De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Salvador Brazilie

Salvador de Bahia is deels gebouwd op een klif en heeft daardoor een hoog en een laag deel. In het hoge deel vind je prachtige gebouwen en in het lage deel vind je met name vele markten. Het hoge deel (Cidade Alta) was traditioneel het centrum van gouvernements gebouwen, kerken en woonhuizen. In het lage deel (Cidade Baixa) lagen de haven en markten. Ook nu is de zone Alta, met name de historische wijk Pelourinho, waar het culturele leven zich afspeelt.

De kunstnijverheidsmarkt in Salvador da Bahia

Aan het Cayru plein ligt de Mercado Modelo, de oude douanehallen, waarin nu de grootste kunstnijverheidmarkt van de regio is ondergebracht. De barretjes en restaurants hier zijn altijd druk en vol leven.

De historische wijk Pelourinho in Salvador

In Pelourinho, of kortweg Pelô, vertellen de karaktervolle straten met gekleurde huizen, paleisgebouwen, kerken en kloosters het verhaal van de rijke geschiedenis als eerste hoofdstad van Brazilie.

Loop vanaf het altijd levendige plein Plaça da Se door de wijk Pelô tot het Largo do Pelourinho, de plek waar vroeger de slaven werden verhandeld.

Bezienswaardigheden in Pelo

In Pelo liggen de beste musea van de stad: het Museu Afro-Brasileiro en het Museu da Cidade (met mooi uitzicht over de oude stad vanaf de bovenste verdieping).

Aan het mooie Terreiro de Jezus park ligt de Catedral Basilica en de van binnen weelderig gedecoreerde kerk São Francisco.

Elevadora Lacerda

In 1873 werd de Elevadora Lacerda gebouwd. Deze ingenieuze lift met vier grote kooien vervoert in 20 seconden 128 personen naar 74 meter hoogte vanaf het plein Cayru (Baixa) naar het plein Thome de Souza (Alta).

De Nosso Senhor do Bonfim kerk

De kerk Nosso Senhor do Bonfim is absoluut een bezoek waard. In deze kerk in Roccoco-stijl (1745) gaan de christelijke en candomblé geloofstradities hand in hand. Deze kerk ligt buiten het directe centrum maar is goed bereikbaar per bus of taxi.

Forte de Santo Antonio

In de monding van de baai, bij Barra, ligt het Forte de Santo Antonio en de beroemde vuurtoren uit 1580. Bovenin het fort is een klein museum en café met prachtig uitzicht.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews