De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Eilandhoppen in Griekenland

Trekt vakantie in Griekenland je aan, maar weet je niet zeker welk eiland te kiezen? Overweeg dan eens om te gaan eilandhoppen, want waarom zou je niet meerdere mooie eilanden tijdens een vakantie bezoeken!

Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland was altijd al populair onder backpackers, maar met de comfortabele veerboten is eilandhoppen - zeker buiten het seizoen - vandaag de dag geschikt voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot een avontuurlijke en afwisselende vakantie.

Reisorganisaties waar je eilandhop reizen kunt boeken - Wil je zelf een eilandhop reis samenstellen, maar wel het gemak van een reisorganisatie? Kijk dan eens bij het ruime aanbod van Eilandhoppen Op Maat. Hier kun je kiezen uit verschillende gebieden om te eilandhoppen in Griekenland, van de Cycladen tot de Ionische Zee. Ook als je een eilandhop reis wilt combineren met een bezoekje aan Athene kun je terecht bij Eilandhoppenopmaat.nl (aangesloten bij de ANVR & SGR).

Sinds kort kan je ook bij Sunweb zonvakanties 1, 2 of zelfs 3-weekse reizen boeken als je tijdens je vakantie in Griekenland van eiland naar eiland wilt hoppen. Je kunt kiezen uit min. 2- of 3-sterren hotels en heel veel combinaties van 2, 3 of zelfs 4 verschillende eilanden. Een voordeel van Sunweb is ook dat tevens je vliegticket inbegrepen is bij de prijs. Reken o.b.v. hotels, vluchten en de veerboten met prijzen vanaf circa 600,- voor een week, vanaf circa 750,- voor 2 of vanaf circa 900,- voor 3 weken.

Actuele ticket aanbiedingen voor Athene

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Eilandhoppen: de Griekse eilanden op de bonnefooi bezoeken?

Ben je avontuurlijk en reis je in het laagseizoen? Dan kan je jouw reis ook van A - Z zelf regelen en dat is soms voordeliger. Allereerst boek je een voordelig vliegticket + 1 nacht hotel in Athene (lees onze tips om goedkope vluchten naar Griekenland te vinden). Vanuit de haven van Athene, Pireus, heb je de ruimste keuze uit verbindingen want hiervandaan vertrekken dagelijks vele veerboten naar de Griekse eilanden. Vliegen naar Athene is bovendien relatief goedkoop.

Eilandhoppen in Griekenland: hoe pak je het aan? Zelf je eilandhop vakantie regelen? Backpackers die wat minder comfort niet erg vinden kunnen buiten het hoogseizoen ook prima zelf hun eilandhop reis samenstellen!

Tip: loop bij aankomst op het vliegveld in Athene meteen een kiosk in en haal een exemplaar van the Athens News. Hierin tref je de allerlaatste dienstregeling van de veerboten naar de eilanden. In de haven zijn veel reservingsbureaus waar je tickets kunt kopen om naar de eilanden te hoppen.

Je kunt kiezen uit hogesnelheidsboten met wat meer comfort en zoals de naam het al zegt, kan je daarmee snel van eiland naar eiland hoppen. De gewone veerboot heeft echter ook zijn charme, je ontmoet vaak meer Grieken en het is ook nog eens vriendelijk voor je vakantiebudget.

Wanneer reserveren - In de week voor en na Pasen en Pinksteren gaan veel Grieken zelf een paar dagen weg. Ook in juli en augustus is het vaak druk, voor deze periodes is het verstandig te reserveren of een georganiseerde reis te boeken. 

Eilandhoppen Cycladen: Griekenland's mooiste eilanden ontdekken?

Een favoriete eilandengroep voor eiland hoppen in Griekenland zijn de mooie Cycladen. Route samenstellen? Hier tref je het Cycladen eilanden overzicht met een korte beschrijving per eiland. 

Vakantie op Paros en Naxos is bijvoorbeeld perfect te combineren. En Mykonos en Santorini zijn beiden beeldschoon!   

Eilandhoppen in Griekenland per zeilboot

Een stralende zon, azuurblauwe zee en varen langs prachtige eilanden. Dat is zeilen in Griekenland! Tussen de eilanden vaar je vrij beschut waardoor de wind niet te hard is en ook minder ervaren zeilers hier goed uit de voeten kunnen. Ook in het voor- en najaar kan je in Griekenland heerlijk zeilen, op de minder warme dagen heb je soms wel wat warmere kleding nodig in de avond.

Flottielje zeilen: wat is dat?
Zelfs als je geen zeilervaring hebt dan kan je flottielje zeilen langs de Griekse Eilanden. Bij flottielje zeilen varen meerdere zeilboten uit op vakantie onder leiding van een ‘moederjacht.' Je bent dus met je eigen groep aan het zeilen, maar mocht er iets misgaan is er altijd hulp in de buurt. Je kunt overigens ook alleen of met een paar mensen meegaan of met een flottielje.

Een Nederlandse aanbieder van dit soort zeilvakanties in Griekenland met veel gunstige aanbiedingen is Amorgos. Je kunt overigens bij hun ook kiezen voor het huren van een boot (dat heet bareboat) en je eigen route bepalen. 

Vaarbewijs
In Griekenland moet je een vaarbewijs kunnen laten zien om een boot te kunnen huren. Het wordt aangeraden om je vaarbewijs om te laten zetten in een ICC (International Certificate of Competence), dit kan je in Nederland laten doen bij de ANWB.

Actuele ticket aanbiedingen voor Athene

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Kayak € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews