De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De hoofdstad van Naxos heet eigenlijk Naxos (stad), maar zoals op veel Griekse eilanden wordt de hoofdstad Chora genoemd. Chora betekent letterlijk 'hoofdstad.'

Voorpret

Als je van plan bent om te gaan wandelen is de gids Walking the Greek Islands een hele leuke gids. Er is een uitgave speciaal voor wandelen op de Cycladen, zo kan je tijdens je vakantie de mooiste routes lopen.

Naxos

Naxos

Vakantie op Naxos? Op dit prachtige eiland tref je volop natuur en een reeks mooie stranden. Windsurfing is dé sport op het eiland Naxos. Maar ook andere watersporters treffen volop mogelijkheden.

In deze online Griekenland reisgids tref je de nodige info voor een vakantie op Naxos. Van een beschrijving van de natuur en mooie stranden, tot eiland hoppen van Paros naar Naqxos, de reis per ferry vanaf Piraeus en tips m.b.t. hotel & beach resorts op Naxos.

Vakantie Naxos? De Naxos beach top 3

Behalve dat je in ieder dorp op Naxos veel cultuur vindt, zijn er ook prachtige stranden. De hele westkant van het eiland is eigenlijk een groot strand waar je makkelijk een baai vindt voor jou alleen. Een aantal andere stranden die ook de moeite waard zijn, zijn deze drie stranden:

Agios prokopios Op dit strand heb je de schoonheid van de natuur en het gemak van ligbedjes en parasols die je kan huren. Voor watersport heb je hier genoeg mogelijkheden. Kortom, een mooi strand voor een dag relaxen of watersporten.

Orkos Orkos (naast Plaka, waar ook hele mooie stranden zijn!) bestaat uit verschillende afgelegen stranden die alleen bereikbaar zijn met de auto. Rode rotsen achter het strand zorgen voor een ruig uiterlijk van de stranden. De stranden zijn ook heel geschikt om heerlijk te windsurfen.

Apollonas Het ‘golden beach' van dit dorpje is heerlijk voor zwemmers en watersporters. In dit vissersdorpje staat ook het niet afgemaakte beeld van de god Apollon.

Beach resort & vakantie Naxos aanbod

Een beperkt aantal Nederlandse reisorganisaties heeft vakantie reizen naar Naxos in haar assortiment.

Naxos hotels, villa's en appartementen

Sunweb.nl - Bekijk deze vakanties naar Naxos incl. vlucht vanaf Amsterdam. Hotels & appartementen met zwembad of verblijf aan het strand in een vaak sfeervol, kleinschalig hotel in charmante Cycladen stijl.

TUI.nl - hier tref je niet alleen luxe beach resorts maar ook veel kleinere hotels en appartementen op Naxos. Een pakketreis incl. vlucht en verblijf boek je hier rond de 500,- a 600,- p.p. per week. 

Eilandhoppenopmaat.nl - als je veel van de Griekse eilanden wil zien is deze specialistische reisorganisatie een aanrader. Je vind er heel veel verschillende 'eilandhop reizen' waarbij je naast Naxos ook Paros, Mykonos, Santorini en nog veel meer andere eilanden in de Cycladen bezoekt in één vakantie!

Bezienswaardig, events en natuur op Naxos

Naxos is, zeker in vergelijk met de omringende Cycladen zoals Paros en Mykonos, een erg groen eiland en heeft een mooi bergachtig binnenland. Het is heerlijk wandelen tussen de citrus en ollijfbomen en door de charmante kleine dorpjes in het binnenland!

Naxos stad De hoofdstad van Naxos, Naxos (stad) of Chora is zeker een bezoek waardig. De mooie oude stad is opgebouwd in de vorm van een amfitheater en is rijk aan cultuur. De stad kent onder andere veel kerken, de Belonia toren, een archeologisch museum met eeuwenoude vondsten en waarschijnlijk de belangrijkste: Portára.

Portára Op het schiereiland Palatia staat de poort van de niet afgebouwde tempel. Iets meer dan 500 jaar voor Christus begon de bouw van de tempel voor de god Apollon. Er zou een lange gang gebouwd worden tot aan het hoogste punt van het eiland, daar zou de tempel zelf komen. Na de val van Lygdamis werd de bouw gestopt. Van de lange gang werden steeds meer delen weggehaald om te gebruiken voor andere gebouwen. De zes meter hoge poort is het enige wat er nu nog van over is.

Agios Nikodimos in Naxos stad In de zomermaanden is er van alles te doen in de levendige hoofdstad van Naxos. Op 14 juli is het feest Agios Nikodimos, het grootste feest van het eiland met dans, eten, drinken en vuurwerk dat vanaf boten wordt afgestoken. Daarnaast is er in de tweede helft van juli Dionisia, een cultureel evenement met allerlei concerten en optredens.

Apiranthos Naxos Een andere 'must see' is Apiranthos, een traditioneel dorp op Naxos, waarvan de huizen Venetiaanse invloeden tonen. Sommige mensen dragen hier zelfs nog traditionele kleding en er zijn drie aardige musea waar je onder andere traditionele kleding en opgravingen kan bekijken.

Ferry Naxos

Op Naxos is een klein vliegveld waar je alleen vanuit Athene naartoe kan vliegen. Je kan er ook voor kiezen om met een ferry van Piraeus bij Athene naar Naxos te gaan.

Ook voor eilandhoppers is reizen per ferry ideaal. Naxos-stad (Chora) is te bereiken met ferry's vanaf verschillende plaatsen en eilanden, waaronder Heraklion, Santorini, Ios, Paros, Patmos en Kos. Een vakantie op Naxos is prima te combineren met een vakantie op Paros. De ferry vanaf Naxos brengt je daar binnen een uur.

Eilandhoppen? Bekijk onze special over eilandhoppen in Griekenland.

Specialiteiten Naxos

Naxos staat bekend om marmer en enkele specialiteiten zoals kaas en honing. Iets wat je zeker moet proberen is Kítron, de likeur die gemaakt wordt op Naxos. Vroeger was de citroenlikeur vrij bekend in Europa, tegenwoordig is het bijna alleen nog op Naxos te koop. Er zijn drie varianten die verschillen in alcoholpercentage en in zoetheid. De fabriek van Kítron staat in Halki, een deel daarvan is open voor bezoekers.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews