De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Plitvice meren

Plitvice meren

De prachtige Plitvice meren en watervallen van Plitvice national park in Kroatie bezoeken? Lees de info voor vakantie of een excursie naar de Plitvice meren en de tips m.b.t. je hotel in bij de Plitvice meren!

De Plitvice meren Kroatie

Bij de Plitvice meren in Kroatie waan je je echt in een paradijs. Door al het natuurschoon en het turqoise water lijkt het alsof je je op een tropisch eiland bevindt. De flora en fauna rondom de meren is heel bijzonder! Niet voor niets is Plitvice al jarenlang een nationaal park onder bescherming van UNESCO.

In de bossen rondom de Plitvice meren kan je geweldig wandelen. Ook kan je kleine electrische bootjes huren om het park vanaf het water te verkennen. Met kinderen is een rit in het treintje door Plitvice national park bijzonder leuk!  

Plitvice national park bestaat uit 16 mooie meren en 90 watervallen. Het park is verdeeld in de ondermeren (Donja) en de bovenmeren (Gornja). Het bos rondom de Plitvice meren is thuis voor wolven, beren en veel beschermde vogelsoorten. Voor liefhebbers van natuur of wandelen is vakantie bij de Plitvice meren van Kroatie dan ook geweldig!

 

Tips: hotel bij Plitvice meren & Plitvice excursie regelen

Hotel Plitvice Meren

Ook als je maar een nachtje wilt blijven bij de Plitivice meren is vooraf je hotel reserveren verstandig. Het hotel aanbod in Plitvice national park in namelijk niet groot. 

Hier kan je alle hotels, pensions en appartementen in Plitvice bekijken en vergelijken. Van alle hotels in Plitvice ligt hotel Jezero het dichst bij het Nationale Park. Het heeft bovendien veel faciliteiten o.a turks bad, sauna, tennisbanen en een sportcentrum! Als je een klein intiem hotel zoekt raden we hotel Plitvika vila aan of pension Natura Plitvice Lakes. Hotel Plitvice ligt ook heel mooi en heeft weer iets meer faciliteiten. . 

Reistijd naar de Plitvice meren

Porec 255 km en circa 3,5 uur reizen.

Zagreb 140 km en 1,5 a 2 uur reizen

Dubrovnik 430 km en circa 5 uur rijden

Split 220 km en circa 3 uur rijden

Excursie Plitvice meren per huurauto

Je kan een excursie naar de Plitvice meren vaak boeken bij je touroperator, maar het leukste is een autotje huren en op eigen gelegenheid het park bezoeken. Via TUI Cars.nl kun je thuis alvast de prijs van een dagje autohuur van de verschillende aanbieders in Kroatie vergelijken en betrouwbaar reserveren.

De prijs voor excursies naar de Plitvice meren verschillen sterk per aanbieder en plaats. Reken in ieder geval op 50 euro, afhankelijk van hoe ver je bij de meren vandaan zit. Het geld voor de entree van het park wordt gebruikt voor bescherming en onderhoud van het park. Je bent dus met 2 of meer personen financieel beter met het huren van een autotje!

De Plitvice meren in de winter

Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar ook in de winter is een bezoek aan de meren meer dan de moeite waard. Als het hard genoeg vriest zijn de watervallen bevroren, wat zorgt voor een sprookjesachtig uitzicht in combinatie met de besneeuwde bossen.

Meer tips over het bezoeken van de Plitvice meren

Neem voor het bezoeken aan het Plitvice national park tenminste een dag (liever 2), want er is zoveel moois te zien! Een erg leuke manier om de Plitvice meren te ontdekken is met een klein bootje dat je kunt huren bij ingang 2.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews