De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is na Rio de Janeiro de meest bezochte stad van Brazilie. Deze tropische stad aan de Atlantische kust heeft een prachtig historisch centrum, een fantastisch cultureel leven en het carnaval is gigantisch. De stad wordt dan ook ‘Capital da Alegria’ genoemd: Hoofdstad van de Vrolijkheid!

Salvador da Bahia reizen

Hoewel Salvador da Bahia een van de grootste steden van Brazilie is en een populaire bestemming onder veel Brazilianen, zijn er niet veel Nederlandse reisorganisaties die er complete reizen naartoe aanbieden. Een reisorganisatie waar je wel de nodige aanbiedingen voor vakantie in Salvador da Bahia aantreft is Brazilie specialist BRS Reizen. Je treft hier een enorm online aanbod aan complete vakanties maar ook losse hotels, charmante pousada's en bijzondere excursie pakketten.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Reizen naar Salvador da Bahia

Vluchten naar Salvador da Bahia
Zowel internationale en binnenlandse vluchten komen aan op het vliegveld Luis Eduardo Magalhães (32 km buiten het centrum).

Als je goedkope tickets naar Salvador Bahia zoekt check dan zeker even of Tix.nl vliegticket aanbiedingen heeft in jouw reisperiode. Ook erg handig: vliegen naar Salvador da Bahia waar je een gratis goedkope vluchten alert kunt aanmaken. Lees voor meer info: tips om goedkope tickets naar Brazilie te vinden

Transfer vanaf Salvador da Bahia luchthaven
Koop in de aankomsthal een kaartje met vast tarief voor een taxi naar het centrum of Barra. Ook vertrekt elk halfuur een bus naar het centrum (Praça da Se).

Van Salvador Bahia reizen naar...
Er gaan luxe lange afstandsbussen van Salvador da Bahia naar bijna alle grote steden in Brazilie. De reistijd naar Rio de Janeiro is ca. 24 uur, Fortaleza ca. 20 uur, Natal ca. 21 uur, Recife en Porto Seguro ca. 11 uur.  Je kunt echter ook voor een redelijk bedrag een Brazil airpass boeken waarmee je meerdere binnenlandse vluchten kunt maken!

Vervoer in Salvador Bahia
In Salvador da Bahia reis je met de stadsbus of met taxi’s (zeker ’s avonds). Vanuit de wijken Barra en Rio Vermelho is het met een taxi met 10 minuten een kleine rit naar het centrum.  Naar verder weg gelegen stranden kun je de Jardineira bus nemen, die vertrekt vanaf het Praca da Se.

Historisch Salvador da Bahia vakantie

Salvador da Bahia is gebouwd op de punt van een schiereiland. Het ligt aan de prachtige baai Todos os Santos en aan de Atlantische Oceaan. Het is de derde grootste stad van Brazilie en de belangrijkste exporthaven en handelscentrum van het noordoosten.

Het historisch centrum Pelourinho staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het oude centrum, vol prachtige koloniale architectuur, kerken en musea is ook nu nog het culturele centrum en bruist dag en nacht! Wat je niet wilt missen als je deze geweldige stad bezoekt, vind je op onze pagina Salvador da Bahia must sees.

Stranden Salvador da Bahia: Itaparica, Rio Vermelho, Piata & Itapoa

De kuststrook bij Salvador da Bahia heeft eindeloze zandstranden, met hoge kliffen langs de Atlantische kust. In de baai liggen eilandjes, waaronder het pittoreske eiland Itaparica, met prachtige stranden en een van de oudste kerkjes van Brazilie (een mooie dagtrip!).

Veel pousadas en hotels liggen in de wijk Barra, met het drukbezochte Porto de Barra strand. De boulevard hier is levendig en er wordt druk geflaneerd. In het noordoosten van de stad ligt langs de Atlantische kust de mooie strandwijk Rio Vermelho.

De stranden langs de Atlantische kust zijn het schoonst en meest idyllisch (Jaguaripe, Piata, Itapoa). Je kunt stranden vinden die ideaal zijn met kinderen, om te zwemmen, duiken, vissen, zeilen en andere plekken die ideaal zijn om te surfen.

Salvador da Bahia centrum van handel en rijkdom

In 1549 vestigden de Portugezen Salvador da Bahia, strategisch op een hoge klif met aan de ene kant de grote baai Todos os Santos, die een natuurlijke haven vormde, en aan de andere kant de oceaan.

De handel in suiker en slaven zorgde voor grote rijkdom en Salvador de Bahia groeide al snel uit tot een van de belangrijkste steden in Zuid-Amerika. In 1624 veroverden Hollanders de stad en hielden deze een jaar lang in handen tot zij weer door de Portugezen werden verslagen.

In 1763 werd Rio de Janeiro officieel de hoofdstad van Brazilie. Het machtscentrum was naar het zuiden verschoven, waar toen het grote geld werd verdiend in de goudmijnen. In 1960 kreeg Brazilie een nieuwe hoofdstad, Brasilia.

Klimaat en beste reistijd Salvador da Bahia

Je kunt Salvador da Bahia het hele jaar bezoeken. De stad bevindt zich in een tropisch klimaat: vochtig en warm, maar zonder extreme temperaturen. De temperatuur is gemiddeld 25-30 graden en er waait een constante bries vanuit de Atlantische Oceaan.

Salvador da Bahia kent niet echt een regenseizoen: regen kan het hele jaar rond vallen. Maart t/m juli is echter de natste periode. December-april zijn de warmste maanden en juni-oktober de koelere maanden. Carnaval valt in de hete en nattere periode.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews