De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Grieken noemen het eiland Mytilini, vernoemd naar de hoofdstad van het eiland.

Voorpret

Neem alvast een heerlijk glaasje Ouzo. Lesbos staat namelijk bekend om de heerlijke Ouzo die hier vandaan komt.

Lesbos

Vakantie op Lesbos? Dit mooie eiland vol olijfbomen en pijnbomen is ontstaan uit twee vulkanen, die nu niet meer actief zijn. Je treft er prachtige stranden, leuke bezienswaarigheden, maar een Lesbos vakantie staat vooral ook voor kennismaken met een authentiek stukje Griekenland!

Een vakantie naar een eiland voor de oostkust van Griekenland? Dan is Lesbos een echte tip! Steeds populairder, waardoor er steeds meer restaurantjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Maar ook de authenciteit en charme is op Lesbos nog zeker niet verloren gegaan! Bovendien is het een echte tip voor het voor- en najaar, want qua weer is het dan nog heerlijk vertoeven met temperaturen boven de 20 al dan niet 25 graden!.

Vakantie Lesbos reisaanbod

Vakantie op Lesbos is ideaal voor zowel natuur, strand- als cultuurliefhebbers. Het eiland is namelijk bijna even groot als Kreta, maar wel stukken minder toeristisch, waardoor je het echte Griekenland nog goed kunt ontdekken.

Omdat Lesbos minder bekend is kan het wel wat meer moeite kosten een voordelige vvakantie of vlucht naar het eiland te vinden. 

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Lesbos

Vakantie in Lesbos? Griekenland's mooiste stranden!

Lesbos heeft verschillende stranden, waarvan de meeste mooie zandstranden zijn. Bij de toeristische plaatsen kan je een aantal watersporten beoefenen en vaak ook ligbedjes of parasols huren.

Vatera
Het langste strand van het eiland is Vatera, ruim zeven kilometer zandstrand met prachtig blauw water!

Petra
Een mooi strand, waar je 's avonds kan genieten van de zon die achter de zee verdwijnt.

Sykamnias
Een vissersdorpje met een aantal leuke strandjes, tegenover de Aziatische kust.

Gavathas
Een heerlijk rustig strand!

Andere mooie stranden vind je bij Molyvos (het meest pittoreske stadje van het eiland), Plomari en Skala Kalloni.

Havenstadje op Lesbos: Skala Kalloni

Dit havenstadje ligt centraal op het eiland en is een heerlijke plaats om je vakantie te vieren, van hier uit kan je het hele eiland bezoeken en Skala Kalloni zelf heeft een lang zandstrand. 's Avonds is het hier erg gezellig bij het haventje, je kan er heerlijk eten met uitzicht op een mooie zonsondergang.

Vlak voor de haven ligt het dorpsplein, als je naar links gaat heb je een aantal tavernes en strand, aan het eind is een piratenschip nagebouwd waar je een drankje kan doen. Rechts van het plein is er een lange boulevard met zandstrand. Er zijn verschillende plekken met schaduw te vinden en het strand loopt geleidelijk af, dat maakt het strand hier heel geschikt voor kinderen.

Uitgaan op Lesbos

Het uitgaansleven van Lesbos is niet te vergelijken met het uitgaansleven aan de Spaanse Costa, maar het is toch de moeite waard. In de hoofdstad Mytilini vind je de meeste discotheken, maar ook in Molyvos en aan het stadsplein van Petra zitten er wat bars en discotheken. In alle plaatsen vind je sowieso restaurants met terrassen waar het vooral in het hoogseizoen tot de late uurtjes ook nog erg gezellig is!

Zelf je reis naar Lesbos samenstellen voor een prikkie?

Een handige tip is dan deze gratis cheap tickets Lesbos service. Je geeft je max. vliegbudget aan en ontvangt dan automatisch updates als er nieuwe aanbiedingen zijn voor vliegtickets naar Lesbos. Vervolgens zoek je ter plaatse een goedkoop adresje om te verblijven. Bij de flight alert service zitten ook regelmatig voordelige pakketreizen tussen het aanbod.

Bezienswaardigheden Lesbos Griekenland

Op Lesbos is er veel cultuur te vinden, wij hebben slechts een kleine selectie gemaakt van alles wat er op het eiland Lesbos te vinden is.

Mytilini Lesbos
In de hoofdstad van Lesbos zijn er veel gebouwen uit de neoklassieke tijd, dat alleen al maakt het heerlijk om hier rond te lopen. Het oude byzantijnse kasteel op de berg, het oude theater en de Yeni moskee zijn drie dingen die de moeite waard zijn om te bekijken. In de zomer zijn er in het kasteel verschillende culturele evenementen.

Barbayannis Ouzo Museum
Volgens velen wordt de beste Ouzo op Lesbos gemaakt en het Ouzo museum is daarom ook een leuke bezienswaardigheid. Behalve dat het een museum is wordt er ook nog steeds Ouzo gemaakt. Barbayannis staat erom bekend dat het een uitstekende Griekse Ouzo is, tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bezig het drankje te verbeteren.

Plomari - de hoofdstad van Ouzo, Lesbos

Warmwaterbronnen
Bijna ieder Grieks eiland heeft wel een warmwaterbron, op Lesbos vind je maar liefst vijf warmwaterbronnen. Het water met zwavel is goed voor je huid, haar, nagels en schijnt een genezende werking te hebben.

Warmwaterbronnen van Lesbos: bij Thermi, Eftalou, Geras, Livori en Polichnitos

Molyvos
Molyvos is de populairste stad met vrij veel toeristen, maar zonder strand. Er staan hier allemaal mooie herenhuizen die beschermd zijn. Vanaf fort Kastro kijk je uit op de Turkse kust. Van maandag tot en met zaterdag is er markt in Molyvos, leuk om even een kijkje te nemen.

Aquaduct bij Moria
Dit reusachtige aquaduct stamt nog af uit de Romeinse tijd, het aquaduct is 170 meter lang, is 26 meter hoog en heeft 17 bogen.

Het versteende woud
Vlakbij Ypsilou ligt het versteende woud. Meer dan 15 miljoen jaar geleden barstte er een vulkaan uit waardoor alle bomen onder lava werden gespoeld en het hele bos versteende. Nu zijn er alleen op verschillende plaatsen nog resten over.

Vogels spotten
Ook voor vogelliefhebbers is hier genoeg te zien, er zijn op Lesbos al 327 verschillende vogelsoorten gespot, waaronder pelikanen, flamingo's en ijsvogels.

Bij de zoutvlaktes van Kalloni en Skala Polichnitos, Lesbos

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews