De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De grote nationale schotel van Rio de Janeiro is feijoado. Feijoado wordt in grote zwarte potten geserveerd en bestaat uit zwarte bonen, gedroogd en gezouten vlees, witte rijst, cassavemeel, kool en sinaasappels.

Voorpret

In het 119 pagina's tellende fotoreisboekRio de Janeiro van Donner krijg je alvast een impressie van de stad.

Rio de Janeiro must sees

Rio de Janeiro must sees

Rio de Janeiro is ongetwijfeld een van de mooiste steden op aarde, met zijn spectaculaire ligging tussen heuveltoppen, idyllische stranden en tropische stadscultuur.

Wat je niet wilt missen, vind je hier in onze Top 10 Bezienswaardigheden Rio de Janeiro.

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro: no. 1 Cristo Redentor

Op de hoge heuveltop Corcovado staat het indrukwekkende en reusachtige beeld van Cristo Redentor, Jezus de Verlosser. Vanuit de hele stad zie je het beeld over de wijde omgeving waken. Je kunt er met een treintje, minibus of taxi naar toe. Boven is het uitzicht onvergetelijk mooi! Er is een café, een klein museum en kapel aan de voet van het beeld.

Het treintje vertrekt vanaf Rua Cosmo Velho (elk halfuur tussen 8.30 uur en 18.15 uur). Neem de laatste trein terug voor een fantastisch uitzicht over Rio in het avondlicht.

Rio de Janeiro bezienswaardigheden: no. 2 Copacabana en Ipanema

Kijken en bekeken worden op de wereldberoemde stranden van Copacabana en Ipanema! Het strandleven van Rio is een kunst die je al snel onder de knie hebt. Zonnebaden, van muziek genieten, surfen, een potje voetballen of volleyballen, maar vooral eindeloos mensen kijken...

Het strand van Copacabana is het populairst. Hier liggen de grote hotels zoals het Marriot en het Copacabana Palace Hotel. De internationale jetset gaat vooral naar de stranden van Ipanema en Leblon, de chique buitenwijken van Rio.

Maar de stranden zijn van iedereen! Je vindt de mooiste plekjes vanaf Leme, Copacabana, Arpoador (surfspot), Ipanema, Leblon en nog verder naar het zuiden Sao Conrado en Barra da Tijuca. De eindeloze boulevards langs de stranden zijn vol leven, muziek, bars en restaurantjes.

Tip: De leukste bikini koop je in een van de hippe boetieks in Ipanema! En accessoires op de zondag hippie markt op het plein Praça General Osorio in Ipanema.

No. 3 Pão de Açucar

Nog een plek voor het beste uitzicht over Rio en de hele baai (Bahia de Guanabara) is Pão de Açucar, een hoge rotsheuvel ten zuiden van het centrum. Halverwege de top, bij Morra da Urca, liggen restaurants en galerijtjes. 's Avonds worden hier openluchtconcerten gehouden.

Een kabelbaan brengt je naar Morra da Urca of tot de top. Je kunt ook naar boven lopen, maar hou dan rekening met een stevige wandeling! Pão de Açucar is een geliefde plek bij bergbeklimmers. Er zijn tientallen klimroutes uitgezet. Nog een optie is een spectaculaire helikoptervlucht!

No. 4 Centro

Het centrum van Rio heeft prachtige koloniale gebouwen, kerken en oude kloosters, maar ook hypermoderne wolkenkrabbers. Een mooie historische route loop je van het plein Praça 15 de Noviembre, met het Koninklijke Paleis, door de Rua 1 de Marco, tot het Centro Cultural Banco do Brasil en de Candelaria kerk.

No. 5 Santa Theresa

Buiten het centrum ligt in de koele heuvels de oude koloniale wijk Santa Theresa, nu een Bohemiaanse wijk van kunstenaars en intellectuelen. In de historische gebouwen zijn ook veel hotels en hostels gevestigd (een prima wijk om te overnachten!). Het plein Largo do Guimaraes is 's avonds vol muziek en leven.

Je kunt vanuit het centrum een historisch trammetje nemen naar Santa Theresa (station bij PetroBras gebouw), die ook over de oude koloniale bogen Arcos da Lapa rijdt.

No. 6 Jardin Botanico

Rio heeft een prachtige botanische tuin, met duizenden tropische bomen en planten, zoals de Pau Brasil, de reuzenboom die Brazilie zijn naam heeft gegeven en ontelbare soorten orchideeën.

Je kunt hier heerlijk rustig wandelen en koelte vinden na het hete strand. Er is ook een café, bibliotheek en boekwinkel. In het weekend is het een favoriet uitstapje van families uit Rio met kinderen.

No. 7 Parque Nacional da Tijuca

Trek zeker een halve dag uit om te gaan wandelen door het Atlantische regenwoud in het nationale park Da Tijuca dat midden in de stad ligt. De paden door het heuvelachtige tropische bos leiden langs watervallen en open plekken met prachtige vergezichten, zoals de Vista Chinesa. Je kunt picknicken of naar het restaurant lopen. Zolang je op de hoofdpaden blijft, zal je niet verdwalen. Of ga met een gids die je alles vertelt over de planten en dieren, zoals bijzondere reptielen, die er leven.

No. 8 Maracaña Stadion

Het Maracaña stadion is een van de grootste voetbalstadions ter wereld met plek voor 120.000 toeschouwers. Je kunt een rondleiding krijgen door het stadion en museum. Voetbal is de grote passie in Rio en dat proef je als je naar een wedstrijd gaat!

Niet alleen het voetbal is spectaculair, ook de samba bands van de toeschouwers dragen bij aan de opwinding!

Het beste koop je een dag van tevoren een kaartje bij een van de verkooppunten in de stad. Ook zijn er volledig verzorgde trips naar wedstrijden (inclusief transport vanaf je hotel en een goede plek in het stadion).

No. 9 Niteroi

Aan de overkant van de baai, tegenover Rio, ligt de plaats Niteroi. In Niteroi staat het Museum voor Moderne Kunst dat veel weg heeft van een ufo. Het is gebouwd door de beroemde architect Oscar Niemeyer, die ook de hoofdstad Brasilia heeft ontworpen. Aan deze kant van de baai vind je kleine plaatsjes en afgelegen strandjes, die nog niet zo druk zijn als de stranden van Rio. Ook kun je het oude fort Fortaleza da Santa Cruz bezoeken.

Je vaart ernaartoe met een ferry (in 30 minuten) of met een speedboot zoals de luxe Jumbo Cat (in 15 minuten).

No. 10 Carnaval in Rio

Vijf dagen lang uitzinnig feest vieren! Nergens ter wereld is carnaval zo spectaculair als in Rio. De hele stad is in februari één groot feestterrein. Overal zijn shows. Bandas en blocos gaan in optochten de straten door, drummend, zingend en wie wil danst mee. Hotels en clubs hebben bailes (gekostumeerd), die uiteenlopen van super wilde feesten tot chique parties. Meer info over caranaval in Rio? Lees dan alle tips & info over Carnaval in Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro > Meer informatie

Voor meer informatie en handige tips ter voorbereiding van je reis, ga je naar informatie Rio de Janeiro.

Voor algemene informatie over Rio de Janeiro, de buurten, veiligheid en openbaar vervoer ga naar Rio de Janeiro.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews