De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De eilanden van de Cycladen liggen in een cirkel rondom het onbewoonde en heilige eiland Delos. Vanaf de Griekse eilanden Tinos & Mikonos kan je een dagtochtje naar Delos maken.

Voorpret

Als je gaat eilandhoppen in Griekenland lees dan onze eilandhop Griekenland special.

Cycladen

Cycladen
De Cycladen is een groep Griekse eilanden in de Egeïsche zee. Overweeg je een vakantie naar de Cycladen in Griekenland? Lees de beschrijvingen van de belangrijkste van deze prachtige Griekse eilanden en ontdek welke Cycladen het beste bij jouw vakantie passen!

De rustigste Griekse eilanden, de kleine Cycladen

Donoussa griekenland
Op Donoussa komen vooral Griekse toeristen, het eiland geeft je de indruk dat de tijd eeuwen heeft stil gestaan, geasfalteerde wegen zijn amper. Leuk om hier te wandelen of een ezel te huren.

Koufonisia Griekenland
Koufonisia bestaat uit twee kleine eilandjes, met typische witte huisjes, mooie baaien en vriendelijke mensen. Met de oppervlakte van maar een paar vierkante kilometer is Koufonisia leuk voor een dagtocht.

Schinoussa Griekenland
Op Schinoussa zijn weinig hotels en weinig toeristen. De meeste mensen overnachten hier hooguit een paar nachtjes, een langere vakantie op dit eiland zou waarschijnlijk voor velen te stil zijn.

Westelijke Cycladen Griekenland

Kea of Tzia
In de havenstad Korissia vind je verschillende hotels. De haven van Korissia is de beste natuurlijke haven van alle eilanden van de Cycladen.

Kimolos
Een eiland met weinig toeristen, maar zeker niet minder mooi dan de andere eilanden van de Cycladen. Een uitzicht met witte huisjes, veel bloemen en stranden maakt dit stille eiland idylisch.

Kythnos
Kythnos is bergachtig, met veel kleine baaien waar je makkelijk een privé-strandje vindt. Er zijn hier verschillende kerken en grotten te bewonderen. Een ideaal eiland voor rust.

Milos
Dit eiland is ontstaan door vulkanen en vulkanische activiteit is er nog steeds. Geniet hier van warmwaterbronnen, stranden, cultuur en de mooie haven van Adamas.

Serifos
Op Serifos vind je de hoge berg Tourlos. Vanuit de verte lijkt Serifos een enorme rots, volgens de mythe is het de versteende tiran. Het eiland doet op het eerste gezicht wat droog en dor aan, als je het binnenland intrekt ontdek je de schoonheid.

Sifnos
Je kan op Sifnos heerlijk wandelen, vanaf de hoofdstad Appolonia wandel je zo naar een aantal leuke Griekse dorpjes.

Zuidelijke Cycladen Griekenland

Anafi
Een rustig eiland waar de typische Griekse cultuur nog hangt. Een eiland voor wandelen en rust.

Ios
Weer een prachtig eiland vol met kerkjes, baaitjes met prachtig blauw water, cultuur en tavernes. Vanaf Santorini bereik je Ios snel en makkelijk.

Santorini
Het romantische eiland Santorini staat bekend om de mooie zonsondergang en natuurlijk de witte huisjes met blauwe daken. Erg leuk om in de hoofdstad Fira met de trap van 566 treden naar de haven wandelen!

Thirasia
Thirasia is een vulkaaneiland dat zeker een dagtocht waard is, het is dan ook een toeristische trip. Vanaf Santorini ben je in 30 minuten op Thirasia.

Centrale en Oostelijke Cycladen Griekenland

Amorgos
Het rotsachtige eiland is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Toch trekt Amorgos lang niet iedereen, het eiland oogt dor en de stranden zijn niet de mooiste van de Cycladen.

Naxos
Het natuurrijke Griekse eiland Naxos is een paradijs voor windsurfers. Veel mooie stranden en in de zomermaanden waait de meltemi. Ook de hoofdstad Naxos stad (Chora) is de moeite waard.

Paros
Paros is een veelzijdig eiland, waar je kan genieten van natuur en cultuur, maar ook heerlijk zonnen aan het strand. Je kan op Paros ook terecht voor een rustgevende yoga vakantie...

Antiparos
Het eilandje Antiparos heeft prachtige zandstranden, veel natuur en is omringd met onbewoonde eilandjes vol natuur.

Noordelijke Cycladen Griekenland

Andros
Als je houdt van wat minder drukte dan is Andros een goede keus. Er zijn genoeg hotels en prachtige stranden. Het hele jaar door zijn er religieuze evenementen. De meest toeristische plaats is Batsi.

Delos
Het eiland Delos is al eeuwenlang onbewoond, toch speelde dit eiland een belangrijke rol voor de Cycladen. Aanrader voor een dagtocht!

Mykonos
Het charmante Mykonos is erg populair. Het droge landschap, de blauwe zee en de honderden windmolens geven het eiland een authentieke aanblik. De andere kanten van Mykonos zijn hippe stranden en een bruisend nachtleven!

Syros

Syros is een klein, maar dichtbevolkt eiland. De Nederlandse toeristen hebben dit eiland nog niet ontdekt. Buitenlandse toeristen bezoeken Syros voor de mooie stranden in het zuiden en de mooie wandelroutes in het noorden.

Tinos
Een typisch Grieks eiland met mooie stranden en cultuur, er komen hier nauwelijks toeristen. Tinos wordt als heilig eiland beschouwd. Ieder jaar op 15 augustus komen vele gelovigen naar Tinos en verandert het eiland in een bedevaartsoort.

Meer Griekse eilanden

Lees meer over Griekenland in de Griekenland reisgids of bekijk ons overzicht van de leukste Griekse plekken.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews