De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bahia de Caraquez een schoolvoorbeeld is voor de opbouw van een duurzame stad. De stad heeft veel verschillende projecten daarvoor!

Voorpret

Wil jij alle informatie tijdens je reis door Ecuador en misschien wel de Galapagos eilanden? Vergeet dan niet de Lonely planet gids van deze bijzondere bestemming mee te nemen!

Bahia de Caraquez

Bahia de Caraquez
Foto Bahia de Caraquez copyright bahiadecaraquez.com

Dit stadje aan de zuidwest kust van Ecuador is een voorbeeld voor de rest van de wereld op het gebied van duurzaamheid en eco-toerisme. 

Daarnaast heeft de prachtige kust veel mogelijkheden te bieden. In de omgeving zijn ook veel bezienswaardigheden. De liefhebber van eco-toerisme kan hier zijn geluk op!

Reizen naar Bahia de Caraquez

Reizen naar Bahia de Caraquez gaat het makkelijkst door vanuit Nederland op de hoofdstad van Ecuador te vliegen. Een vlucht naar Quito is meestal met één tussenstop of overstap in Miami, Madrid of Lima. De vluchtduur is gemiddeld tussen de 15 - 18 uur.

Vanuit Quito kun je gemakkelijk en goedkoop per bus naar Bahia de Caraquez reizen. De reis duurt ongeveer 8 uur, bussen rijden dagelijks en een kaartje kost minder dan 8 euro.

Eco-city Bahia de Caraquez

Na twee natuurrampen in de jaren '90 door het fenomeen El Niño was het noodzakelijk om een groot deel van de stad weer op te bouwen. Destijds hebben zij duurzaamheid voorop gezet. Tegenwoordig is Bahia de Caraquez een schoolvoorbeeld op dit gebied. Er zijn speciale programma’s voor recycling en de bescherming van biodiversiteit, een door de overheid gesteunde organische garnalen farm en er zijn vele tuinen aangelegd. Bahia de Caraquez is een van de groenste, schoonste en veiligste steden ter wereld! Het staat niet voor niets genoteerd in de top 25 mooiste steden ter wereld!

Must sees in Bahia de Caraquez

Bahia de Caraquez is een bezienswaardige stad, waar ecologische waarde voorop staat. Naast een natuurreservaat en het prachtige Isla Corazon voor de kust van Bahia vind je ook de Ecuadoriaanse cultuur en nog veel meer!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder op de pagina met een top 5 bezienswaardigheden in en rond Bahia de Caraquez.

Meer tips & info

Wil je graag op reis naar Ecuador of Bahia de Caraquez? Informeer dan eerst goed naar alles dat je moet weten voor de reis! Kijk altijd voor een verre reis eerst bij de Ambassade en de LCR voor alle actuele informatie over gezondheid en benodigdheden.

Lees ook verder over alle informatie over Ecuador en de zeer bijzondere en bijbehorende Galapagos eilanden!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews