De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Naar Suriname vliegen met een klein budget? Vliegen via de Antillen kan soms veel geld schelen (zie tip 4)!

Voorpret

Maak kennis de muziek van Suriname en probeer heerlijke Surinaamse hapjes tijdens het swingende Kwakoe festival in het Bijlmerpark in Amsterdam.

Vliegtickets Suriname

Met een klein budget naar Suriname vliegen? Lees de tips van de vliegexperts op onze redactie voor goedkoop vliegen en hoe je snel alle aanbiedingen kunt vergelijken om de goedkoopste tickets naar Suriname te vinden!

De beste vliegtickets Suriname aanbiedingen

Lange tijd was er, nadat Martinair gestopt was met haar vluchten naar Suriname geen concurrent voor het KLM / SLM 'ticketkartel'. Nadat Tuifly ook naar Suriname ging vliegen zijn de tarieven van vliegtickets Suriname veel aantrekkelijker geworden en zijn er vaak leuke acties te vinden.

Of je nu last minute wilt vliegen in het laagseizoen of gewoon op zoek bent naar een goedkope vlucht naar Suriname op een ander moment het is altijd handig om een beeld te hebben van de beste deals die boekbaar zijn. Wij vonden ze op onderstaande sites:

Actuele ticket aanbiedingen voor Paramaribo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Volg de KLM, TUI en SLM Suriname ticket prijzen

Ben je flexibel qua data? Dan is www.vliegennaar.nl super handig. Hier kan je op de pagina's met goedkope vliegtickets Suriname en vliegen naar Paramaribo namelijk  een alert invullen voor jouw maximum budget (bijvoorbeeld tot 650,-).

Je krijgt dan een mailtje als KLM of SLM hun prijzen voor vliegtickets naar Paramaribo verlagen, als de TUI Suriname vluchten weer starten en / of als er een andere  reisorganisatie is met een goede nieuwe  vliegticket  aanbieding.

Open ticket Suriname tip 1

Ga je voor langere periode naar Suriname en weet je niet precies wanneer je terug wilt vliegen. In dit geval heb je een open ticket nodig, die helaas vaak veel kostbaarder zijn. Pakt je open ticket echt krankzinnig duur uit? Je hebt 2 opties:

Alternatief KLM open ticket naar Suriname Boek dan een flexibel economy class ticket Suriname en accepteer de wijzigingskosten: een "goedkoop" vliegticket naar Paramaribo boek je v.a circa 550,- een flexibel ticket Suriname dat je mag wijzigen vanaf circa 780,- op KLM.com/suriname. Voor het wijzigen betaal je vervolgens 200,- per keer. Dat betekend dus feitelijk dat je v.a. circa 980,- all-in het goedkoopste open ticket Suriname kunt bemachtigen.

Meestal goedkoopste optie boek een voordelige Tui vlucht naar Suriname (v.a.circa 490,- retour) voor het wijzigen van je retourdatum betaal je 250,-. Zo heb je dus dan o.b.v. een voordelige aanbieding al rond de 750,- een "open ticket". 

Zowel KLM als TUIfly hanteren tijdens van de corona pandemie aanzienlijk vriendelijker voorwaarden voor het wijzigen of annuleren van vluchten (veelal gratis).

Open ticket Suriname tip 2

Raar maar waar: blijf langer in Paramaribo en bespaar! Het zal tot de verbazing spreken dat je soms aanzienlijk geld bespaart op je vliegticket (soms wel meer dan €100,- per retourtje!!) door langer in Suriname te verblijven. KLM hanteert namelijk veelal een ander tarief voor een ticket waarbij je binnen een maand weer terugvliegt, dan een ticket waarbij je minimaal 30 dagen (en maximaal 45 dagen) in Suriname verblijft. Het komt overigens ook voor de vanaf tarieven voor beide gewoon gelijk zijn...

Hoe check je gemakkelijk die verschillende tarieven? De vliegexperts van de redactie vonden de verschillende prijzenkalenders voor Paramaribo:

Voordelig op rondreis? All-in pakket soms beter.

Wil je rondreizen door Suriname? Dan is het soms gunstiger complete rondreizen naar Suriname inclusief verblijf en vliegtickets te boeken!

Combiticket Curacao Suriname

Het is omslachtig maar als je een rondreis wil maken of een bezoek aan Suriname wil combineren met een weekje op het strand wel de moeite waard: vlieg vanuit Curacao naar Paramaribo!

Vroeger was het vaak gunstig om een combinatie ticket Suriname Curacao te boeken, nu is het in de regel het voordeligste om zelf eerst los een goedkoop retour naar Curaçao, Aruba,of Bonaire te boeken op Tui.nl en vanaf daar een lokale vlucht naar Suriname te nemen. Reken met circa 200,- voor een lokaal retourtje (mits je niet met kerst naar Suriname wil). Lokale vluchten tussen Aruba, Bonaire of Curacao en Paramaribo boek je heel eenvoudig op deze pagina van online reisbureau Tix.nl . Je vult gewoon het eiland vanaf waar je wil vliegen als vertrekplaats in i.p.v. Amsterdam en dan kan je alle opties vergelijken.

Naar Suriname vliegen of per boot? Leuk voor avontuurlijke reizigers: boek vliegtickets naar Guyana of Frans-Guyana en neem vanaf daar de veerboot  naar Suriname!

Kies voor een doordeweekse vlucht naar Suriname

Tickets met vertrek op doordeweekse dagen zijn vaak voordeliger dan vluchten met vertrek in het weekend. Dit komt omdat het aandeel toeristen en mensen die familie bezoeken hoger is dan het aandeel zakelijke reizigers.

Naar Suriname vliegen, de luchthaven & transfer.

Vluchtduur Suriname
Zonder tussenstop kan je in goed 9 uur van Amsterdam naar Suriname vliegen.

De belangrijkste luchthaven van Suriname
Het belangrijkste en tevens enige internationale vliegveld in Suriname is Johan Adolf Pengel nabij Zanderij.

Transfer tip
Is het wat rustiger op het vliegveld? Dan kan je met de taxi onderhandelen over de prijs. Voor een taxirit naar Paramaribo betaal je maximaal 120 SRD (zo'n 30 euro).

Actuele ticket aanbiedingen voor Paramaribo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Surinaamse Luchtvaart Maatschappij € 25,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews