De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Pantanal, Brazilie, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege unieke flora en fauna, die nergens anders ter wereld te vinden is.

Voorpret

Bekijk mooie wildlife foto's van de Pantanal in Brazilie!

Pantanal Brazilie

Pantanal Brazilie

Pantanal (Brazilie) is een immens natuurgebied van tropisch regenwoud, savanne, rivieren en moerasland vol wildlife. Hier spot je de grote wilde katten (jaguars, poema's) van Brazilie! Pantanal tours maak je per jeep, boot of te paard door dit eco-paradijs vol wilde dieren, exotische vogels en watervallen. Lees onze tips voor de mooiste Pantanal reizen!

Pantanal Brazilie

In het middenwesten van Brazilie ligt de Pantanal, een van de meest populaire bestemmingen van Brazilie om wildlife te spotten. De Pantanal beslaat een geweldig groot natuurgebied, van tropisch laagland, bossen, meren, rivieren en moerasland. Grote delen zijn beschermd natuurgebied, maar het natte groene land is ook heel geschikt voor veehouderij. Er zijn dan ook veel "fazendas"(ranches). Je ontdekt in de Pantanal dus ook het Braziliaanse cowboy leven!

Pantanal Tours: Brazilie op z'n best!

Pantanal Tours vertrekken o.a. vanuit de mooie, moderne stad Campo Grande (in het zuidoosten van het gebied) of het charmante Cuiaba (in het noorden). De meeste Pantanal Tours zijn een combinatie van een jeep-safari met een boottocht of kanovaren, wandelen en/of paardrijden. Op een meerdaagse tour kun je overnachten op een typisch Braziliaanse "fazenda" (ranch) die er zijn in allerlei klassen. De mooiste tours maak je vroeg in de ochtend of laat in de middag, dan zijn de meeste dieren actief. Lokale gidsen weten de mooiste plekken te vinden. Ook zijn er in de Pantanal speciale tours om te vissen.

Pantanal reizen tips

Naar de Pantanal reizen kan met de bus, maar je kunt ook voor een binnenlandse vlucht kiezen. Naar Campo Grande is het 14 uur rijden met een comfortabele bus vanuit Sao Paulo.  Maar er gaan ook elke dag vluchten van en naar Campo Grande of Cuiaba vanuit Sao Paulo en andere grote steden van Brazilie, zoals Rio de Janeiro.

Tip: Ideaal is de Airpass Brazilie waarmee je aanzienlijk op binnenlandse vluchten kunt besparen!

Overnachten op een typisch Braziliaanse ranch? Van Campo Grande kun je met de bus reizen naar de plaats Corumba. Ongeveer halverwege ligt de plaats Miranda die bekend staat om de mooie "fazenda's" waar je kunt overnachten. Deze ranches organiseren ook trips de Panatanal in. In oktober is hier een groot cowboy festival.

Wanneer naar de Pantanal reizen? Voor de Pantanal is de droge tijd van juli t/m oktober de beste reistijd. Gewoonlijk is het heet en vochtig in de Pantanal, maar in de droge tijd is het iets koeler. Het zware regenseizoen loopt van december tot mei. Het water stijgt dan meer dan 3 meter en diverse wegen zijn niet meer begaanbaar. Maar je kunt nog wel rondreizen of als een cowboy leven op een "fazenda".

Pantanal wildlife spotten: poema's en panters

De mooiste wildlife van Brazilie vind je in de Pantanal. Hier kun je jaguars en andere grote wilde katten zien, zoals poema's en panters. Bijzonder zijn ook de grote otters en de capibara (het grootste knaagdier ter wereld). Ook kun je brulapen zien, neusbeertjes en tapirs. De Pantanal is het thuis van miljoenen kaaimannen! Sommigen liggen als "huisdier" aan de ketting op een erf. Ook leven hier prachtige exotische vogels zoals toekans, bonte papegaaien, ara's en ontelbare soorten watervogels. Vergeet je verrekijker niet om de mooiste wildlife van de Pantanal te zien!

Tip in de Pantanal: Bonito, Brazilie 's favoriet!

In Brazilie is Bonito in de Pantanal een van de populairste ecotoerisme bestemmingen. Dit stadje is ook favoriet bij de Brazilianen zelf. Bonito ligt in een bosrijk gebied vol rivieren. Er zijn meer dan 100 watervallen, je kunt snorkelen in de kristalheldere zoetwaterrivieren met exotische vissen of duiken in grotten. In de omgeving maak je fantastische tours te fiets of te paard. Trips naar Bonito in Brazilie worden door de meeste touroperators aangeboden.

Op rondreis in Brazilie? De allermooiste watervallen zijn de Iguazu Falls die op de grens met Argentinie liggen.

Meer Brazilie tips

Onze redactie heeft ook de leuke en handige Brazilie budget tips verzameld waarmee je op je Brazilie reis kunt besparen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews