De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Recife tijdens de Nederlandse overheersing van 1630 tot 1654 Maurtisstad werd genoemd.

Voorpret

Lees de Trotter Brazilie reisgids boordevol informatie over o.a. de viering van carnaval in Recife, de welbekende trekpleisters, maar ook unieke plekjes buiten de bekende paden.

Recife Brazilie

In de tropisch Recife ontdek je de boeiende geschiedenis van Brazilie. Dit is de bakermat van beroemde schrijvers, kunstenaars en musici. Het authentieke Carnaval is beroemd in heel het land. De eindeloze witte palmstranden langs de Atlantische kust bieden ontspanning en plezier voor iedereen. Recife is een fantastische plaats voor een vakantie in Brazilie.

Recife Brazilie > moderne Braziliaanse metropool

Recife is de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco en het economisch centrum van de regio. Het is een grote moderne stad (1,5 miljoen inwoners) met een belangrijke haven. Recife wordt wel het Venetië van Brazilie genoemd vanwege de rivieren die de stad doorkruizen en eilandjes hebben gevormd, die door vele bruggen met elkaar verbonden zijn. Drie eilandjes vormen de binnenstad: Boa Vista, Santo Antonio en Recife met de levendige historische wijk Recife Antigo.

Olinda is een zusterstad van Recife en heeft een gedeelde geschiedenis dat gelinkt is aan Nederland. Lees meer in de Olinda Brazilie reisgids. 

Actuele ticket aanbiedingen voor Recife

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vliegticket Recife, binnenlandse vluchten & rondreizen

Vliegen naar Recife
Recife heeft een groot modern vliegveld, Guararapes International, met internationale en binnenlandse vluchten. Vanuit Nederland is het in de regel echter goedkoper om naar Natal te vliegen. Van Natal rij je per bus of auto in 4 uur naar Recife. Een handige site voor het vinden van de voordeligste vliegtickets naar Recife en alternatieve luchthavens is Vliegennaar.nl

Hier tref je meer info & 6 tips hoe je voordelige vliegtickets naar Brazilie kunt vinden.

Binnenlandse vluchten vanaf Recife
Wil je zelf een rondreis door Brazilië samenstellen en meerdere steden bezoeken? Je kunt vanuit Recife naar bijna alle grote Braziliaanse steden vliegen.  Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn: met een airpass combineer je Recife voordelig met bijvoorbeeld Natal, de Iguazu Falls en Rio de Janeiro!

Rondreizen
Wil je een rondreis maken door Brazilie? Kijk dan bij de Brazilie specialist BRS Reizen die je alles kunnen vertellen over dit fascinerende land en zijn spectaculaire rondreis routes. 

Must sees in Recife

In de kleurrijke stad Recife, die ligt aan de Altantische oceaan, valt er veel te zien en te beleven. Zo vind je hier de oudste Joodse synagoge die gebouwd is in de "Nieuwe Wereld" en kun je er talrijke kerken en musea bezoeken. Natuurlijk mag het bruizende carnaval niet missen!

Kijk voor meer informatie op onze pagina Bezienswaardig Recife.

Natal - Recife en andere steden per auto of bus

Auto
Met een auto rij je in nog geen 4 uur van Natal naar recife. Handig is het om van te voren in Nederland je auto in Brazilie te regelen, dan kunnen ze je niet foppen met afkoop van eigen risico / verzekeringen e.d. 

Bus
Ook kun je lokaal met een luxe langeafstandsbus reizen. De reistijd naar Natal is ca. 4 uur, Fortaleza en Salvador da Bahia liggen beiden op ca. 12 uur reizen. Rio de Janeiro is een reis van 42 uur met de bus.

Vervoer in Recife

Recife heeft een goed metronetwerk in combinatie met buslijnen naar alle hoeken van de stad. Ook rijden er veel kombi’s, minibusjes die met name voor korte afstanden ideaal zijn. Van Recife naar Olinda, of van Boa Viagem naar het centrum, is prima met het openbaar vervoer te doen of, nog makkelijker, per taxi.

Recife: Beste reistijd en klimaat

Je kunt Recife het jaar rond bezoeken. Deze streek heeft een tropisch klimaat, zonder extreem hoge temperaturen. Januari is de heetste maand (tot 35 graden C), juli de koelste (23 graden C). Er waait een constante bries vanaf de Atlantische Oceaan.

De stranden van Recife

De meeste reizigers kiezen voor het charmante en rustigere Olinda (ca. 370.000 inwoners), en niet voor Recife, als uitvalsbasis. Kies je wel voor Recife, dan is de plek om te overnachten Boa Viagem, de mooie strandwijk ten zuiden van de stad. Hier zoekt ook de lokale bevolking verkoeling aan het uitgestrekte strand.

Voor de mooiste stranden en het schoonste water ga je naar de witte palmstranden die ten noorden en zuiden van Recife en Olinda liggen (Jangas, Pau Armelo, Gaibu, Porto de Galinhas). Op ca. 4 uur rijden liggen badplaatsen als Natal en de hippe badplaats Pipa. Voor de kust van Recife liggen oude wrakken waar je naar kunt duiken.

Uitgaan in Recife

In Recife’s strandwijk Boa Viagem liggen de meeste hotels en hier vind je leuke restaurants en barretjes in de straten naar de boulevard. De zone Pina in Boa Viagem is de plek om uit te gaan. Tot in de vroege ochtend dans je in de Fashion Club!

In de binnenstad ga je naar Recife Antigo waar de Rua de Bom Jesus ’s avonds altijd druk is met de vele terrassen, bars, restaurants en overal muziek. Calypso is hier een van de favoriete zaken. ’s Avonds is er ook volop leven bij het park Patio de Sao Pedro in de wijk Santo Antonio. In het Parque de 13 de Maio in Boa Vista wordt op zondag veel muziek gemaakt.

Vakantie Brazilie > meer info & tips

Meer infomatie en tips voor een vakantie in het altijd zonnige Brazilie en Recife lees je in de volgende online reisgidsen:

Actuele ticket aanbiedingen voor Recife

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews