De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Dalmatiër honden zijn vernoemd naar de streek Dalmatie.

Voorpret

Lees Cafe Europa van Slavenka Drakulic, een verzameling prachtige essay's over Kroatie en Oost Europa.

Dalmatie

Dalmatie
Dalmatie is een streek in Kroatie waar voor iedereen een leuke vakantie te beleven valt. In Dubrovnik of Split geniet je van de cultuur, terwijl je op Novalja aan het feesten bent op het strand. De natuur is wonderschoon en het zeewater is bijna turqoise in Dalmatie!

Reizen Dalmatie > Dubrovnik

Hier vind je tientallen torens, paleizen, kerken en veel meer! Dubrovnik, beschermd Unesco werelderfgoed, heeft veel weg van een groot openluchtmuseum. De stad straalt iets speciaals uit en is door de eeuwen heen een zeer geliefd onder schrijvers, dichters en schilders. Meer weten over deze mooie stad? Bekijk de Dubrovnik pagina.

Dalmatie Kroatie > Split

De hoofdstad van Dalmatie heeft een prachtig oud stadscentrum. Het oude centrum van Split ligt tussen de paleismuren, daarbinnen staat een kathedraal, er zijn winkels, er is een markt en er wonen mensen. Vanuit Split zijn er veel uitstapjes te maken naar onder andere de nationale parken en de Dalmatische eilanden. Lees hier meer over Split

Vakantie Dalmatie > Trogir

Het oude centrum van Trogir is een van de vele plaatsen in Kroatie op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. In het oude centrum zijn tien kerken en meerdere gebouwen uit de 13e eeuw. Ook de stadspoort en de stadsmuren zijn erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bekijken.

Naast alle cultuur die je hier op kunt snuiven is er ook een heerlijk strand, met veel baaien en een boulevard met palmbomen, voor het ultieme vakantiegevoel.

Vakantie Dalmatie > Novalja

Novalja is de feestbestemming voor jongeren op het eiland Pag en is pas sinds een paar jaar in trek. De stad wordt vaak vergeleken met de goedkopere versie van Ibiza. De strandfeesten beginnen er al om twee uur 's middags.

Vakantie Dalmatie > Zadar

Zadar is een levendige stad en een belangrijke metropool als het gaan om cultuur en economie. De hoofdstraat Kalalarga is erg leuk. De autovrije straat zit vol boetiekjes en terrasjes. Als je een van de zijstraten inslaat kom je in de typisch Kroatische steegjes terecht. Zoals de meeste Kroatische steden heeft ook Zadar een kathedraal (Sveta Stosija) en een kerk (Sveti Donat).

Voor de kust van Zadar ligt de Zadar eilandenarchipel die bestaat uit meer dan 300 eilanden. De eilanden zijn leuk voor dagtochtjes of om te duiken en watersporten. De bekendste van de eilanden zijn Dugi Otok, Pasman en Molat, het eiland dat eeuwenlang bij Venetie hoorde.

Vakantie Dalmatie > Makarska

Met haar prachtige stranden weet Makarska genoeg harten te winnen. De stad onderaan het Biokovo gebergte heeft prachtige natuur, een boulevard met palmbomen en een leuk centrum. Heel leuk is het schelpenmuseum bij het Fransiscaner klooster. Verder kan je Biokovo nationaal park bezoeken, een excursie maken naar een van de vele eilandjes voor de kust, een dagtochtje naar Split maken of de Krka watervallen bewonderen.

Vakantie Dalmatie > Dalmatische eilanden

Voor de kust van Dalmatie liggen er schitterende eilanden. Onderstaande zijn de bekendste drie, maar het is zeker de moeite waard om ook eens een dagtocht te maken naar een van de kleinere eilanden. De natuur is er prachtig!

Hvar Een van de bekendere Dalmatische eilanden is Hvar, dat bekend staat om de zonne-uren. Veel hotels geven zelfs korting als het regent en in de winter is er een geen sneeuw garantie, sneeuwt het toch dan geven de hotels ook korting.

Cres Het eiland Cres in de Kvarnerbaai is alleen te bereiken vanaf Istrie of vanaf het buureiland Krk. De natuur op het eiland is bijna ongerept, er zijn veel planten- en dierensoorten en het grootste deel van het eiland bestaat uit bos. Doordat de zee hier zo schoon is, leven er zelfs dolfijnen rondom het eiland.

Brac Op Brac kan je heerlijk windsurfen en zeilen doordat er weinig verschil tussen eb en vloed is. Er zijn zandstranden en kiezelstranden, waarvan sommige tussen baaien in liggen. Het eiland staat bekend om de wijnen, schapenkaas en lamsvlees. Op Cres is schapenhouderij erg belangrijk, als je Cres in juni of juli bezoekt kan je het schapen scheren van dichtbij meemaken.

Vakantie Dalmatie > Plitvice meren

Het is zeker de moeite waard om tijdens je vakantie een bezoekje te brengen aan de Plitvice meren. Het Plitvice park bestata uit 16 meren en 90 watervallen, door het turqoise water waan je je in een paradijs! Lees meer over de Plitvice meren!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews