De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Nissyros

Nissyros
Nissyros, het kleine eiland met hooguit 1200 inwoners, is een perfecte vakantiebestemming voor rustzoekers. Het eiland is nog bijna authentiek Grieks en er zijn vele wit met turqoise steegjes. Ook voor de niet-rustzoekers is Nissyros een leuk eiland. Vanaf bijvoorbeeld Kos en Rhodos zijn er dagtochtjes naar Nissyros, ook bekend als het vulkaaneiland. Dichterbij een vulkaan dan op Nissyros zal je nooit komen...

Vulkaaneiland Nissyros Griekenland

Nissyros staat niet voor niets bekend als vulkaaneiland. De vulkaan is voor veel toeristen het hoogtepunt van het eiland. Waar anders is het mogelijk om te lopen door de actieve krater van een vulkaan.

Het is goed te merken dat de krater onder je voeten nog leeft. Uit de gaten in de grond komt warmte, stoom en je ziet het water borrelen. Blijf je iets te lang stilstaan dan kan het nogal heet worden aan je voeten.

Voordat je door de krater kan lopen, moet je eerst naar beneden. Via een vrij steile helling kom je in de krater. Het is hier zo heet dat rubberen slippers helemaal zacht worden. Ook ruikt het een beetje vreemd, het is tenslotte een vulkaan die nog steeds actief is. Tot slot volgt de klim naar boven.

Je kan dit alles best op (smeltende) slippers doen, maar wat stevigere dichte schoenen zijn ook niet verkeerd. Als je in één van de gaten in de krater gaat staan, heb je kans op flinke brandwonden aan je voet. Verder gaan de tocht naar boven en naar beneden net iets makkelijker als je niet steeds wegglijdt op je slippers.

Ultieme rust op Nissyros

Naast de vulkaan heeft Nissyros verschillende schattige Griekse dorpjes. De hoofdstad is Mandraki, daar wonen de meeste mensen. Drie andere leuke dorpjes zijn Pali, Emborios (het kraterdorp) en Nikia. In het dorpjes Loutra vind je warmwaterbronnen waar je heerlijk kunt ontspannen.

De kustlijn van Nissyros is slechts 28 kilometer, maar desondanks vind je hier genoeg leuke kleine strandjes en dat is niet verkeerd op dit eiland waar het altijd wel warmer lijkt dan op de omliggende eilanden.

Voor Nissyros zijn verder nauwelijks tips te geven. Slenter eens rond door één van de dorpjes en je zal ongetwijfeld veel leuks tegenkomen. De steegjes zijn heerlijk Grieks en superromantisch. Het wit turqoise straatbeeld geeft je een speciaal gevoel. Ook zijn er veel sfeervolle tavernes waar je tussen de middag of 's avonds heerlijk en goedkoop kunt eten.

Dagtocht naar Nissyros

Vanaf Kos of Rhodos duurt de overtocht ongeveer een uur. Op je vakantiebestemming zul je op straat regelmatig borden zien staan bij operators die de tocht naar Nissyros aanbieden.

Vergelijk de prijzen! Er zal namelijk wat verschil in zitten. Je kan kiezen voor een guided-tour met een gids of kiezen om zelfstandig Nissyros te verkennen. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer Griekenland

Veel meer informatie over vakantie in Griekenland tref je in onze online Griekenland reisgids, bijvoorbeeld over Kos of lees meer over de Griekse cultuur.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews