De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De van oorsprong Afrikaanse vechtsport capoeira was tijdens de dictatuur van Gertulio Vargas verboden, omdat het te geweldadig was.

Voorpret

Lees de reisgids Cultuur bewust! Brazilie en ontdek de leukste plekjes in dit fascinerende land!

Cultuur in Salvador da Bahia

Salvador is de meest Afrikaanse stad van Brazilie. Van de ruim 3 miljoen inwoners heeft 80 procent Afrikaanse voorouders. Je ziet deze invloed sterk terug in muziek, dans, gerechten en geloof. Hier maak je echt kennis met de veelgeroemde Braziliaanse levenslust en vriendelijkheid van de mensen.

Salvador da Bahia, muziekstad van Brazilie

Salvador da Bahia is een op-en-top muziekstad. Overal waar je komt klinken ritmische deunen. Op pleinen en binnenplaatsen worden drumsessies gehouden en voor je het weet dans je mee op samba, forró of axé!

Grote Braziliaanse popsterren, zoals Gilberto Gil en Gal Costa, zijn geboren in Salvador. Het is ook de stad van de Blocos Afros, drumbands met internationale faam, zoals Olodum, Ara Ketu, Filhos de Ghandi en Ilê Aiyê.

Salvador heeft ook een heel eigen funk scene en de Black Bahia Funk Balls zijn in heel het land berucht.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Feesten tijdens carnaval in Salvador da Bahia!

Het Carnaval van Salvador da Bahia is een week lang, dag en nacht super straatfeest! Op drie verschillende routes rijden grote trucks, Trio Electricos genoemd, met bands en giga speakers.

De trucks worden gevolgd door een zingende en dansende groep, door een touw afgescheiden van de toeschouwers. Elke groep heeft zijn eigen t-shirt (abadá). Alleen met dit t-shirt aan kun je binnen het touw meefeesten!

Salvador bakermat van de capoeira

Salvador is de bakermat van de capoeira, de dans/vechtkunst die is ontstaan tijdens de slavernij. De ‘schijngevechten' (de dansers raken elkaar niet) worden begeleid door Afrikaanse drums en zang.

Tip: bij de school van Mestre Bimba in het centrum (Pelourinho) kun je capoeira en drum lessen nemen of repetities bekijken.

Salvador is het Roma Negra van Brazilie

Al in 1552 kreeg Salvador de eerste bisschopszetel van Brazilie en de stad is altijd een belangrijk katholiek centrum gebleven.

De Afrikaanse slaven brachten hun eigen geloof mee: candomblé. Tijdens hun onderdrukking hielden ze hun geloof in stand door christelijke heiligen te vereenzelvigen met Afrikaanse goden. Zo vereerden zij in Jezus de Afrikaanse god Oxalá, de vader van de mensheid.

Tegenwoordig is het grote religieuze feest van Nosso Senhor do Bonfim (in januari) voor Jezus en Oxalá samen. Salvador heeft bij elkaar meer dan 300 kerken en candomblé tempels en wordt daarom wel het ‘Roma Negra’ genoemd, het Zwarte Rome.

Tip: Kijk voor meer info over de bezienswaardigheden van Salvador da Bahia in onze special Salvador must sees.

Actuele ticket aanbiedingen voor Salvador da Bahia

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews