De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er bestaan maar liefst 1500 Griekse eilanden!

Voorpret

Ontdek Griekenland op een andere manier! Lees hier alles over eilandhoppen in Griekenland.

Informatie Griekenland

Informatie Griekenland
Op vakantie naar Griekenland? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Griekenland o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige Griekenland info & tips!

Informatie Griekenland > paspoort en visum

Voor Griekenland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot na je verblijf in Griekenland. Ook kinderen moeten een eigen identiteitskaart of paspoort hebben.

Burgers uit EU landen kunnen in principe voor onbeperkte duur in Griekenland blijven, maar als je langer dan 3 maanden blijft is het verstandig om toch informatie bij de ambassade aan te vragen. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de Griekse ambassade.

Informatie Griekenland > geldzaken, valuta en fooien

De nationale munteenheid van Griekenland is de euro. Vrijwel overal op Griekenland en alle eilanden is er de mogelijkheid om te pinnen. De banken zijn open van 08.00 tot 14.00 en op zondagen gesloten.

In Griekenland is het gebruikelijk om bij eet- en  drinkgelegenheden een fooi van zo'n 10% te geven. Indien dit minder is kan dit door de warmbloedige Grieken nog weleens als beledigend worden opgevat. Taxichauffeurs verwachten in principe geen fooi.

Informatie Griekenland > watersportmogelijkheden

Tijdens een vakantie op de Griekse eilanden kan je heerlijk snorkelen, surfen en zeilen. Wil je weten welke eilanden het meest geschikt zijn voor een zeilvakantie of overweeg je flottielje zeilen langs de Griekse eilanden? Op onderstaande pagina tref je veel leuke tips!

Eilandhoppen in Griekenland per zeilboot

Informatie Griekenland > gezondheid & vaccinaties

De Griekse gezondheidszorg loopt in vergelijking tot de rest van Europa iets achter. Dit ligt niet aan de bekwaamheid van de artsen maar aan de iets verouderde apparatuur.

Apotheken zijn te herkennen aan een groen kruis en zijn meestal geopend van 09.00 tot 14.00. Het is in Griekenland i.t.t. Nederland eenvoudig om medicijnen zonder recept te krijgen.

Omdat in Griekenland de zonkracht aanzienlijk hoger is dan in Nederland is het verstandig een zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken. Ook is het aan te raden om een hoed of pet mee te nemen.

Het is niet noodzakelijk je te laten vaccineren als je op vakantie naar Griekenland gaat.

Informatie Griekenland > telefoneren

Indien je vanuit Griekenland naar Nederland wilt bellen draai je eerst 00-31 en vervolgens het telefoonnummer zonder de eerste 0. Thuisblijvers dienen eerst 00-30 te draaien. Voor collect call kies je het nummer 008.00.31.11.

In Griekenland zijn voldoende telefooncellen en er kan worden gebeld met een telefoonkaart. Deze zijn verkrijgbaar bij alle kiosken en de meeste supermarkten. Wees er wel van bewust dat internationaal bellen vanuit Griekenland zeer prijzig is!

Belangrijke telefoonnummers: politie 100, ambulance 166, brandweer 199 en de wegenwacht 174.

Informatie Griekenland > de Griekse keuken

De Griekse keuken maakt veel gebruik van vis die op de Griekse eilanden natuurlijk overal dagelijks vers gevangen wordt. Inktvis, zwaardvis en kleine gefrituurde visjes zijn erg populair.

Als ze uit eten gaan bestellen Grieken zelf graag mezédes. Van deze borden met kleine gerechten bestellen ze verschillende tegelijk en iedereen eet hiervan waar hij zin in heeft. Probeer deze eens; Biftéki (kleine gehaktballetjes), Souvlakia (kleine vleesspiesjes) en natuurlijk Tzatzíki. Een heerlijke yoghurt met komkommer en knoflook. Denk er tijdens je vakantie aan dat in Griekenland de meeste restaurants pas om zeven uur ’s avonds open gaan.

Informatie Griekenland > praktische info & tips

Beste reistijd - In de maanden april, mei, september en oktober is het het meest aangenaam in Griekenland

Tijdverschil met Nederland - In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland

Taal - De hoofdtaal is Grieks maar in de grote steden en toeristische gebieden wordt ook veel Engels en Duits gesproken

Voltage - 220 volt

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews