De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De naam Curitiba is verkregen door de grote hoeveelheid pijnbomen die in het gebied staan. De vertaling betekent dan ook 'grote hoeveelheid pijnbomen'. In de inheemse taal van de indianen betekent het 'veel pijnboompitten'.

Voorpret

Kiekjes van Curitiba, de treinreis naar Paranaguá en de omgeving van Curitiba vind je in de slideshow van yorin travel.

Curitiba

Naar Curitiba Brazilie? Waar enkele Zuid-Amerikaanse megasteden kampen met criminaliteit en onveilige gebieden is Curitiba daarop een uitzondering. Deze mooie stad in zuidoost Brazilie heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en behoort tot de groenste, schoonste en veiligste steden ter wereld.

Het openbaar vervoer systeem is misschien wel het beste in de hele wereld en een voorbeeld voor de rest van de wereld. Het klinkt als een fantastische stad en dat is het ook: 99 procent van de inwoners is blij met hun woonplaats Curitiba! Ontdek zelf hoe bijzonder Curitiba, Brazilie is!

Reizen Curitiba Brazilie? Alle tips & info!

Vliegticket Curitiba
Een vliegreis naar Brazilie duurt tussen de 11 en de 15 uur. Een vliegreis naar Curitiba duurt een paar uur langer wegens de overstap die gemaakt wordt, veelal op het vliegveld van Sao Paulo. Lees ook de budget vliegticket tips Brazilie!

Wil je gaan rondreizen?
Kijk dan eens bij de gespecialiseerde Brazilie aanbieder BRS Reizen, die leuke aanbiedingen voor rondreizen naar Brazilie heeft. Op sommige rondreizen doe je dan ook Curitiba aan, maar je kunt er ook losse accommodaties, landarrangementen en excursies boeken in en rond Curitiba. Wij vinden deze reisorganisatie heel goed voor de bestemming Brazilie, omdat zij bijna alleen maar reizen naar dit land samenstellen. Ze hebben dus heel veel kennis in huis en zijn met recht een Brazilie specialist!

Stel zelf je rondreis samen
Wil je liever niet georganiseerd rondreizen, maar alles zelf regelen? Op Vliegwinkel staat een utigebreidt aanbod van de hotels, vliegtickets en autohuur. Je kunt er ook direct boeken!

Tip: Brazilie is heel groot en daarom zijn binnenlandse vluchten kunnen een uitkomst voor dit land. Voor scherpe prijzen voor binnenlandse vluchten in Brazilie kijk dan in reisgids over de Airpass Brazilie!

Actuele ticket aanbiedingen voor Curitiba

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vakantie Curitiba Brazilie: things to do!

Curitiba is een bezienswaardige stad, van een historische binnenstad tot de botanische tuinen. Ook is er veel te beleven rond de stad. Een absolute aanrader is de treinreis naar de kust. Lees meer over deze treinreis en de botanische tuinen in de special over bezienswaardigheden in Curitiba voor de beste tips.

Curitiba heeft naast deze bezienswaardigheden ook uitstekende uitgaansmogelijkheden, shopping mogelijkheden en plaatsen waar je heerlijk kunt eten. In de wijk Santa Felicidade is de Italiaanse invloed duidelijk zichtbaar. Hier vind je grote Italiaanse restaurants, compleet met Romeinse gevels.

Curitiba Brazilie: schoolvoorbeeld voor anderen!

Curitiba, de hoofdstad van de provincie Parana, ligt zo’n 900 meter boven de zeespiegel. De stad is in de laatste twee eeuwen sterk gegroeid, voornamelijk door Europese immigranten. Het is qua grootte de zevende stad van Brazilie, maar ondanks dat lijkt het totaal niet op een van de megasteden. De stadsplanning is een schoolvoorbeeld van hoe een stad gebouwd zou moeten worden. Het is schoon, groen en veilig en het openbaar vervoer systeem is een van de beste ter wereld. Het verkeer verloopt soepel, dit komt voornamelijk doordat het grootste deel van de bevolking gebruik maakt van het uitstekende openbaar vervoersysteem. Curitiba is niet voor niets als enige Braziliaanse stad verkozen in de top 25 van green, clean & serene cities!

Actuele ticket aanbiedingen voor Curitiba

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews