeiro Brazil o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort en visum, vaccinaties en gezondheid, telefoneren, geldzaken, fooien en nog veel meer handige info & tips tref je op deze pagina:

Informatie Rio de Janeiro - praktische info & tips

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews