De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Curitiba een schoolvoorbeeld is voor stadsplanning. De stad heeft een van de meest efficiënte openbaar vervoer systemen ter wereld! Met rolstoelvriendelijke bushaltes die op hoogte zijn, voor makkelijk in en uit de bus gaan!

Voorpret

Wil je meer zien van de stad Curitiba? Dan geeft dit filmpje een goede impressie van de stad!

Bezienswaardig Curitiba

Bezienswaardig Curitiba

Curitiba is een schone, groene stad en wordt steeds populairder als bestemming in Brazilie. Het grote aanbod aan bezienswaardigheden en things to do maakt Curitiba een bijzondere bestemming in Brazilie.

Curitiba leeft, maar is minder massaal dan steden als Rio de Janeiro en Sao Paulo. Toch wonen in de stad ongeveer 2 miljoen mensen. Lees hier meer over alle bezienswaardigheden in Curitiba!

Bezienswaardigheden Curitiba

De stad Curitiba staat bekend om de schoonheid en om de vele bezienswaardigheden. De leukste bezienswaardigheden hebben wij onder elkaar gezet. In de stad is echter nog veel meer te zien en te doen. Het is te veel om op te noemen, daarom is een bezoek aan bezienswaardig Curitiba zeker aan te raden!

1. Botanical Garden Curitiba

Veel bijzondere en verschillende planten uit Brazilie en daarbuiten zijn te vinden in de botanische tuin van Curitiba. De tuin staat eveneens bekend om de grote kas, waarvan de ijzeren/glazen bouw is gebaseerd op het Londen Crystal Palace. Dit gebouw is een boegbeeld van de stad. De botanische tuin is voor veel inwoners en toeristen een plek om te recreëren en te genieten van het mooi aangelegde en onderhouden landschap. In de tuin is ook een museum, bibliotheek en fietsroute aanwezig.

De botanische tuin is dagelijks geopend van 6.00 – 20.00 uur.

2. Oscar Niemeyer Museum

Het museum is een meesterstuk van de architect Oscar Niemeyer. Moderne kunst is volop aanwezig in het museum, ook voor liefhebbers van fotografie is het museum aantrekkelijk om te bezoeken. Drie kamers in het museum zijn volledig gewijd aan fotografie. Het gebouw, ‘het oog’ 27 meter boven de grond, is een zeer interessant object om te zien.

Geopend van maandag – vrijdag van 10.00 – 17.00, in de weekenden is het museum van 11.00 – 15.00 geopend.

3. Catedral Basilica Menor

De Basilica kathedraal, ook wel Igreja de Nossa Senhora da Luz dos Pinhais genoemd, is gebouwd in een nieuwe gotische stijl. De bouw van de kathedraal is in 1893 afgerond. De kathedraal is gelegen op de plaats waar in 1693 Curitiba was gesticht.

De kathedraal is dagelijks geopend van 7.00 – 21.00 uur.

4. Historisch Curitiba

De historische stad van Curitiba, in de volksmond ook wel Largo da Ordem, heeft enkele neo-klassieke gebouwen. Waaronder ook het oudste huis van Curitiba, het Casa Romário Martins, dat tegenwoordig dienst doet als toeristeninformatie centrum. Verder staan er meer gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw, waaronder de St. Francis kerk en het Red House. Loop eens rond in ‘the old town’ en zie alle historische gebouwen. Zondags vind de wekelijkse markt plaats.

5. Naar het strand in Paranagu√°

Terwijl Curitiba niet aan het strand ligt bestaat wel de mogelijkheid om per trein het strand te bereiken. De treinreis Curitiba – Paranaguá is een attractie op zich, het is een van de mooiste routes van heel Brazilie. De route van ongeveer 100 kilometer gaat dwars door het gebergte van Serra do Mar. Aangekomen in Paranaguá bestaat de mogelijkheid om een trip te maken naar het tropische eiland Ilha do Mel, hier vind je een prachtig natuurreservaat. Het is mogelijk om een dagtrip te maken naar Ilha do Mel vanuit Curitiba.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews