De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Duiken op Bali

Duiken? Bali biedt mogelijkheden voor de beginner en voor de vergevorderde duiker. Interessante wrakduiken vanaf 6 meter of een avontuurlijke drift-dive op zoek naar de Mola Mola. Het kan allemaal bij een duikvakantie op Bali!

Duiken Bali: vind de Mola Mola!

Duiken Bali? Dan heb je van augustus t/m november een aanzienlijke kans op het spotten van de Mola Mola! Deze maanvis lijkt op een vliegende schotel met 2 vinnen aan de verkeerde kant. Deze zwemmende, ronde bal heeft een gemiddelde grootte van 1,80 meter! Deze vis komt vooral voor bij de duikspot Jurassic Point bij het eilandje Nusa Lembongan, voor de kust van Sanur. Op zoek naar een hotel in Sanur? Kijk bij de hoteltips: Sanur al vanaf 12 euro pp! Of boek een 3-daagse tour naar Nusa Lembongan.

Let op: je moet een geoefende duiker zijn voor het spotten van de Mola Mola. Deze vis komt namelijk voor op een diepte van 20-40 meter, daarnaast zwemt deze maanvis in de Straat van Bandung waar een sterke stroming staat. Maar als je de kans krijgt: doen! Het is een van de meest bijzondere ervaringen die je als duiker kunt hebben.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Bali

Duiken op Bali? Duiken in een natuurpark

Voor de kust van noordwest Bali ligt het eiland Pulau Menjangan. Hier bevindt zich de belangrijkste duikplaats van het natuurpark: Menjangan Pos II. De koralen bij het rif en de wand behoren tot de mooiste van deze wateren. Ook vind je praktisch alle vissen uit de regio op deze duikspot. Van dwergbaarzen tot enorme tonijnen, van koraalduivels tot eenhoornvissen. Ook bij Menjangan ligt de duikplaats Secret Bay, deze eenvoudige duik vanaf de kust bij Gilimanuk is uniek in Bali. Het is zeer ondiep (max 6 meter) en heeft een zwarte bodem. Hier vind je vooral zeepaardjes, steenvissen, slangalen en hengelaarsvissen. Duiken op Bali is echt een must-do!

Snorkelen? Bali is bijzonder geschikt!

Bali heeft veel verschillende duikspots voor alle niveaus. Heel populair is Tulamben, dat ook uitermate geschikt is voor snorkelaars. Op ongeveer 30 meter uit de kust ligt het wrak van de Liberty. De boeg ligt slechts op 5 meter diepte en is bedekt met sponzen en tropische vissen. Voor duikers is het wrak ook een populaire spot, het gaat tot 30 meter diepte en biedt een rijkdom aan biodiversiteit. Tulamben fantasy wall is uitermate geschikt voor wandduikers. De wand loopt tot wel 60 meter naar beneden. In de buurt  zijn weleens hamerhaaien, mola mola's en walvishaaien gesignaleerd.

Andere goede snorkelplaatsen op Bali zijn: de kust bij Nusa Dua, Nusa Lembongan en Nusa Penida. Op zoek naar mooie resorts bij bijvoorbeeld Nusa Dua? Kijk eens bij het aanbod van Azie specialist 333Travel.

Leren duiken op Bali? PADI of SSI

Je vind op Bali veel erkende duikscholen. Je kunt daarbij kiezen tussen PADI of SSI. Van beide scholen worden de certificaten internationaal erkend en zij hebben praktisch dezelfde methode. Een volledige duikcursus op Bali is vrij prijzig (Open Water Diver is ongeveer 350 euro), maar goedkoper dan in Nederland. De Nederlandse opleidingen zijn echter wel van hogere kwaliteit. Weet je niet of je het leuk vind? Ga dan voor een discover scuba pakket! Je leert de basis van het duiken en maakt een ondiepe duik, die gelijk meetelt voor een eventuele volledige cursus. Discover scuba kan je als dagexcursie doen en boeken bij bijna alle erkende duikscholen op Bali.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews