De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Forte de Cinco Pontas in Recife is in 1677 door de Portugezen is herbouwd verloor tijdens die bouw een van zijn vijf punten is verloren.

Voorpret

Lees alles over de bezienswaardigheden in het naast Recife gelegen Olinda op de lijst met werelderfgoed beschrijvingen van de Unesco.

Bezienswaardigheden Recife

Bezienswaardigheden Recife

Recife is een kleurrijke kuststad gelegen aan de Altantische kust van Brazilie. Naast prachtige kerken en musea vind je hier ook de oudste synagoge van de Nieuwe Wereld. Hier lees je alles over de bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken tijdens je reis naar Recife. Zoek je tips voor je reis of actuele aanbiedingen? Check dan onze Recife reisgids

Bezienswaardigheden Recife & Olinda

Een aanrader als je Recife en het naastgelegen Olinda echt wilt ontdekken is een halve dag tour onder leiding van een lokale gids. In 5 uur neemt deze je mee langs de mooiste plekjes van Recife en bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden op de drie eilanden (Recife, Santo Antonio en Boa Vista) waaruit het stadscentrum bestaat. Daarnaast bezoek je prachtig Olinda dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Bezienswaardigheden in Recife: Patio de Sao Pedro

Rond het Patio de Sao Pedro liggen mooie kerken en gebouwen en dit is echt een kunstenaarskwartier. In het park worden regelmatig kleine concerten en voorstellingen gehouden.

Rondom het Patio de Sao Pedro vind je ook veel leuke winkels en restaurantjes. Niet ver hiervandaan ligt het Casa da Cultura, de oude gevangenis waarvan de cellen omgetoverd zijn tot kunst- en souvenirkramen. Verder naar het zuiden ligt het oude Hollandse fort Cinco Pontas en daarin het stadsmuseum met een collectie schilderijen en objecten uit de tijd van de Hollandse overheersing.

Pra├ža da Republica Recife

Op de kop van het stadseiland Santo Antonio ligt het plein Praça da Republica met historische gebouwen zoals het Palacio do Campo das Princesas, het Teatro de Santa Isabel en het grote klooster Sao Francisco met de wonderschone Gouden Kapel. Midden in de wijk Santo Antonio ligt de prachtige gelijknamige kerk.

Atelier Ceramica Francisco Brennand

Buiten gelegen in een prachtige omgeving vind je het atelier Ceramica Francisco Brennand in de oude tegelfabriek van de familie Brennand. In de schuren en tuinen staan de bizarre sculpturen van deze beroemde eigenzinnige kunstenaar. Een andere telg van de familie Brennand, Ricardo, heeft zijn prachtige kunstcollecties ondergebracht in een klein kasteel aan de rand van de stad.

Excursie Recife tip: schiereiland Itamaraca

Huur een dagje een auto en maak een mooie dagtrip naar het schiereiland Itamaraca, 40 km ten noorden van Recife. Hier bezoek je het oude Fort Oranje en typische vissersdorpen waar de tijd lijkt stil te staan. 

Carnaval, festivals en feestdagen Recife Brazilie

Recife heeft zijn eigen muziekstijlen, frevo, maracuta, ciranda, mangue beat, die tijdens carnaval de boventoon voeren. Het carnaval van Recife en Olinda is beroemd in heel Brazilie. Het zijn super feestdagen, met overal in de stad podia en optochten. Carnaval staat hier nog bol van tradities. Kostuums spelen een grote rol, met name van traditionele figuren als krijgers en koningen. Bij de muziek en dansstijl frevo hoort ook een speciaal kostuum met bijpassend parapluutje.

De opening van het carnavalsfeest op zaterdag, het Galo da Madrugada, wordt wel door een miljoen mensen meegevierd. Van zondag op maandag is het de Nacht van de Stille Troms, waarin de slaven die in gevangenschap zijn omgekomen worden herdacht.

Naast het gigantische carnaval zijn er andere feestweken in Recife die je graag zou willen meemaken! In juni is het Festa Junina in Recife (o.a. rond Sint Jan’s Dag), vol vuurwerk, feestvuren, boerenvolksdansen en vermaak. De laatste week van oktober is er Recifolia, het grote ‘buitenseizoens’ carnaval van Recife.

Actuele informatie over culturele evenementen, festivals, voorstellingen en muziekconcerten vind je bij de toerismebureaus, o.a. op het Praça Boa Viagem, Recife. Het grote Shopping Centre Recife in Boa Viagem heeft ook bioscoopzalen.

Musea en de oudste Joodse synagoge

Bijzonder is de Joodse synagoge Kahal Zur, de eerste synagoge die ooit in de Nieuwe Wereld van de Amerika’s werd gebouwd. Het Museo do Estado de Pernambuco heeft een grote collectie historische schilderijen. Het Museo do Homem do Norteste (de Man van het Noordenoosten) heeft meerdere afdelingen en tentoonstellingen over de lokale tradities en geschiedenis van de suikerplantages, de slavernij en carnaval.

Recife > meer info & tips

Lees op de volgende pagina's meer informatie over Recife en vakantie reizen naar het zonovergoten Brazilie:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews