De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Porec is een bijzonder oude stad en bestaat tenminste 6000 jaar!

Voorpret

Lees de Istrie reisgids. Zo ben je helemaal op de hoogte van leuke bezienswaardigheden en restaurants op je vakantiebestemming in Kroatie.

Porec

Porec

Porec is een veelzijdige stad, overdag redelijk rustig, maar 's avonds komt hier alles tot leven! Naast een vakantie aan zon, zee en strand heeft Porec ook de nodige bezienswaardigheden te bieden.

De vele restaurants, straatoptredens op iedere hoek en leuke winkels (met name tassenwinkels!) maken dat Porec een grote aantrekkingskracht heeft op de hele omgeving.

De Euphrasius-basiliek in Porec

De basiliek is het bekendste bouwwerk van Porec, Kroatie. Deze is vernoemd naar de bisschop en sinds 1997 staat het bouwwerk op de lijst van UNESCO.

Zowel de binnen- als de buitenkant zijn prachtig, binnen staan er schitterende beelden van Maria en Jezus en zijn er mooie mozaïekpatronen te zien. De klokkentoren van de basiliek kan je ook beklimmen.

Saillant detail: vroeger geloofden ze in Porec dat zwangere vrouwen een spontane abortus kregen als ze de toren beklommen.

Regionale Museum van Porec

Dit museum is het oudste van Istrie, er zijn ongeveer 2000 prehistorische en antieke voorwerpen te vinden. Daarnaast is er ook een interessante collectie met items uit de Tweede Wereldoorlog.

Decumanus, dagelijks open, gesloten tussen de middag

Trg Marafoor Porec

Een mooi plein aan het eind van de Decumanus omringd door ruines van oude Romeinse Tempels. Nadat je door alle smalle straatjes hebt gelopen, krijg je hier echt een gevoel van onmetelijke ruimte!

Uitgaan in Porec

In Porec zijn twee bekende discotheken, Capitol en International Club. De laatste blijft de absolute nummer 1 van Porec! In hotel Parentium kan je het Casino van Porec vinden.

Een excursie naar Novigrad

Als je in Porec bent, is het leuk om een keer het stadje Novigrad te bezoeken. De middeleeuwse sfeer hangt hier nog in alle straatjes en pleinen. 's Avonds is het bovendien bijzondere gezellig in de haven van Novigrad.

Een uitstapje naar de prachtig gelegen oude stad Groznjan is tevens een aanrader en goed te combineren op een dagtripje naar Novigrad.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews