De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Olinda ooit de Culturele Hoofdstad van Brazilie was?

Voorpret

Ben je je aan het voorbereiden op een reis naar Olinda, Brazilie? Overweeg dan om de Trotter Brazilie reisgids aan te schaffen. Deze zal je helpen bij het uitstippelen van je reis langs de bekende trekpleisters en bezienswaardigheden, de mooiste plekjes buiten de bekende paden en bijzondere restaurants en hotels.

Olinda Brazil

Olinda Brazil

Naast Recife ligt Olinda, een van de mooiste historische stadjes van Brazilie. Het is al sinds 1982 beschermd Werelderfgoed van Unesco.

"Oh Linda!" betekent “Wat prachtig!”. Het zou de uitroep geweest zijn van de Portugees Duarte Coelho Pereira die in 1535 zijn zetel vestigde op deze wonderschone plek in de heuvels met prachtig uitzicht over de Atlantische kuststrook.

Reizen naar Olinda Brazilie

Ben je je aan het orienteren op een vakantie naar Brazilie, maar weet je nog niet welke plaats je het meeste aanspreekt? Lees dan meer over het historische Olinda. Olinda wordt vaak in één adem genoemd met Recife, wat niet gek is, want de steden liggen vlak naast elkaar. Olinda is het charmantst en rustigst van de twee, maar Recife is ook prachtig met al haar rivieren door de stad. Het wordt daarom ook wel het Venetie van Brazilie genoemd.

Vliegtickets
Wil je naar Olinda? Je vliegt dan naar Recife. Je kunt vliegen met KLM / Air France maar je kunt ook, dat is vaak voordeliger kijken bij megasearchers als Tix.nl, zij houden non-stop de prijzen van verschillende airlines in de gaten waardoor jij altijd het goedkoopste vliegticket boekt. 

Meer vlieginfo? Lees dan onze 6 tips over goedkoop vliegen naar Brazilie.

Rondreizen of strandvakantie
Een rondreis door Brazilie is fascinerend! Brazilie specialist BRS Reizen heeft de ruimste keuze uit reizen naar Brazilie en vaak de beste aanbiedingen. Weet je nog niet zeker of het Brazilie of een andere exotische strandvakantie moet worden? Dan is WaarSchijntdeZonWel.nl een super site!

Historisch Olinda Brazil

Olinda Brazilie was de eerste hoofdstad van Pernambuco, in de tijd dat het de rijkste provincie werd van Brazilie vanwege de enorme winsten van de suikerplantages, waarop indianen en Afrikaanse slaven te werk werden gesteld.

Olinda werd in 1630 veroverd en verwoest door de Hollanders van de West Indische Compagnie die voet aan de grond wilden krijgen in Brazilie. Zij stichtten vervolgens Recife dat een bloeiende stad werd. De Hollandse overheersing was kort (tot 1654) maar krachtig, wat nog steeds te zien is aan de Hollandse kerken en gebouwen in Recife.

Nadat de Portugezen Olinda en Recife weer veroverd hadden, werd Olinda weer opgebouwd en een machtig centrum van aristocratische suikerbaronnen. Maar Recife groeide ook onverminderd voort en werd een bolwerk van handelaars en ondernemers.

Recife werd uiteindelijk de belangrijkste stad en hoofdstad van de regio. In de 19e eeuw was de provincie Pernambuco een van de vooroplopers in de strijd tegen de Portugese overheersing en voor de onafhankelijkheid van Brazilie.

Bezienswaardigheden Olinda

Het prachtige historische centrum van Olinda bezoek je al wandelend of met een gids, die je alles over de talloze mooie kerken en kloosters, de pastelkleurige gebouwen en hun historie kan vertellen. Gidsen staan op het centrale plein Praça do Carmo.

Bezoek in ieder geval de basiliek en het klooster van Sao Bento en het Franciscanenklooster, waar je nog Gregoriaanse gezangen kunt horen. Ga ook naar het 16e eeuwse Mercado da Ribeira waar vroeger de slaven werden verhandeld. Nu vind je op deze markt souvenirs en lokale producten uit Pernambuco.

Vanaf het Praça do Carmo loop je via de Rua de Sao Francisco omhoog naar het Alto da Se. Hier heb je fantastisch uitzicht over de stad, de heuvels en de Atlantische kuststrook. Het is hier ook ’s avonds altijd levendig, vol eetkramen en live muziek.

Uitgaan in Olinda

In het charmante Olinda vind je uitstekende restaurants en lokale zaken waar je regionale lekkernijen kunt eten. Vis en garnalen staan altijd op het menu, vaak bereid naar Afrikaanse traditie met pittige kruiden en kokosmelk. Ga zeker eens eten onder de mooie bomen bij Restaurant Mourisco op het Praça do Carmo. Het echte nachtleven in Olinda speelt zich vooral af rond de Rua do Sol.

Olinda > carnaval, festivals en feestdagen

In Olinda gaan tijdens het jaarlijkse carnaval honderden kleinere muziek en dansgroepen door de straten. Wil je hier carnaval vieren, boek dan maanden van te voren! Eind augustus is Olinda het toneel van het muziek en dans festival Folclore Nordeste.

Actuele informatie over culturele evenementen, festivals, voorstellingen en muziekconcerten vind je bij de toerismebureaus, o.a. op het Praça do Carmo in Olinda.

Vakantie Brazilie > meer info & tips

Heb je al zin in een vakantie naar Brazilie? Kijk dan voor meer informatie op de volgende pagina's over Brazilie:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews