De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Rovinj

Rovinj
Rovinj is een stadje in Istrie, Kroatie gelegen op een klein schiereiland. Het schiereiland is een heuvel, op het hoogste punt staat de Euphemiakerk, waar je een prachtig uitzicht hebt! Door al het water om Rovinj heen wordt de stad ook wel eens het Venetie van Kroatie genoemd. De Venetianen hebben in de 13e eeuw het gezag over Rovinj gehad, waardoor de stad nog steeds iets speciaals heeft...

Rovinj Kroatie tips

De zee in Kroatie, en vooral is Istrie, is erg helder en dus perfect om lekker te snorkelen of te duiken! Wil je een keer in rust zwemmen of zonnen? Ga dan eens naar een van de vele kleine eilandjes voor de kust van Rovinj. In de haven kan je aan vissers vragen of ze je naar een van die eilandjes willen brengen, spreek van tevoren een prijs af.

Leuke uitstapjes die je vanaf Rovinj kan maken zijn die naar Venetie en de Plitvice meren. Allebei niet heel dichtbij (Plitvice 3 a 4 uur en Venetie minimaal 2 uur reizen), maar echt de moeite waard!

Uit eten in Rovinj

Uit eten gaan in Rovinj kan in verschillende prijsklassen van spotgoedkoop tot lekker luxe. Voor 10 euro per persoon heb je vaak al twee drankjes, een hoofdgerecht en een ijsje, en dan zit je nog niet eens bij het goedkoopste restaurant.

De menukaarten zijn vaak wel erg eentonig, veel vis, pasta en pizza. Kindermenu's heb je bijna nergens en kip zie je ook vrij weinig. Een aanrader van een restaurant met een gevarieerde menukaart is Da Piero aan de haven, waar je ook biefstuk en schnitzel kan eten.

Voor of na het eten kan je gezellig rondlopen door de steegjes van Rovinj. Bezoek de kunstmarkt naast de haven of kijk naar de shows die in het hoogseizoen bij de haven plaatsvinden!

Uitgaan in Rovinj

Het uitgaansleven in Rovinj is gezellig, ondanks dat er geen kroegen in het centrum zijn. Er zijn wel diverse leuke terrasjes en cocktailbars, de bekendste is Zanzibar die naast het toeristenbureau zit. Zanzibar is overigens alleen in de zomer open. Een andere leuke cocktailbar is Valentino, daar krijg je een kussen, waarmee je op de rotsen direct bóven zee zit.

Het uitgaanscentrum van Rovinj is Monvi Center. Monvi is eigenlijk een soort ‘plein' met daaromheen verschillende kroegjes en discotheken. Aan het begin betaal je entree en daarna kan je overal gratis binnenlopen.

Monvi ligt niet erg centraal, dus het is handig om met de auto of de taxi te gaan. Hou er rekening mee dat er minder taxi's rondrijden dan je in bijvoorbeeld Spanje gewend bent.

Pina Budicina 12, Rovinj
https://www.monvicenter.com/

Camping Amarin Rovinj

Een populaire en leuke camping voor jong en oud is camping Amarin. De camping ligt tegenover Rovinj, dus vanaf het strand heb je uitzicht op het schiereiland. In het hoogseizoen is er iedere dag animatie op de camping en ook worden er regelmatig sporttoernooien en andere leuke dingen voor jong en oud georganiseerd.

Om vanaf Amarin naar het centrum en de haven van Rovinj te komen kan je een taxi bestellen, maar nog leuker is het om met de taxiboot te gaan. De taxiboot vertrekt ieder uur vanaf de pier en brengt je voor 2 euro naar Rovinj en van Rovinj weer terug naar Amarin.

Adres: Monsena b.b., HR - 52210 Rovinj, +385 52 802 000

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews