De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tot de beste tijd om naar Brazilië te reizen hoort natuurlijk carnaval. Maar wat veel mensen niet weten is dat ook Oud en nieuw vieren in Brazilië heel bijzonder is: met name op het strand van Copacabana waar feesten ter verering van de godin Iemanja plaats vinden! 

Voorpret

Bereid een echte Braziliaanse koffie voor je jezelf. Sluit je ogen en je waant je vast in het Zuid Amerikaanse.....

Brazilie budget tips

Goedkoop Brazilië ontdekken? Hier delen wij onze budget travel tips om goedkoop naar Brazilië te reizen maar ook je reis in het land zelf low budget te houden!

Goedkope vakantie Brazilie? De beste sites!

Als je bewust wilt besparen op je reis naar Brazilië, houdt je als eerste rekening met de beste reistijd voor je portemonnee. Het prijsverschil tussen hoog- en laagseizoen is namelijk enorm!

Beste reistijd Brazilië
Dit land ligt vrijwel volledig op het zuidelijk halfrond. Dit betekent dat de maanden december - februari hier zomer zijn en dan is reizen het duurst. In dit hoogseizoen verdubbelen de prijzen en tijdens schoolvakanties en feestdagen is je reis zelfs 3x zo duur! Dat terwijl het klimaat aan de noordoostkust en in de Amazone eigenlijk het hele jaar door tropisch en warm is. Kies als je flexibel bent dus voor een andere maand!

Budget tip: bespaar tot 50% op overnachtingen in Brazilie
Als je het échte Brazilie voordelig wil ontdekken is dit overzicht op Trivago.nl/brazilie een aanrader. Dit platform vergelijkt namelijk alle aanbiedingen van bijna 48.000 hotels, maar ook appartementen, jeugdherbergen, b&b's en meer bijzondere accommodaties in Brazilie die je vaak nergens anders vindt. En dat is tot 50% goedkoper dan het standaardtarief! Tip: probeer de filteropties als gratis wifi of ontbijt inbegrepen.

Goedkope (zon)vakantie of rondreis Brazilië?
Voor een budget rondreis of voordelige zonvakantie in de populaire badplaatsen van Brazilië kun je het beste het aanbod van Braziliereisspecialist.nl checken. Deze (ANVR & SGR aangesloten) reisorganisatie heeft de grootste keuze uit Brazilië vakanties en je treft er 'value for money' in de bijzondere accommodaties en aantrekkelijke starterspakketten naar Brazilie inclusief retourvluchten Nederland - Brazilie, 3 binnenlandse vluchten en de eerste twee overnachtingen! Richtprijs: vanaf circa 1350 euro p.p.

Bespaar tot 50% op vluchten in Brazilië
In Brazilië zijn de afstanden groot. Als je weinig tijd hebt is een binnenlandse vlucht vaak een ideale oplossing. Daar hebben ze in Brazilië wat op gevonden: de Airpass! Je kunt daarmee aanzienlijk besparen op binnenlandse vluchten.

Treinen
Treinen rijden niet vaak in Brazilië, maar je kunt wel een paar mooie ritten maken. Een van de mooiste gaat van Curitiba naar de kust in Paranaguá.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop naar Brazilie? De voordeligste vluchten

Verschillende maatschappijen vliegen non-stop of met één tussenstop dagelijks naar verschillende bestemmingen in Brazilië. Aanrader: via Vliegennaar.nl/brazilie vergelijk je makkelijk en snel de prijzen van bijna alle luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus met aanbiedingen naar Brazilië (zelfs voor jouw specifieke reisdata!).

Maar bekijk eerst al onze vliegen naar Brazilië tips om precies te weten hoe je de goedkoopste vliegtickets naar Braziliaanse luchthavens vind.

Budget overnachtingen in Brazilie

Budget slapen: pousada's
Overnachten in Brazilie kan voor kleine prijsjes. Ga je backpacken? Slaap dan in zogenaamde budget pousada's. Vaak zijn dit oude boerderijen omgebouwd tot gasthuizen, deze zijn veelal te vinden net buiten de grote plaatsen. Bij de Brazilie reisspecialist (aangesloten bij de garantiefondsen) tref je ruim 50 bijzondere arrangementen waaronder ook enkele waarbij je slaapt in pousada's . Er zijn pousada's bij op de meest bijzondere plekjes van Brazilie: van hutjes op een ongerept wit zandstrand tot slapen in een voormalig molen of landhuis.

Budget tip: goedkoop overnachten tussen de locals
Kies niet voor een 'massa hotel' maar ervaar de charme van een aparte B&B of een luxe appartement tussen de locals. Privé accommodatie specialist Wimdu is een aanrader voor wie het echte Brazilie wil leren kennen. Unieke slaap plaatsen gegarandeerd en dat tot 50% goedkoper dan een hotel en vaak veel groter!

Het prijspeil in Brazilie

In Brazilië betaal je met de Real. Amerikaanse dollars worden op veel plaatsen ook geaccepteerd. Vooral buiten de grote steden en de toeristische plaatsen is het een stuk goedkoper. Hier kun je koffie, thee en frisdrank al voor minder dan een euro krijgen, voor bier en wijn betaal je een fractie meer en een hoofdgerecht heb je er vaak al voor ca. € 10,-.

In de toeristische gebieden liggen de prijzen soms al gelijk aan Europese standaarden. Het maximale uit je budget haal je dus buiten de toeristische plaatsen, daar kom je alles bij elkaar vaak al heel ver met een reisbudget van 40,- per dag!

Voordelig & prima dineren? Por kilo restaurants!

In heel Brazilië tref je in de grote steden de zogenaamde 'Por-kilo' restaurants waar je van een prima maaltijd kunt genieten voor een paar euro. De prijzen per kilo of ons staan buiten op het raam aangegeven. Reken voor een onsje vlees of vis met € 1,50 a € 2,- (hangt natuurlijk wel van de koers van de euro af). Ook de toetjes en salades gaan op basis van gewicht en je moet erg je best doen om voor een 'tientje' weg te werken.

Probeer zeker Agua de Coco

Bijna overal op de stranden van Brazilië, op de markt en in de restaurants kan je Agua de Coco krijgen (kokosnoten water, wat je drinkt uit de noot), lekker, heel gezond en heel erg goedkoop!

Combineer je reis met vrijwilligerswerk!

Goedkoop door Brazilië reizen, alles van de cultuur proeven en ook nog je steentje bijdragen aan de economie van het land. In Brazilië is een grote vraag naar vrijwilligers in verschillende delen van het land. Meer informatie: vrijwilligerswerk in Brazilië.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews