De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Salvador da Bahia staat bekend om de vele visspecialiteiten vanwege de ligging aan de Atlantische oceaan.

Voorpret

Kijk op de officiele website voor toerisme van Bahia met informatie en tips over de leukste evenementen, bezienswaardigheden en restaurants.

Uitgaan in Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is na Rio de Janeiro de meest bezochte stad van Brazilie. Je vindt in deze bruisende stad danook vele restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden.

Kijk op deze pagina voor de beste plekken om uit te gaan in o.a. Pelourinho en Rio Vermelho.

Uitgaan in Salvador Brazilie

De echte uitgaanswijken zijn het historisch centrum Pelourinho en Barra, de strandwijk op de punt van het schiereiland. In deze twee wijken liggen ook de meeste hotels en pousadas.

In Pelourinho is het nachtleven uitbundig, met live muziek op terrassen, in parken en bars. In Barra is de boulevard de plek om te eten, drinken en mensen te kijken. In het weekend ontmoet men elkaar hier op de Alameda Marques de Leao.

Ook de strandwijk Rio Vermelho (aan de Atlantische kust) heeft een populaire boulevard met bars, restaurantjes en live muziek. Hier vind je ook een van de beste eetkramen van de stad: Acaraje da Dinga. Er staan altijd mensen in de rij voor de acaraje, een plaatselijke pittige lekkernij van garnalen en bonen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Culinaire specialiteiten van Salvador da Bahia

Vis, garnalen, pittige kruiden, kokosnootmelk en palmolie vormen de basis van de Bahia keuken.

Je proeft de lekkerste gerechten bij Senac (Largo do Pelourinho), een kookschool waar maar liefst 40 typische gerechten op het menu staan.

In de Rua Frei Vicente in Pelourinho eet je fantastisch in restaurantjes zoals Dona Chika Ka of het chiquere Sorriso da Dada.

In Barra eet je heerlijke Bahia gerechten bij het restaurant Yemanjá (Jardin Armação), een begrip in de stad.

Ga naar een echte ensaios

Op pleinen en binnenplaatsen in Pelourinho worden veel ensaios gehouden, oftewel repetities van bands, die je voor een kleine prijs kunt bijwonen. Ook beroemde bands (Blocos Afros) en topzangeressen als Ivete Sangalo en Daniela Mercury houden deze ensaios.

Actuele informatie over festivals, optredens en excursies

De toerismebureaus Emtursa (bij het Mercado Modelo) en Bahiatursa (o.a. in Shopping Barra) hebben actuele informatie over festivals, optredens, theatervoorstellingen of excursies in de regio. Salvador heeft maar liefst 28 theaters!

In de grote shopping malls vind je ook bioscopen (Shopping Barra, Shopping Iguatemi).

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews