De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De kleinste plaats ter wereld in Istrie ligt? het plaatsje heet Hum en heeft slechts 23 inwoners.

Voorpret

De Lonely Planet Croatie biedt goede beschrijvingen van steden, bezienswaardigheden en restaurants.

Vakantie in Istrie, Kroatie

Vakantie in Istrie, Kroatie

Istrie is een schiereiland in Kroatie, aan de mooie Adriatische Kust. De laatste paar jaar is het toerisme hier erg in opkomst, Want vakantie in Kroatie is zowel leuk voor gezinnen als voor jongeren, die aangetrokken worden door het bloeiende uitgaansleven en vriendelijke prijzen.

Er zijn verschillende gezellige badplaatsen in Istrie met leuke haventjes en stadjes. Erg leuk om te doen: truffels zoeken in Istrie vanuit het stadje Motovun. In het weekend is hier ook een charmante truffelmarkt!

Vakantie Istrie > Pula

Pula is verreweg de grootste stad van Istrie. Het is een ook drukke stad, zeker voor Kroatische begrippen. In het weekend is het wat rustiger en kan je genieten van de mooie plekjes en historische bezienswaardigheden.

De leukste bezienswaardigheden in Pula.

Vakantie Istrie > Porec

Porec heeft een leuk aanbod aan winkels, vooral liefhebbers van schoenen en tassen kunnen hier prima terecht. Daarnaast tref je hier een ruim aanbod aan restaurants en de sfeer in de stad, met op vrijwel alle hoeken in het centrum  optredens op straat, is erg gezellig!

Tot slot heeft Porec en de directe omgeving ook de nodige aantrekkelijke bezienswaardigheden en mogelijkheden voor een dagtrip in petto.

Lees meer Porec en haar bezienswaardigheden.

Vakantie Istrie > Rovinj

Rovinj is een klein schiereilandje en wordt soms het Venetie van Kroatie genoemd. De Venetianen hebben in de dertiende eeuw ook het gezag over Rovinj gehad, daardoor heeft de stad nog steeds iets onbeschrijfelijk speciaals over zich heen...

Rovinj is leuk voor een familievakantie, maar ook het uitgaansleven is steeds meer in opkomst. Lees meer over Rovinj.

Vakantie Istrie > Umag

Umag is een leuk havenstadje in Istrie, waar het oude centrum rondom de haven ligt. De stad heeft een award gekregen voor eco-toerisme en de schoonste zee!

In Umag kan je leuke dingen zien en doen, de stad heeft onder andere een leuk stadsmuseum, een kerkje, een haven en een eekhoornpark!

Lees onze tips over vakantie in Umag 

Vakantie Istrie > Medulin

Medulin ligt het meest zuidelijk in Istrie. Om Medulin heen ligt prachtige natuur en er is een lange kustlijn. Er is een oud centrum met winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Ook het uitgaansleven in Medulin is heel aantrekkelijk.

Vakantie Istrie, de eilanden Krk & Rab

Voor de Kroatische kust liggen veel mooie eilanden en vanuit veel plaatsen zijn er dagtripjes te boeken of kan je met een vissersboot mee. Slechts enkele eilanden van deze eilanden zijn ook bevolkt. Waaronder Krk, Cres en Rab. De natuur is op alle drie deze eilanden prachtig.

Leuke souvenirs koop je op Krk in een van de vele souvenirstalletje op het Trg Marsala Tita. Winkelen kan in de straat Ulica J.J.Strossmayera.

Een heerlijk visrestaurant tref je in het oude centrum van Rab. Veel verschillende visgerechten en allerlei streekwijnen zijn hier te proeven.
Rab, Srednja Ulica 9

Vakantie Istrie > Plitvice meren

Vanuit veel plaatsen in Istrie is het wel een eindje rijden (soms wel 3 a 4 uur), maar als je van mooie natuur houdt, is een bezoek aan deze prachtige meren zeker de moeite waard.

Het Plitvice park bestaat uit 16 meren en 90 watervallen. De meren zijn felblauw waardoor je je op een tropisch eiland waant. Het gebied is al meer dan 56 jaar beschermd. Lees meer over de Plitvice meren 

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews