De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In 1960 werd een nieuwe hoofdstad gebouwd: Brasilia. Tot die tijd was Rio de Janeiro hoofdstad van Brazilie!

Voorpret

Lees de Top 10 must sees Rio de Janeiro en ontdek wat jij allemaal moet gaan zien op je vakantie Rio!

Info Rio de Janeiro

Op vakantie naar Rio de Janeiro? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Rio de Janeiro o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Rio de janeiro: duur vlucht & vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol is het 12 à 13 uur vliegen naar Rio de Janeiro. Er zijn diverse airlines die vliegen op deze stad. Voor meer info over vliegen naar Rio de Janeiro kun je kijken in onze special over Rio de Janeiro. Hier vind je tips over transfers, goedkope tickets en luchthaven informatie.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Rio de janeiro informatie: paspoort en visum

Als je naar Rio de Janeiro reist dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Kinderen van alle leeftijden dienen ook hun eigen paspoort te hebben. Deze moet tot 6 maanden na vertrek uit Rio de Janeiro geldig zijn. Bij een verblijf van 3 maanden en langer, neem je contact op met het consulaat. Voor meer informatie kun je terecht bij de consulaire afdeling van de Braziliaanse ambassade, stationsplein 45 A6,191, 3013 AK, Rotterdam.

Informatie Rio de Janeiro: geldzaken, valuta en fooien

In Rio de Janeiro betaal je met de nationale munteenheid, de real. Een real is ongeveer 34 eurocent waard. Als je een pinpas hebt met het Cirrus logo, dan kun je hier ook gewoon geld mee pinnen. In veel hotels, winkels en restaurants is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen.

De meeste restaurants rekenen 10% fooi voor de service. Ook voor hotels is dit gebruikelijk. Restaurants zijn wel verplicht om dit op de rekening te vermelden.

Gezondheid & vaccinaties

Brazilie stelt vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je vanuit de volgende landen naar Rio de Janeiro reist: Colombia, Bolivia, Ecuador, Peru, Frans Guyana, Suriname en Venezuela en sommige Afrikaanse landen. Houd hier rekening mee, want bij de douane wordt gevraagd een vaccinatiebewijs te tonen.

Andere vaccinaties die worden aangeraden zijn: difterie, tetanus, polio, hepatitis A en B en tyfus.

Kosten voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Neem in geval van ziekenhuisopname direct contact op met je verzekeringsmaatschappij.

In Rio de Janeiro kun je het kraanwater niet drinken. Wij raden je aan flessenwater te drinken.

Telefoneren

Om vanuit Nederland naar Rio de Janeiro te bellen kies je 00 plus het landnummer 55 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Rio de Janeiro naar Nederland wilt bellen kies je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanuit het hotel of vanaf je mobiel. 

Enkele belangrijke (landelijke) alarmnummers in Rio de Janeiro zijn: Brandweer 193, Ambulance 192 en Politie 190.

Informatie Rio de Janeiro: praktische info & tips

Beste reistijd: September tot mei.

Tijdverschil met Nederland: In Brazilie is het 5 uur eerder.

Taal: Portugees, maar in Rio de Janeiro spreken de mensen ook redelijk Engels.

Voltage: 220 volt, maar soms ook 110 volt. In het laatste geval is een transformator nodig.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews