De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tijdens de vorige tomatendag werd er gekookt met 350 kilo pasta, 200 kilo tomaten en 80 kilo vlees!

Voorpret

Bestel een reisgids over Istrie zodat je voordat de vakantie begint alles weet over je vakantiebestemming.

Umag

Umag

Een leuk klein havenstadje in Istrie, zo kan je Umag het best beschrijven. Umag is door de Romeinen gesticht op een klein eilandje, dat daarna verbonden is met het vasteland van Kroatie. Inmiddels is Umag verder gegroeid langs de kustlijn van Katoro tot Novigrad.

Er zijn veel vakantieparken en ook als sportliefhebber zit je hier goed. In de zomer is het bekende ATP tennis toernooi, je kunt hier perfect duiken en onder zeilers is Umag bekend vanwege zijn grote jachthaven.

De haven van Umag

De haven van Umag, gelegen in Istrie, is een belangrijke jachthaven en zowel overdag als 's avonds erg gezellig! Rondom de haven ligt de oude stad met haar romantische kleine steegjes, de vele visrestaurants aan het water en de St. Peregrinuskerk uit 1757. 's Avonds geniet je hier voor weinig geld van heerlijke verse visspecialiteiten!

Bezienswaardigheden en evenementen in Umag

Het stadsmuseum In het stadsmuseum van Umag vind je verschillende soorten opgravingen die alles te maken hebben met de geschiedenis van west Istrie. Het leuke is dat verschillende landen invloed hebben gehad op Istrie, wat je goed terugziet in het museum.

Trg Sveta Martina, Umag
Tussen de middag gesloten

Aquarium in Umag De meest kleurrijke vissen zie je in het aquarium van Umag. Een goed alternatief voor mensen die snorkelen en duiken niet zien zitten!

1. Svibnja bb, Umag
Prijs: kinderen 20 Kuna, volwassen 30 Kuna (nog geen 5 euro)
Van november tot maart gesloten

Tastes, Scents en Sounds of Istra Tijdens Tastes, Scents en Sounds of Istra kan je handgemaakt producten uit Istrie proeven en kopen.

8 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juni.
Karigador Park Umag

Tomatendag Op 7 augustus is het een hele speciale dag in Umag, het is dan namelijk tomatendag. Op het plein van Umag worden grote pannen vol met gerechten met tomaat gemaakt. Al het geld wat ermee opgehaald wordt, gaat naar een goed doel. Tijdens de vorige tomatendag is er ruim 200 kilo tomaten gebruikt!

Trg Slobode, Umag

Eekhoornpark Er leven veel eekhoorns in Umag, bij hotel Sol Koralj is er zelfs een speciaal eekhoornpark.

ATP tennis toernooi van Umag Officieel heet dit jaarlijks terugkerende internationale  tennis toernooi de Croatia Open Umag. Meestal zijn de wedstrijden einde juli. Croatia Open Umag.  

Een dagje ontspannen

Heb je even genoeg van alle drukte? Ga dan een dagje naar het Istrian Relax Village van hotel Sol Umag. Drie verdiepingen vol met sauna's, whirlpools, zwembaden, massageruimtes en ga zo maar door. Aanraders zijn de scrub of de huidpeeling, zo word je egaal bruin!

Umag Kroatie tips > duiken en Kataro

Vanuit Stella Maris in Umag kan je onder begeleiding van de instructeurs van duikschool Subaquatic duiken in verschillende wrakken en grotten in de zee rondom Umag. Meer informatie over duiken in Umag, Kroatie.

Er rijdt een klein toeristentreintje tussen Umag en Katoro, zo kom je makkelijk en goedkoop heen en weer en zie je op een leuke manier meer van de omgeving!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews