De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bahia de Caraquez een voorbeeld voor de rest van de wereld is op het gebied van duurzaamheid!

Voorpret

Bahia de Caraquez heeft veel te bieden, in het volgende filmpje kun je een virtuele tour maken door Bahia.

Bezienswaardigheden Bahia de Caraquez

Bezienswaardigheden Bahia de Caraquez
Bahia de Caraquez is nog niet ontdekt door de massa, maar wordt vooral ontdekt door eco-toeristen. Dit is ook de positie dat Bahia, zoals de inwoners de stad noemen, zich wenst. Ze zijn gebombardeerd tot eco-city eind jaren ’90 en doen er alles aan om deze status waar te maken. In en rondom dit stadje vind je natuurschoon, heerlijke stranden en de Ecuadoriaanse cultuur. Bahia de Caraquez is zeker een bezoekje waard!

Bezienswaardigheden Bahia de Caraquez

Deze stad ligt direct aan de kust en heeft een parelwit zandstrand. Doordat er geen massaal toerisme is, heeft de stad zich kunnen ontwikkelen specifiek voor de eco-toerist. Binnen en vlak buiten de stad zijn er verschillende bezienswaardigheden, van een stadshistorisch museum tot een tropisch eiland voor de kust. Lees snel verder voor alles dat te zien en te beleven is in Bahia de Caraquez in Ecuador!

Isla Corazon

Isla Corazon is een eilandje voor de kust van Bahia de Caraquez. Met een boottrip over 10 km is het eilandje te bereiken. Isla Corazon heeft 174 are aan mangrove bossen en heel veel verschillende vogelsoorten. Een veel voorkomende vogel in dit gebied is de zogenaamde ‘frigatebird’, deze zeevogel is familie van de pelikaan en heeft in het paringsseizoen een enorme opgezette rode keel. Naast wandeltochten over het eiland kun je hier ook ervoor kiezen om met een kano rond het eiland te varen.

Reserva Biologica Cerro Seco

Iets ten zuidwesten van Bahia de Caraquez aan de pacifische kust ligt het natuurreservaat Cerro Seco. Dit reservaat herbergt heel veel verschillende dieren in het tropische woud waar dit reservaat voornamelijk uit bestaat. In het reservaat kun je overnachten en veel activiteiten ondernemen. Tours door de mangroven, langs archeologische vondsten, bird watching tours en in de migratie tijd behoort zelfs whale watching tot de mogelijkheden!

Miguelito

De reuzenschildpad Galapagos Miguelito is jaren geleden gekocht van de Galapagos eilanden en sindsdien leeft hij in de tuin van de Miguel Valverde school in Bahia de Caraquez. In 2008 is Galapagos Miguelito 100 jaar oud geworden. Galapagos Miguelito is onder de bevolking van Bahia de Caraquez een beroemdheid. Hij is dagelijks te bezoeken!

Organic shrimp farm

Je kunt een tour boeken naar de eerste en enige organische garnalen farm ter wereld. In de monding van de Chone rivier in Bahia de Caraquez ligt deze organische garnalen farm. Duurzame garnalenvangst staat bij deze vorm voorop. Dit betekent dat overbevissing niet aan de orde is en de ecosystemen niet ontregeld worden. Dat op veel plaatsen in de wereld wel gebeurd. De farm richt zich niet alleen op de garnalenvangst, de dijken zijn hier beplant met fruit- en amandelbomen en er groeit aloë vera.

Museo Bahia de Caraquez

Een grote collectie met de stadshistorie van Bahia de Caraquez vind je in het plaatselijke museum. Ook zijn er collecties van de Ecuadoriaanse cultuur en historie. Dit museum in het hartje van de stad is zeker een bezoekje waard bij uw bezoek aan Bahia de Caraquez!

Meer tips & info

Bekijk ook zeker de hoofdstad Quito tijdens je reis naar Ecuador.

De bijbehorende en zeer bijzondere Galapagos eilanden zijn het beste per vliegtuig te bereiken vanuit de stad Guayaquil. Deze stad is vanuit Bahia de Caraquez het beste per bus te bereiken, reistijd is ongeveer 5 uur.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews