De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De munteenheid van Suriname de Surinaamse Dollar (S.R.D.) is en in de volksmond ook wel Srada wordt genoemd?

Voorpret

Bekijk een filmpje van de swingende Surinaamse avondvierdaagse; een gratis spektakel.

Goedkoop naar Suriname? Tips met een klein budget!

Goedkoop naar Suriname? Tips met een klein budget!
Een onvergetelijke vakantie in Suriname met een klein budget? Lees onze tips om Suriname goedkoop te ontdekken, van voordelig overnachten tot  goedkoop eten en meer originele tips voor goedkoop naar Suriname reizen!

Goedkoop naar Suriname vliegen

Je reis naar Suriname begint bij het vinden van een goedkope vlucht. Tickets naar Suriname zijn over het algemeen niet goedkoop en het is dus belangrijk om de prijzen vooraf goed te vergelijken. Ook kan het soms lonen om een omweg te maken via een buurland of de Antillen. Lees: goedkope vliegtickets Suriname boeken.

Staat je reisdatum nog niet vast? Hier kan je gratis gebruik maken van een cheap flight alert Paramaribo. Je selecteert je maximumbudget voor een vliegticket en mocht er een ticket zijn dat binnen het door jou gekozen budget valt dan krijg je automatisch bericht. 

Goedkoop reizen naar Suriname: de voordeligste opties

Of je nu 1 of 2 weken naar Paramaribo wilt op familiebezoek of een avontuurlijke rondreis door Suriname wilt maken: check altijd of je een voordelige pakketreis kunt vinden. Dat kan soms aanzienlijk voordeliger zijn!

De voordeligste reizen naar Suriname troffen wij bij TUI.nl reizen (complete 9-daagse reis incl. vliegticket, hotel en transfer v.a. circa € 950,- en rondreizen v.a.circa 1500,-) en goedkope Suriname vakanties tref je vaak ook bij de Vakantiediscounter.nl.

Goedkoop naar Suriname in december voor de kerst? Probeer als je kan al ruim voor begin van de schoolvakanties te vertrekken of overweeg te vliegen op de kerstdagen en/of Oudjaarsdag. Dat wil nog wel eens iets besparen!

Goedkoop Suriname ontdekken? Auto, fiets of bus!

Ontdek Suriname goedkoop op de fiets In Paramaribo huur je fietsen voor 10,- per week en dit is een geweldige manier om de stad en de omgeving te ontdekken! Tip: Het plantagegebied Commewijne, direct ten oosten van Paramaribo, is ideaal om per fiets te verkennen. Er worden meerdere soorten fietstochten door dit gebied georganiseerd. Ze voeren je allemaal langs prachtige landschappen en interessante historische gebouwen. Informeer bij een touroperator in Paramaribo naar de mogelijkheden.

Goedkoop door Suriname reizen per auto Hoewel de weg hier en daar wat gaten kan vertonen is zelf rondreizen per auto in Suriname goed te doen (mits je de tijd neemt en je niet gek laat maken). Bedenk wel dat je in Suriname links rijdt en als je dat nog niet hebt is het verstandig voor je reis een internationaal rijbewijs te halen bij de ANWB (kosten circa 13,50). Een auto huren doe je in de regel vanaf circa 135,- per week. 

Suriname ontdekken per bus: In Suriname rijden tal van bussen. Zelfs naar nabijgelegen steden zoals Nickerie en Lelydorp kun je gemakkelijk met de bus reizen. Het is ook nog eens een erg leuke manier om de omgeving te verkennen. Omgerekend kost een busritje je 25 cent. Het enige nadeel is dat de bussen pas gaan rijden als er voldoende mensen aan boord zijn. Het kan daarom voorkomen dat je enige tijd alleen in de bus zit te wachten in de hoop op medepassagiers. Dat is niet altijd even prettig in dat klimaat! In Paramaribo heb je een centrale bushalte, namelijk bij de Heiligeweg. Overigens kun je de bussen altijd aanhouden. Als er plek is stoppen ze wat graag voor je. 

Goedkoop genieten van de Surinaamse pot

Suriname staat bekend om het lekkere eten; je kunt er genieten van een ruime keuze aan exotische gerechten. Een goedkope maaltijd vinden is niet moeilijk; de Surinaamse gerechten zijn over het algemeen goedkoop. Vooral in het stadsdeel Blauwgrond vind je zeer leuke en goedkope (Javaanse) restaurantjes. Voor maximaal 10 euro eet je daar je buikje rond. Ook rotishops als Joosje en Roopram zijn goedkoop en de moeite waard. Deze vind je in het centrum van Paramaribo. Een relatief duur en chique restaurant is De Waag. Omgerekend betaal je voor je dinner met drankjes zo'n 25 euro. Je vindt er dan ook voornamelijk Nederlandse toeristen.

Koopjes jagen op de markt

De Centrale markt in Paramaribo is de grootste overdekte markt van het Caribische gebied. Op deze gezellige markt vind je smaakvolle Surinaamse ingrediënten en kleurrijke kleding voor een vriendelijke prijs. De prijzen in Suriname liggen een stuk lager dan in Nederland.

Goedkoop bellen in Suriname

Vanuit je hotel naar Nederland bellen is in Suriname vaak erg duur. Kies daarom liever voor een telefoonhuis in Paramaribo. Blijf je wat langer en wil je goedkoop mobiel kunnen bellen en bereikbaar zijn? Dan is het slim een internationale prepaid sim kaart te kopen. Dat scheelt vaak meer dan 70% in de kosten!

Gratis herinneringen aan Nederland

Veel koloniale gebouwen in Suriname doen denken aan de Nederlandse tijd. Zo ook Fort Zeelandia, het oudste gebouw van Suriname. Je kunt het fort elke dag bezoeken.

Spot reuzenschildpadden: onbetaalbaar

In het noordoosten van Suriname ligt het prachtige natuurreservaat Galibi. Van februari tot augustus wemelt het hier van de reuzenschildpadden, die er ('s nachts) hun eieren komen leggen. 

Ook het strand van Matapica is zo'n broedplaats voor zeeschildpadden. Deze tours zijn meer dan de moeite waard. De reis naar het strand is al adembenemend mooi, om nog maar te zwijgen over de schoonheid van Galibi en Matapica zelf. Overdag kun je er heerlijk relaxen. 's Nachts moet je op pad om de schildpadden te spotten. Overnachten doe je in een tent of in een blokhut. 

Er zijn diverse touroperators die tours naar Galibi en Matapica aanbieden. Wil je goedkoop uit zijn dan heeft het vaak zin om te wachten tot het laatste moment. 

Naar de dierentuin

Wat absoluut de moeite waard is, is om een bezoek te brengen aan de dierentuin in Paramaribo. Je vindt hier allerlei exotische dieren waaronder apen, slangen, tijgers, papegaaien en nog veel meer. Voor zo'n 2 euro kun je ze aanschouwen. De dierentuin is vrij klein en veelal rustig. Wat opvalt is dat je de dieren van heel dichtbij kunt zien. Je kunt ze zowat aanraken!

Lees meer over Suriname

Meer weten over Suriname? Lees dan tips en info over een vakantie in Suriname of in het levendige Paramaribo. Actueel nieuws over Suriname tref je op Waterkant.net.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews