De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie Kroatie

Informatie Kroatie
Op vakantie naar Kroatie? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Kroatie o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Kroatie > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol of Brussel is het circa 2 uur vliegen naar je bestemming in Kroatie. De bekendste luchthavens van Kroatie zijn Zagreb, Pula, Split, Dubrovnik en Zadar. Zoek goedkope vliegtickets naar Kroatie? Lees dan deze tips.

Voor budgetreizigers is een busreis per touringcar naar Kroatie een goedkoop en toch redelijk comfortabel alternatief voor vliegen. Aanbiedingen voor losse bustickets naar diverse badplaatsen in Kroatie tref je o.a vaak bij de Jong Intra

Informatie Kroatie > paspoort en visum

Je hebt geen visum nodig voor een gewone vakantie in Kroatie. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Kroatie accepteert de Nederlandse Id-kaart, maar voor vertrek kun je het best nog even contact opnemen met de ambassade. Kinderen van alle leeftijden moeten een eigen reisdocument hebben. In alle gevallen moeten paspoorten en identiteitskaarten geldig zijn tot terugkomt in Nederland. Blijf je wat langer in Kroatie, wil je er werken of studeren? Dan kan het zijn dat toch een visum nodig is. Kijk in twijfelgevallen op de site van de Kroatische ambassade.

Kroatie > geldzaken, valuta & fooien

In Kroatie wordt er betaald met de Kuna. Afhankelijk van de wisselkoers is is 7 kuna ongeveer 1 euro. Het is verstandig om alvast wat geld om te wisselen voor je op vakantie gaat. Het goedkoopst wissel je bij het Grenswisselkantoor (GWK). Wissel niet teveel geld om, het is namelijk goedkoper om in Kroatie te pinnen.

 De banken zijn doordeweeks geopend tussen 09.00 en 18.00, op zaterdag sluiten de banken meestal om 14.00. In de toeristische gebieden zijn genoeg pinautomaten en wisselkantoren waar je geld kan wisselen.

In Kroatie is het gebruikelijk om fooi te geven. Tussen de 5 en 10 procent is normaal, maar het is natuurlijk niet verplicht. Na een taxirit is het gebruikelijk om op zijn minst naar boven af te ronden. 

Informatie Kroatie > gezondheid & vaccinaties

Inentingen voor DTP en Hepatitus A worden aangeraden, maar zijn niet erg noodzakelijk. Je kan het best informeren bij je huisarts, hij of zij kan je persoonlijk advies geven.

De gezondheidszorg in Kroatie is prima. Er zijn voldoende ziekenhuizen en ook in de kleinere plaatsen vind je apotheken. Medicijnen kopen kan er lastig zijn omdat veel medicijnen een andere naam hebben als in Nederland, vaak worden medicijnen vernoemd naar de werkzame bestanddelen. Check altijd of je ziektekostenverzekering ook wel voldoende dekking geeft op vakantie in het buitenland.

Het kraanwater is in principe drinkbaar in Kroatie, maar veel mensen geven toch de voorkeur aan bronwater. Ook waterschoenen zijn aan te raden, er zijn veel zee-egels in de zee.

Informatie Kroatie > telefoneren

Om van Nederland naar Kroatie te bellen draai je eerst 00385, om vanuit Kroatie naar Nederland te bellen draai je eerst 0031, de eerste nul laat je daarna weg.

Bel in plaats van met je mobiel vanuit de telefooncel, dat is veel voordeliger. Om te bellen vanuit een telefooncel heb je een telefoonkaart nodig, die kan je kopen bij de kiosk, het postkantoor en vaak ook op je camping.

De politie bereik je op het nummer 92, de brandweer op het nummer 93 en de ambulance via 94. Een stuk makkelijker is het toch om 112 te bellen,het Europese alarmnummer werkt namelijk ook gewoon in Kroatie!

Informatie Kroatie > praktisch info & tips

Beste reistijd: Tussen mei en augustus is het zonnig in Kroatie. Voor een stedentrip naar Zagreb kan je beter buiten de zomermaanden gaan, dat is wat prettiger als je veel door de stad loopt.

Tijdsverschil met Nederland: Er is geen tijdsverschil.

Taal: Kroatisch en in kleine gebieden ook wel Duits of Italiaans. In de toeristische gebieden verstaan ze meestal wel Engels, of ze doen hun best om het te verstaan!

Voltage: 220 Volt.

Meer informatie Kroatie vakantie info, tips en een overzicht van reisorganisaties met aanbiedingen naar Kroatie.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews