De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je vrijwilligerswerk kunt doen in de dierentuin van Suriname's hoofdstad Paramaribo!

Voorpret

Lees de Suriname budgettips voor goedkoop naar Suriname reizen en tips voor een voordelig verblijf!

Vrijwilliger in Suriname

Vrijwilliger in Suriname

Vrijwilligerswerk in Suriname? Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligers in dit prachtige land: werken met Surinaamse weeskinderen, gehandicapten of verwaarloosde dieren zijn enkele voorbeelden! Hier tref je vrijwilligerswerk Suriname tips en een overzicht van projecten voor vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk Suriname

Suriname is een interessant land waar het bijna altijd lekker weer is. Wel komt in dit land veel armoede voor en er is dan ook veel vraag naar vrijwilligers. Zowel voor mensen die graag met kinderen aan het werk willen als voor mensen die willen helpen in een indianendorp, bij de opbouw van het toerisme en het behoud van de natuur, is werk te vinden. Je kunt aan het werk voor een periode van tien dagen, drie maanden of zes maanden. Veel vrijwilligerswerk wordt vanuit Paramaribo georganiseerd.

Suriname vrijwilligerswerk voor docenten

Als leerkracht ben je van harte welkom voor een korte vrijwilligers werkvakantie in Suriname bij het Worldteacher programma van Edukans.
Het doel van je reis is je Surinaamse collega's helpen bij hun professionalisering. Ook pabo studenten zijn welkom!

Vrijwilligerswerk in Suriname met verwaarloosde kinderen

In Paramaribo vind je een kindertehuis waar 65 voormalig verwaarloosde en ondervoede kinderen worden opgevangen. Deze kinderen zijn door Bureau Jeugdzaken, door familie of soms zelfs de ouders zelf in dit tehuis geplaatst. Allen hebben ze te maken gehad met een moeilijk verleden. De inkomsten van het kindertehuis zijn afkomstig uit de opgerichte crèche voor baby's, peuters en kleuters en de naschoolse opvang. Als vrijwilliger zul je helpen bij de verzorging en begeleiding van de kinderen. Je taken zullen bestaan uit verzorging, huiswerkbegeleiding en spelbegeleiding. Ook kun je tijdens schooluren helpen bij de crèche. Vrijwilligers moeten voor minimaal 3 maanden aan de slag kunnen.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij deze stichting? Neem dan een kijkje op de website van projecthulp Suriname.

Vrijwilliger in Suriname met gehandicapte kinderen

In Paramaribo kun je in een dagverblijf werken met gehandicapte kinderen. Als vrijwilliger help je kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 8 jaar met een verstandelijke handicap te stimuleren en begeleiden. 

Wanneer je je hier als vrijwilliger wilt inzetten moet je een pedagogische achtergrond hebben. Mocht je dit niet hebben; ze kunnen ook heel goed mensen gebruiken die helpen met klusjes als verven en andere dingen waar het project zelf niet aan toekomt.

Vrijwilligerswerkprojecten in Suriname - Paramaribo

Via Activity International kun je vanaf 5 weken al aan de slag als vrijwilliger in Paramaribo, mits je minimaal 17 jaar oud bent. 

Soorten vrijwilligerswerk: Je kunt als vrijwilliger werken bij diverse projecten gericht op natuurbehoud. Ook kun je als dierenverzorger aan de slag bij de dierentuin of dierenbescherming. Daarnaast zijn er een hoop sociale projecten waar de hulp van vrijwilligers zeer gewenst is. Je kunt bijvoorbeeld werken in een kindertehuis of in een opvangcentrum. Na je aanmelding bij Activity International nemen ze contact met je op om je in overleg in te delen voor een project dat bij je past. 

Begeleiding van vrijwilligers: Georganiseerd vrijwilligerswerk via Activity International heeft veel voordelen. Zo is de goede begeleiding, zowel vooraf als ter plaatste, een pluspunt. Er is voor je vertrek een bijeenkomst waarbij je precies te weten komt wat je zoal te wachten staat. Ook zorgen ze voor je huisvesting zodat je in een veilig onderkomen wordt geaccommodeerd. Ook een fiets wordt ter plaatse voor je geregeld. Eenmaal in Suriname hebben alle vrijwilligers eerst een week gezamenlijke orientatie waarbij je ook een 4-daagse jungle tour door Suriname maakt. Je ziet dus ook echt iets van het land en je leert medevrijwilligers kennen. Ook krijg je een contactpersoon aangewezen die je kunt aanspreken bij calamiteiten. 

Tip: vliegtickets naar Suriname

Vrijwilligerswerk combineren met bezienswaardigheden

Tijdens het vrijwilligerswerk is het mogelijk om iets van het land te zien. (Vaak zitten enkele uitstapjes ook in het programma.) De meeste bezienswaardigheden van Suriname vind je in Paramaribo. Deze hoofdstad heeft veel cultureel erfgoed. Verder zijn er verschillende natuurreservaten, kun je het regenwoud in trekken en een oud indianendorp bezoeken. Meer ideeen? Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Suriname.

Reisinformatie Suriname

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen in Suriname? Bekijk dan ook onze Suriname vakantie pagina boordevol tips voor je reis!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews