De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Zeilen in Kroatie

Zeilen in Kroatie
Geniet jij pas echt op vakantie met een heerlijk briesje in de zeilen? Door de baaien, havens, eilandjes en de bijna 5800 kilometer lange kustlijn is Kroatie bijna de perfecte zeilbestemming. Wil je meer weten over zeilvakanties in Kroatie? Lees dan onderstaande tips!

Kroatie zeilen tips

Het klimaat van Kroatie is mild en over het algemeen is het hier zeker in het voorjaar en in de zomer ideaal zeilweer. Ook is de wind in Kroatie vaak heel voorspelbaar en daardoor is het hier en makkelijker zeilen dan in Nederland.  Met name in juli en augustus is de wind gemiddeld tot rustig en daardoor ook geschikt voor een zeilvakantie met minder ervaren zeilers. Op zoek naar iets meer acite? Als je komt zeilen in de herfst in Kroatie dan kan je te maken krijgen met de pittige Bora wind vanuit het noordoosten!

Tip: zelf je zeilvakantie in Kroatie organiseren? Reken ermee dat als je in Kroatie een zeilboot wilt huren je wel vaarbewijs moet kunnen laten zien.

Zeilen in Kroatie - het reisaanbod

ID Riva heeft het meest uitgebreide overzicht met vakanties op traditionele zeiljachten langs de mooie eilanden van Kroatie, zowel voor de kust van Dalmatie als Istrie. Prijsindicatie: 7 nachten (mee-) zeilen met overnachting in een comfortabele 2-persoonshut boek je v.a circa 350,-.

Zeiljachtverhuur Kroatie Met een grote groep vrienden zeilen in Kroatie?  Charter je eigen zeiljacht via Amorgos.nl. Als je met een grotere groep bent is dit zelfs relatief voordelig. Je kunt hier overigens ook terecht als je met een groep flottielje wilt zeilen in Kroatie. Met het gezin een zeilvakantie boeken in Kroatie? Ook daarvoor tref je hier leuke aanbiedingen! Sailing Scope Holidays is helaas gestopt met het aanbieden van zeilreizen naar Kroatie na het overlijden van haar oprichter.

Zeilvakantie Kroatie? De mooiste regio's!

In Kroatie vind je verschillende natuurreservaten waar je langs of doorheen kan zeilen. De bekendste zijn de Kornati-eilanden, Brijuni-eilanden en Krka. Ook is het fantastisch om van haven naar haven te zeilen en de leukste stadjes langs de kust te bekijken. Wat dacht je van Split, Dubrovnik, Rovinj of Umag.

Op vakantie in Kroatie info, aanbiedingen & tips

Meer informatie de mooie steden en streken van Kroatie, een overzicht met reisorganisaties, aanbiedingen en handige tips tref je in onze Kroatie reisgids.

Wil je zeilen in Kroatie vergelijken met een zeilvakantie in Griekenland? Kijk dan even op deze pagina.

Onderstaande pagina's geven nog veel meer tips voor reizen naar Kroatie 

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews