De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Plitvice meren

Plitvice meren

De prachtige Plitvice meren en watervallen van Plitvice national park in Kroatie bezoeken? Lees de info voor vakantie of een excursie naar de Plitvice meren en de tips m.b.t. een hotel in het Plitvice national park!

Plitvice national park bestaat uit 16 mooie meren en 90 watervallen. Het park is verdeeld in de ondermeren (Donja) en de bovenmeren (Gornja). Het bos rondom de Plitvice meren is thuis voor wolven, beren en veel beschermde vogelsoorten. Voor liefhebbers van natuur of wandelen is vakantie bij de Plitvice meren van Kroatie dan ook geweldig!

De Plitvice meren Kroatie

Bij de Plitvice meren in Kroatie waan je je echt in een paradijs. Door al het natuurschoon en het turqoise water lijkt het alsof je je op een tropisch eiland bevindt. De flora en fauna rondom de meren is heel bijzonder! Niet voor niets is Plitvice al jarenlang een nationaal park onder bescherming van UNESCO.

In de bossen rondom de Plitvice meren kan je geweldig wandelen. Ook kan je kleine electrische bootjes huren om het park vanaf het water te verkennen. Met kinderen is een rit in het treintje door Plitvice national park bijzonder leuk!  

Wil je alvast een indruk krijgen hoe mooi het gebied van de Plitvice Meren is? Huur de speelfilm "Winnetou en de schat van het Zilvermeer" naar de roman van Karl May. Deze film is opgenomen in Plitvice nationaal park!

Tips: hotel Plitvice national park & naar Plitvice reizen

Hotel Plitvice Meren

Ook als je maar een nachtje wilt blijven bij de Plitivice meren is vooraf je hotel reserveren verstandig. Het hotel aanbod in Plitvice national park in namelijk niet groot.

Kroatie specialist ID Riva heeft 5 tal aantrekkelijke hotels in Plitvice op haar website. Als je een klein intiem hotel zoekt raden we hotel Plitvika vila aan (v.a 25,- p.n of 136,- voor een week). Hotel Plitvice ligt ook heel mooi en heeft iets meer faciliteiten. V.a 39,- per nacht logeer je al in hotel Jezero in Plitvice, met veel faciliteiten o.a turks bad, sauna, tennisbanen en sportcentrum!

Reistijd naar de Plitvice meren

Porec 255 km en circa 3,5 uur reizen.

Zagreb 140 km en 1,5 a 2 uur reizen

Dubrovnik 430 km en circa 5 uur rijden

Split 220 km en circa 3 uur rijden

Excursie Plitvice meren

Je kan een excursie naar de Plitvice meren vaak boeken bij je touroperator, maar ook bij plaatselijke organisaties of je kunt een autotje huren en op eigen gelegenheid het park bezoeken. Via Alamo.nl kun je thuis alvast de prijs van een dagje autohuur van de verschillende aanbieders in Kroatie vergelijken.

De prijs voor excursies naar de Plitvice meren verschillen sterk per aanbieder en plaats. Reken in ieder geval op 50 euro, afhankelijk van hoe ver je bij de meren vandaan zit. Het geld voor de entree van het park wordt gebruikt voor bescherming en onderhoud van het park.

De Plitvice meren in de winter

Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar ook in de winter is een bezoek aan de meren meer dan de moeite waard. Als het hard genoeg vriest zijn de watervallen bevroren, wat zorgt voor een sprookjesachtig uitzicht in combinatie met de besneeuwde bossen.

Meer tips over het bezoeken van de Plitvice meren

Neem voor het bezoeken aan het Plitvice national park tenminste een dag (liever 2), want er is zoveel moois te zien! Een erg leuke manier om de Plitvice meren te ontdekken is met een klein bootje dat je kunt huren bij ingang 2.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews