De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Duiken in Kroatie

Duiken in Kroatie
Het heldere zeewater maakt Kroatie een perfect vakantieland om te duiken of snorkelen. Onderwater is er genoeg te zien, van kliffen tot vliegtuigwrakken. Lees onze tips m.b.t. de mooste duiklocaties, .duikscholen en duiken tijdens je vakantie in Kroatie!

Duiken Kroatie > algemene informatie

In de zomermaanden is het zeewater in Kroatie tussen de 21 en 26 graden, in de winter tussen de 7 en 10 graden. Op een diepte van 20 tot 30 meter is het het hele jaar door circa 17 graden.

Het is belangrijk om te weten dat je om te duiken in Kroatie een vergunning nodig hebt! Tot begin 2003 mocht iedereen gewoon duiken, met als gevolg dat er duikles werd gegeven door onervaren ‘leraren'.

Tegenwoordig is het verplicht om te duiken onder begeleiding, je moet dan een vergunning kopen voor ongeveer 20 euro die een jaar geldig is. Wil je toch alleen duiken dan moet je een vergunning van bijna 400 euro kopen. Heb je geen vergunning dan heb je kans op een fikse boete.

Ook zijn er een aantal nationale parken, natuurreservaten, havens en drukke gebieden waar sowieso niet gedoken mag worden. Vraag bij je hotel om informatie!

Duiken in Kroatie > de mooiste locaties

Duiken bij Kornati Nationaal Park Kornatie bestaat uit 140 eilandjes verspreid over een groot gebied vol met allerlei riffen, muren, grotten, wrakken en kloven, waarvan veel nog onontdekt is. Een superplek om te duiken dus! Duiken is hier alleen toegestaan met een gids van een van de geregistreerde duikscholen!

Duiken bij Brac > Lucica grot In de zee rondom Brac zijn veel mooie plaatsen om te duiken. De Lucica grot is er een die echt de moeite waard is! Met daglicht is het mogelijk om door de hele 25 meter diepe grot heen te zwemmen. De ingang van de grot zit vijf kilometer van de kust vandaan, slechts drie meter onder het wateroppervlak!

Duiken bij Hvar > kleurrijke onderwaterwereld Tegenover Hvar ligt de eilandengroep Pakleni, de stranden daar zijn erg populair en onderwater is er veel te zien. Rondom het eiland Stambedar zijn er kleurrijke kliffen vol met zeedieren en waterbloemen. De ‘muur' ligt tussen de 5 en 45 meter diepte en is daarom geschikt voor beginnende en gevorderde duikers.

Duiken bij Rovinj > wrak van een passagiersschip Ook al is het water bij Rovinj wat minder helder dan in de rest van Istrie, het blijft een toeristentrekker door de vele wrakken die hier op de bodem liggen. Het passagiersschip Baron Gautsch is de bekendste, het wrak ligt 6 kilometer bij de vuurtoren Sveti Ivan na Pucini vandaan. Het onderste deel van het wrak is nog nooit officieel doorzocht, maar veel duikers gaan 'illegaal' opzoek naar kostbaarheden. Je hebt een licentie nodig om in het wrak te mogen duiken, die krijg je bij een van de 10 duikscholen rondom de vuurtoren. Eerdere duikervaring is verplicht.

Duiken in Kroatie > enkele duikscholen

In iedere grotere of toeristische plaats van Kroatie kom je meerdere duikscholen tegen. Hieronder een selectie om een idee te krijgen wat ze precies aanbieden en wat er bij de prijs inbegrepen is.
  • Mihuric Bij Mihuric in het plaatsje Selce zijn ook Nederlandse duikinstructeurs, je kan hier ook verschillende cursussen volgen.
  • Rovinj Diving Deze duikschool zit in Rovinj.
  • Nadi Scuba Op J.Dobrile 11 in Rovinj vind je duikschool Nadi Scuba, waar je terecht kan voor duiken en snorkelen.
  • Subaquatic
    In het toeristencentrum Stella Maris in Umag zit duikschool Subaquatic. Zij maken het mogelijk om te duiken in verschillende wrakken en grotten rondom Umag.
  • ABYSS Voor duiken en andere watersporten in Dubrovnik kun je terecht bij ABYSS.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews