De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Veel mensen vrijwilligerswerk in het buitenland gaan doen na hun studie?

Voorpret

Lees het boek Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland van M. Gansevoort. Hierin staat handige informatie en tips over vrijwilligerswerk in het buitenland.

Vrijwilligerswerk Europa

Vrijwilligerswerk Europa
Wil je dicht bij huis blijven maar toch vrijwilligerswerk doen? Europa is een stuk welvarender dan bijvoorbeeld het werelddeel Afrika, maar ook hier worden dieren slecht behandeld, kunnen mensen op verschillende manieren goed hulp gebruiken en kan de natuur ook wel een handje gebruiken. Ga daarom op pad en doe vrijwilligerswerk in Europa!

Vrijwilligerswerkprojecten in Spanje

Je kunt in Spanje altijd aan de slag als vrijwilliger. Zo kun je aan het werk bij Stichting PAWS-Patas, een stichting die zich inzet voor zwerfhonden en -katten. Er zijn veel verwaarloosde dieren in Spanje en ze zijn dan ook altijd blij met vrijwilligers. Je kunt ook aan het werk bij de Mona- stichting, hier worden chimpansees opgevangen die slecht werden behandeld. Ook kun je aan het werk door Engelse les te geven aan Spanjaarden.

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te doen in Spanje? Lees dan meer over vrijwilligerswerk Spanje.

Vrijwilligerswerk Europa | De landen

Zou je graag vrijwilligerswerk in Europa willen doen? Dan hebben we voor jou een aantal organisaties op een rij gezet in verschillende landen. Zo zijn er organisaties in Spanje, Frankrijk, en Rusland waar ze jou hulp als vrijwilliger erg op prijs stellen.

Vrijwilligerswerk in Europa? Ga naar Frankrijk

Frankrijk is een welvarend land, maar ook hier zijn er volop mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Bovendien kun je hier vaak aan de slag voor een korte periode en je kunt het dan ook combineren met een vakantie. Zo kun je aan de slag in het zonnige Zuid-Frankrijk door te helpen met restauratiewerkzaamheden. Ook kun je werken op een vakantiecomplex met gehandicapte kinderen of in een kasteel als gastvrouw en huishoudelijke taken verrichten.

Spreekt een van de organisaties jou aan en wil je hier meer over weten? Dan kun je voor meer informatie kijken op bij vrijwilligerswerk Frankrijk.

Werken als vrijwilliger in Rusland

In Rusland zijn er altijd vrijwilligers nodig. Dit immense land is dan wel geen ontwikkelingsland, maar het is zeker niet overal even welvarend. Je kunt als vrijwilligerswerk in Rusland helpen bij Kitezh Children's, deze organisatie vangt weeskinderen op. Ook bij Tagaka's Children's fund ga je aan de slag met mensen, maar hier help je eenoudergezinnen en kinderen waarvan beide ouders overleden zijn.

Voor de natuurliefhebbers is The Great Baikal Trail Organisation wellicht geschikt. Hier help je met het onderhouden, promoten en beschermen van het Baikal meer en de omliggende gebieden.

Vrijwilligerswerk met gehandicapten kinderen en zieken

Het is voor gehandicapten kinderen en zieken niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan, want zij hebben dagelijks zorg nodig. Daarom heeft het Rode Kruis aangepaste vakanties, zodat ook deze mensen de vakantie krijgen waar ze behoefte aan hebben.

Om de aangepaste vakanties mogelijk te maken zijn er vrijwilligers nodig. Zo zijn er de volgende vrijwilligersfuncties: zorgvrijwilliger, arts, verpleegkundige, kok, barmedewerker, assistent gastvrouw, vrijwilliger voor recreatieve activiteiten en een chauffeur.

Wil jij je handen uit de mouwen steken voor de gehandicapten kinderen en zieken? Kijk dan voor meer informatie over dit project of voor het aanmelden op de site van het Rode Kruis.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews