De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Suriname things to do

Suriname things to do
Suriname heeft behalve mooie natuur ook vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Paramaribo bijvoorbeeld is rijk aan cultureel erfgoed. Lees hier wat je zoal kunt doen in Suriname en wat je echt gezien moet hebben.

Bezienswaardigheden Suriname

Een unieke manier om kennis te maken met de historie en highlights van Suriname is deelnemen aan de interessante rondleidingen van schrijfster Cynthia McCloud. Ook gaat zij mee als gids op boottochten die naar de binnenlanden van Suriname varen.

Bezienswaardigheden in Suriname

De Centrale markt in Paramaribo is gedeeltelijk overdekt en beschikt over twee verdiepingen. Ook buiten de markt staan diverse kraampjes met allerlei groenten en vruchten. De centrale markt is de grootste overdekte markt van het Caribische gebied.

Deze chaotische, maar bovenal gezellige markt is elke dag geopend, behalve op zondag. Wil je echte Surinaamse ingredienten proeven of ben je op zoek naar Surinaamse kleding? Op deze kleurrijke markt tref je echt authentieke producten aan!

Centrale Markt Paramaribo, achter hotel Krasnapolsky, Domineestraat 39, Paramaribo

De Commewijne rivier

De Commewijne is een rivier die loopt door het gelijknamige district Commewijne. De rivier is 6600 kilometer lang en stroomt vanuit de bergen van het district Commewijne richting het noorden waar hij uiteindelijk uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Je kunt een tour maken over deze rivier. Aan de rivier liggen veel plantages waar vroeger voornamelijk suikerriet werd geteeld, maar dit veranderde toen de slavernij in Suriname werd afgeschaft. Tijdens de tocht kom je langs verschillende koloniale plantages en dit is erg indrukwekkend om te zien.

Galibi natuurreservaat

Het Galibi natuurreservaat is gelegen aan de noordkust van Suriname. Het reservaat is gelegen op slechts 150 km van Paramaribo en te bereiken per boot. Op de mooie witte stranden kun je overdag heerlijk relaxen. 's Avonds laat moet je op pad. Je kunt er dan reuzenschildpadden spotten die op het strand 's nachts hun eieren leggen.

Bezoek de St. Petrus en Paulus kathedraal

De St. Petrus en Paulus kathedraal is de hoogste en grootste houten kerk van Zuid-Amerika. De kathedraal werd gebouwd in het laatste deel van de achttiende eeuw.

Fort Zeelandia

Om een blik te werpen in het koloniale verleden van Suriname kun je een bezoek brengen aan Fort Zeelandia. In het 17e eeuwse fort is momenteel het Surinaams Museum gevestigd.

Palmentuin Paramaribo

In de Palmentuin kun je lekker ontspannen, picknicken en wandelen. Het is een groot groen park, waar je tropische vogels, planten en bomen kunt bekijken.

Wandelen langs de waterkant

Aan de waterkant kun je lekker wandelen en zitten. Je kunt er heerlijk relaxen en genieten van muziekoptredens en de rijke Surinaamse keuken.

Naar de dierentuin

Wat de moeite waard is, is om een bezoek te brengen aan de dierentuin van Paramaribo. Je vindt hier allerlei exotische dieren waaronder apen, slangen, tijgers, papegaaien en nog veel meer. Wat opvalt is dat je de dieren van heel dichtbij kunt zien. Je kunt ze zowat aanraken!

Winkelen

In Paramaribo kun je uitstekend winkelen. Je hebt er veel boetiekjes waar je goedkope leuke kleding kunt kopen. Ook vind je er grotere stores die meer iets weg hebben van een warenhuis en waar je van alles kunt kopen. Voor souveniertjes moet je bij ReadyTex zijn. In Paramaribo tref je ook enkele bekende winkels, bijvoorbeeld de Blokker.

Brownsberg

Als je in Suriname bent mag je een bezoek aan de Brownsberg niet missen! Er zijn dag- en meerdaagse tours naar dit prachtige regenwoud. De reis naar dit stukje van de Amazone is al een belevenis op zich. Met een terreinwagen scheur je over de onverharde hobbelende wegen zo de berg op. Eenmaal aangekomen zul je ervaren hoe adembenemend mooi het land is. Met een gids wandel je door de jungle waar allerlei tropische flora en fauna leven. Als je geluk hebt kun je zelf een hele groep apen spotten! Na een flinke afdaling kom je bij een waterval die heerlijk voor afkoeling zorgt. Op sommige punten in het regenwoud zul je werkelijk een magnifiek panoramauitzicht hebben over de wijde omgeving. Echt een aanrader!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews